Проф. Балтов: Протестите в София ще доведат до бум от COVID

Директорът на "Пирогов" смята, че болниците ще издържат
12 юли 2020 12:45, Петя Славова
455
Проф. Балтов: Протестите в София ще доведат до бум от COVID
Снимка: БГНЕС

Протестите в София със сигурност ще доведат до ръст на случаите с коронавирус. Тази тенденция се видя и по време на абитуриентските балове. Това заяви изпълнителният директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов, предаде БГНЕС.

Според него говоренето с висок тон по време на митингите е един от начините за пренасяне на вируса.

Още по темата

Прогнозата на проф. Балтов е, че след масовите митинги и протести от последните дни допълнително ще се натовари здравната система на София. Това от своя страна ще увеличи броя на заетите легла с болни от коронавирус за сметка на пациенти, които се налага да постъпят с други заболявания.

Директорът е уверен, че лечебните заведения ще издържат на натоварването, вече са достатъчно подготвени и имат натрупан опит.

Проф. Балтов, подобно на други негови колеги, също смята, че трябва да свикнем да живеем с COVID-19. Също така апелира да спазваме познатите вече правила – дистанция- дезинфекция – дисциплина.

Днес 211 са новодиагностицираните с COVID-19 през изминалите 24 часа. 2806 PCR теста са направени през последното денонощие, сочат данните в Националната информационна система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


455
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе айде скривайте се вече с измислената си пандемия ве никой не ви вярва ако спрете да правите нагаласени тестове няма да се чуе повече за опасния "вирус" ...
261
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хм,а в бургас се носи слух,че ще има гражданска война през ноември,защо точно тогава незнам
260
5
 
5
 
! Отговори
П. резидента преди 3 години
Не бойте се, ще поискам оставката на коронавируса !
259
11
 
8
 
! Отговори
one преди 3 години
Кой го интересува това???Важното е да свиркат и да крякат без предпазни средства, въпреки, че не могат да отговорят какво точно искат.Милост към никого - нито към лекари, нито към рискови групи.
258
1
 
5
 
! Отговори
Пеевckи преди 3 години
Мои хора са тия писарушки - виждате ли как се стараят!От "Протестите в София със сигурност ще доведат до ръст на случаите с коронавирус" се получи "Протестите в София ще доведат до бум от COVID"Кой може дфа загуби избори с такива жypнaляди?
257
6
 
6
 
! Отговори
Уха43 преди 3 години
Елате в Барселона . Днес 800 човека са заразени.Маските са задължителни 100е глобата без пр. с-ства.
256
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГРИПЕН ЧЕРЕПОВ ОРГАНИЗИРА НА НАРОДА СИ ПИР ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА- РЪЧИЧКИ ГОРЕ!
255
2
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До До ПрОсТоТои как се лекуват пациентите в болниците,като повечето от тях просто са отпращани за домашно лечение?С антибиотици?..Хирургическа намеса?.."Цезарово сечение"?НЕ!..Те се лекуват СИМПТОМАТИЧНО!..С агенти за намаляване на температурата основно.За това и 90 процента от заболелите ги пращат да се "лекуват" у дома!!..Е,както казах,тия в интензивното правят изключение,но те са десетина процента от всички...а дали са невъведени..Вероятно..Но ще ги въведат,с предна дата,не се прите
254
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гетата ще оцелеят. София ще е морга.
253
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Овчарчето да изчака 2 седмици.Гарантирам му над 1000 заразени дневно.
252
7
 
11
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Протестите в САЩ очевидно доста вдигнаха броя на заразените в САЩ. Сега заради избирателите на ГЕРБ от гетата, докарани с автобуси на площада, в България ще има нов пик, като че ли ни беше малко досегашния пик, заради липса на адекватни мерки.
251
3
 
9
 
! Отговори
До 279 преди 3 години
Там е друг контекста на протестът, тук никой не чупи виждате какво са немирни протести в гърция в сърбия в сащ. Те реват, че им метнали пластмасови бутилки и си изкарват комплексите по 5 човека върху обикновеннмладежи излези да кажат СТИГА ВЕЧЕ!!! Още 30 години ако продължат нещата така с тази имиграция и раждаемост няма да ни има !!
250
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свети Петър ще се самосезира.Не можеш да налееш ум в главата на някой.Вакханалията на един умиращ етнос, какво да се прави умирането на народите не е едноактно действие.
249
6
 
11
 
! Отговори
лъжливото овчарче преди 3 години
Лошото е, че от 4 месеца всякакви лекари излизат и обясняват колко е опасно, кво щяло да стане, а то нищо не става, кервана си върви, кучетата си лаят.Да не сеполучи като с лъжливото овчарче - толкова много пъти вдигат фалшива тревога, че като дойде момента за наистина сериозните мерки никой вече няма да им вярва. Щото като каже шефа на Пирогов - яко ще се мре, а 2 седмици по късно не се мре, как да му вярва човек, той може би има предвид, че ще се мре яко през ноември.
248
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
A на протестите в америка как няма заразени? A като заразата е толкова голяма и границите са затворени как продължават лотките с мигранти без проблемно да вкарват африканци?
247
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СддКато бяха милиони по площадите, нещо разумно направиха ли?Само глупости и пакости!
246
4
 
3
 
! Отговори
До ПрОсТоТо преди 3 години
Лечението на Ковид струва на болниците няколко пъти повече от тези все още невъведени 1200 лева.
245
1
 
2
 
! Отговори
Сдд преди 3 години
То и в сащ има яко корона пък бяха милиони по площадите хммм
244
7
 
6
 
! Отговори
Аман от комунисти! преди 3 години
Комунистите измислиха още един начин да изтребят народа.Уж от любов към народа събират стотици на едно място в период на пандемия. Един да кихне, ще зарази стотина, а те докато се приберат и през следващите две седмици ще изпозаразят сума ти народ. Всеки ще е контактувал поне с по неколкостотин души.Главният прокурор да се самосезира и да даде под съд президента и националното ръководство на БСП заради опита им да осъществят геноцид!
243
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Натъпкаха ги в рейсовете под строй,и пр***стото гербаджийско племе се надиша с корона.Сега с тези 50 лв. си купете парацетамол.