Хората на Кьовеши с обиски в два родни хотела

Разследва се измама със субсидия за Covid-19 в български ски курорт
28 мар 2024 17:15, Красимир Ангелов
20
Хората на Кьовеши с обиски в два родни хотела
Снимка: БГНЕС, архив

Европейската прокуратура в София започна обиски в два хотела в български ски курорт като част от разследване на измама със субсидия за Covid-19, съобщават от офиса в Люксембург.

През 2020 и 2021 година, фирмата е получила 220 хиляди евро от европейския социален фонд по три оперативни програми. Субсидиите са били предназначени за компенсация на възнагражденията на персонала заради спирането на туризма по време на пандемията, съобщава БНР.

Има подозрения, че някои от наетите лица са били помолени от работодателя да върнат част от получените заплати, като същевременно има документи от тяхно име, които доказват, че са получили финансови компенсации.

Тези съмнения са докладвани на ДАНС и са направени обиски от Главната дирекция Национална полиция, уточняват от Европейската прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от Темида
Осъдиха мъж за търговия с фалшиви зелени сертификати
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Имало съмнения .... Ами щом работещите са помолени да върнат парите за компенсация, значи 1-во или заведението си е рабтило за богопомазани, и са получавали заплати, или ... няма такива обиски в "два хотела" на "български ски курорт" ... направени по "съмнения", изразени пред ДАНС и ГД на полицията, цели 3 години по-късно.
17
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ако тази Кьовеши изобщо правеше нещо смислено, досега Борисов да беше зад решетките....а той пак се намърда в управлението . И даже когато го арестуваха, румънката не подкрепи ПП, от името на ЕС. За какво европейско правосъдие става въпрос?
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
На Кьовеши й е наредено да се занимава с възможно най най-кокшкарските и безсмислени дела, които може да изрови в България, което между другото не е много лесна задача. Но справя се някак си като гледам.
15
2
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 4 седмици
Това ако не е схема на ония висаджий мишки те па на! Само у бг се щавят хора да може шефовете да се друсат и да избиват комплексарщина
14
0
 
8
 
! Отговори
ФАКТ преди 4 седмици
до 10.... Не се фокусирай точно върху хотелиерите и услугите! Много бизнеси пострадаха, реални с производство и добавена стойност. Пък дори и да не стъпваш в ресторант или хотел, пак трябва да минеш през магазина за храна. Знам какво се купуваше лятото на 2019 със сто лева, вярвам знаеш и ти какво ще купиш днес със същата сума!
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И кой е курортът?
12
2
 
5
 
! Отговори
Прокуратурата мълчи преди 4 седмици
Някой интересува ли се за схемите на МВР за убийства с честоти и Gang Stalking, а за незаконните затвори на МВР за изтезания!?Къде изчезна Гражданското общество, някой интересува ли се!?
11
0
 
8
 
! Отговори
Тая мама лига преди 4 седмици
Защо не разследва доказаните престъпници?
10
0
 
10
 
! Отговори
до ФАКТ преди 4 седмици
само те са с 9 % ддс , а колко помощи се издадоха , а га хотелите беха пълни и всичко се разплащаше кеш и се криха данъци ,беше не ден година храни , а ден години храни, плащаха на персонала жълти стотинки хич не ми е жал за тия който има 25 лева за една чорба да дава аз имам но няма да дам .
9
1
 
7
 
! Отговори
ФАКТ преди 4 седмици
Не, че защитавам хотелиерите ама... С измислената Ковид криза, правителствата прeeбaxa бизнеси за стотици милиони по света, напомпаха инфлация невиждана от десетилетия, а сега е рев, че някой ги излъгал с дребни суми и жълти стотинки...
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Дайте я тази Кьовеши да изберем за премиер ще и дадем български паспорт.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
1000 ферари не ги проверяват
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
С разследвания за по 100- 200 000 евро къде ще му излезне края? Това ли ни е голямата корупция дето кикитата и христоивановците клеветят държавата пред брюкселианците?! Ако това ни е корупцията значи ние нямаме никаква корупция!! В Еврозоната организирано са си ограбили бюджетите и са задлъжнели с над 100% спрямо БВП! Харчили са юнашки и това е то политическа корупция! А тук българина опъва яко и се простира според чергата и естесвено е най корумпиран в ЕС- за по стотина двеста хиляди евро... шарлатания!
5
2
 
17
 
! Отговори
Ха преди 4 седмици
Че това е ноторно известно. Всички, които взимаха обезщетения за да доплатят заплатите на работниците си, всъщност даваха само обезщетенията. Демек работодателите не даваха нищо, а работниците се подписваха под пълна заплата. Тотална измама. Защо ресторантьорите и хотелите все вият. Не е само там. Абсолютно всички предприятия го правеха. А парите кой ги раздаваше смело, макар и да са от ЕС....ами ваш любим Боко мафиозо.
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
две паржоло у бг мотел = 600 лв :)))
3
0
 
10
 
! Отговори
Геле преди 4 седмици
Ще има още!! Колко по ровиш толкова по аромат.
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
тва е фалшива новина и опит да се почерни бг туристически продукт който е признат в целия свят ! поне така биха казвали мутрите
1
0
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 седмици
Това е само началото.