Дмитро Кулеба към САЩ: Дайте ни проклетите "Пейтриът"!

Външният министър на Украйна с директни послания към съюзниците
26 мар 2024 15:45, Петър Бойчев
320
Дмитро Кулеба към САЩ: Дайте ни проклетите "Пейтриът"!
Снимка БГНЕС

В интервю за "Политико" дипломат №1 на Украйна Дмитро Кулеба отправи ясни послания към съюзниците на Киев.

Украинският външен министър посочи, че има един елемент, от който страната му отчаяно се нуждае, за да отблъсне непрестанните ракетни атаки на Русия, предава БТА. "Дайте ни проклетите "Пейтриът!", призова директно Кулеба.

Американските ракети земя-въздух "Пейтриът" са най-добрата отбранителна система за борба с балистичните ракети, които през последните дни все по-интензивно се изсипват върху Украйна. "Ако разполагахме с достатъчно системи за противовъздушна отбрана, а именно "Пейтриът", щяхме да можем да защитим не само живота на нашите хора, но и икономиката ни от унищожение", добави Кулеба.

Нуждата от такава защита е видима за жителите на Киев. Само час преди Кулеба да говори с репортер от "Политико" в министерството на външните работи в понеделник, посред бял ден, украинската столица беше атакувана от руски балистични ракети.

Няколко силни взрива прозвучаха само миг след като сирените за въздушна тревога се разнесоха из целия град. Ракетите са били прихванати от наличните системи "Пейтриът". Но девет души, сред които и тийнейджърка, все пак бяха ранени от падащи отломки.

Подкрепата на Запада, която беше силна в началото на инвазията преди две години, отслабна през последните месеци, а новият голям пакет от помощи от САЩ беше спрян от партийни разногласия в Конгреса, посочва авторът на "Политико" Джейми Детмър.

Европейските съюзници се борят да запълнят недостига на средства и оръжия, от които Киев толкова много се нуждае. Войната за самосъхранение на Украйна е в несигурно положение. Русия напредва на бойното поле, а Путин се възползва от всяка възможност да засили руското настъпление.

Подкрепата на Запада, която беше силна в началото на инвазията преди две години, отслабна през последните месеци, а новият голям пакет от помощи от САЩ беше спрян от партийни разногласия в Конгреса.

Европейските съюзници правят всичко, което е по силите им, да запълнят недостига на средства и оръжия, от които Киев толкова много се нуждае. Войната за самосъхранение на Украйна е в несигурно положение. Русия напредва на бойното поле, а току-що преизбраният Путин се възползва от всяка възможност да засили руската офанзива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
5
 
34
 
! Отговори
До Иво преди 1 месец
И ни разправяха, че огромна Русия имала по-малко индустрия от Белгия
225
4
 
23
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
Ето го и реалният резулт от "свалянето" на Циркон.
224
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има наблюдателни хора ...
223
6
 
38
 
! Отговори
иво преди 1 месец
преди 2г пропагандата ни казваше как бензимостанцията щяла да остане без ракети и амуниции само след 7 дни.. а то кво станало? цяло нато и половин западен свят немогат да намерят снаряди а русия пройзвежда 7000 на ден.. ти да видиш..
222
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всяка вечер на квартал Триъгълника момичешки банди и нищо. Знаят само една дума М Ъ Р Ш А. Няма реакция на управата.
221
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мама не дава!
220
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 207. Защитава народа си не по-зле от това как защитават народа си американските президенти или Нетаняху евреите. Но със значително по малко невинни жертви.
219
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 223. Ха ха ха... не трябва да съдиш по външния вид, резултатите от фронта показват кой кого.
218
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пушечно месо...много,и по руските молове и концерни зали има даже!
217
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 223 Аз видях Франсетата,2000 на брой прехвърлени вече в Укрия! Едни младички,шарени по " цвят", уплашени!-:)Абе Пушечно месо!
216
8
 
30
 
! Отговори
Люк Бесон преди 1 месец
Каквото и да ви се даде Русия ще го унищожи. Затова се надяваме и Макрон да прати французи.
215
8
 
38
 
! Отговори
За питащия преди 1 месец
Срещу окраинците нямам нищо против. Ненавиждам западните самодоволни и нагли кърлежи . Русия е срещу тях. Следователно съм и ще съм за Русия.
214
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 82-ОМБР Има юзър в тубата - Jack Azarov, който снима погребенията на войници в Бандерия. Можеш да му пишеш, че лично си спонсорирал погребението на част от тях. И че си Горд от това.
213
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 82-ОМБР Пан Президентът на Бандерия Лъже като Дърт Ром. ЗСУ загуби 31 000 души, ама по 10. Давай колкото щеш, Бандерия е Мъртва. Още и още украинци ще умрат с твоя помощ, въоръжени с твоите пари и изпратени на смърт на фронта. Добре се справяш с Денацификацията на Бандерия, признавам ти го. Повече пари за ЗСУ - повече черни чували.
212
2
 
0
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 месец
Жалвай се колкото си пойскаш,и не спирай да се възмощавал...щом те крепи...
211
2
 
21
 
! Отговори
разсъждаващ преди 1 месец
До анонимен 215,Те пък, като гледам, здраво им попиляват държавата братушките- постоянно удари, постоянно бомбардировки, но само в градовете където има сблъсъци, само там има големи разрушения! Загиват и цивилни при бомбардировките, но по един-двама, рядко повече! Не може и дума да става за сравнение с брънката земя Газа, дето евреите я изравниха със земята!
210
5
 
20
 
! Отговори
321 преди 1 месец
Жалка картинка на просия.
209
18
 
2
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 месец
Пропусна да споменеш,че и руските неможачи растът при Козбон в същата тая прогресия за която говориш. Пропорционално и динамично(вече са над 300 000 салама)! Аз още си пиивам уискенце,така допринасям с данак печалба плюс акциз за снарядчета...
208
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И аз съм на същото мнение. Нека да им дават на бандеровците. Да продължават да мърдат . Ако се бяха предали , нямаше да им попилеят държавата братушките.
207
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен "На всяка гръмната yшaнка..." Има снимки в нет-а на Пан Порошенко с ***, бе д***ил.