Дмитро Кулеба към САЩ: Дайте ни проклетите "Пейтриът"!

Външният министър на Украйна с директни послания към съюзниците
26 мар 2024 15:45, Петър Бойчев
320
Дмитро Кулеба към САЩ: Дайте ни проклетите "Пейтриът"!
Снимка БГНЕС

В интервю за "Политико" дипломат №1 на Украйна Дмитро Кулеба отправи ясни послания към съюзниците на Киев.

Украинският външен министър посочи, че има един елемент, от който страната му отчаяно се нуждае, за да отблъсне непрестанните ракетни атаки на Русия, предава БТА. "Дайте ни проклетите "Пейтриът!", призова директно Кулеба.

Американските ракети земя-въздух "Пейтриът" са най-добрата отбранителна система за борба с балистичните ракети, които през последните дни все по-интензивно се изсипват върху Украйна. "Ако разполагахме с достатъчно системи за противовъздушна отбрана, а именно "Пейтриът", щяхме да можем да защитим не само живота на нашите хора, но и икономиката ни от унищожение", добави Кулеба.

Нуждата от такава защита е видима за жителите на Киев. Само час преди Кулеба да говори с репортер от "Политико" в министерството на външните работи в понеделник, посред бял ден, украинската столица беше атакувана от руски балистични ракети.

Няколко силни взрива прозвучаха само миг след като сирените за въздушна тревога се разнесоха из целия град. Ракетите са били прихванати от наличните системи "Пейтриът". Но девет души, сред които и тийнейджърка, все пак бяха ранени от падащи отломки.

Подкрепата на Запада, която беше силна в началото на инвазията преди две години, отслабна през последните месеци, а новият голям пакет от помощи от САЩ беше спрян от партийни разногласия в Конгреса, посочва авторът на "Политико" Джейми Детмър.

Европейските съюзници се борят да запълнят недостига на средства и оръжия, от които Киев толкова много се нуждае. Войната за самосъхранение на Украйна е в несигурно положение. Русия напредва на бойното поле, а Путин се възползва от всяка възможност да засили руското настъпление.

Подкрепата на Запада, която беше силна в началото на инвазията преди две години, отслабна през последните месеци, а новият голям пакет от помощи от САЩ беше спрян от партийни разногласия в Конгреса.

Европейските съюзници правят всичко, което е по силите им, да запълнят недостига на средства и оръжия, от които Киев толкова много се нуждае. Войната за самосъхранение на Украйна е в несигурно положение. Русия напредва на бойното поле, а току-що преизбраният Путин се възползва от всяка възможност да засили руската офанзива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
2
 
28
 
! Отговори
Да попитам: преди 1 месец
Би било добре,вместо да проси кулеба да обясни какво се случи с пейтриотите,които укра вече беше получила от краварите! Къде са те сега и защо им трябват и още,и още?!
205
1
 
9
 
! Отговори
разсъждаващ преди 1 месец
До анонимен 206,Не са отдавна вече 40млн. Реално в подконтролните на властите в Киев територии в момента са останали не повече от 20млн.д. Те обаче също не са малко, имайки в предвид за 10млн. Гърция колко пари отидоха, като беше кризата там!
204
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 82-ОМБРАми Супер, с моите пари финансират още смъртници в Бандеровска Украйна. Колкото повече пари ми вземат, толкова повече украинци ще умират. Аз *** ОК с това, а ти?
203
6
 
2
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 месец
До 206 От теб не чакат! Направо си вземат от преките и косвени данаци,които искаш-не искаш плащаш!
202
16
 
4
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 месец
Какъв путин,какъв спасител на света!? Та той неможе да защити собствения си народ!
201
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Американците охладиха страстите няма да дават,тези корумпирани 40 милиона мързеливци ще живеят на гърба на европейците.От нас ще чакат пари ,оръжие и всичко
200
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПВО на Бандеровска Украйна Уби повече цивилни украинци от ВКС на РФ. И ще продължава да ги избива, докато Пан Президентът на Бандерия не нареди ЗСУ да разкарат ПВО-то от населените места. Не, че на някой му пука колко украинци ще загинат, това и от Космосът си личи. А "Пейтриът" е пълен ***. И е изключително Срамно Пан Президентът и сол.таш.аците Му да правят реклама на американска техника по време на война.
199
0
 
18
 
! Отговори
Bormann преди 1 месец
За какво са ви пейтриътс? Видехме ги колко струват а земя не ви остана като разменна монета, какви оръжия? Какви 5 левас? М? :)))
198
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И " космическо оръжие" да ви доставят Янките.Няма да ви помогне Колеба! Украинец с Румънско " име"!! Когато Русия реши,тогава Ще приключи тази " война"!!!-:) Вие все още,не сте осъзнали вината си.
197
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
фашистите са в москва, а не в Киев!
196
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Укронацистите всъщност са укропросяци.
195
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да им дадат, но дали ВСУ имат време да усвоят тези оръжия, за да бъдат ефективни?
194
1
 
16
 
! Отговори
Ех, преди 1 месец
Краварите са реалисти. Дават само когато имат някаква изгода. Украйна е бита карта и няма да получи нищо вече. Ситуацията не се развива според американският сценарий, затова харзулнаха европейците да обират негативите. Така че...
193
2
 
21
 
! Отговори
реалист преди 1 месец
Тоя Кулеба е много рядко ла...йиненце. И нахално, нахално-просто. Ако бях на нашите политици, такъв шамар щях да му завъртя, че ще се върти, като пумпал. Когато ни гостува. Ама, нашите меки китчици, и те.
192
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Я, чиба! Само знаете: ДАЙТЕ НИ, ДАЙТЕ НИ, ДАЙТЕ НИ! Ай, сиктир!
191
0
 
15
 
! Отговори
Абе преди 1 месец
Всъщност Пейтриът не е много добра система и дава много пропуски.Затова евреите си направиха собствена.Естествено,никой няма да даде на Украйна най-доброто.
190
16
 
2
 
! Отговори
О преди 1 месец
Руски мишки
189
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно фашистите в Киев са в паника защото Путин удари с циркони командните центрове на СБУ ,много висши офицери са дали фира. Браво и поздравления за Путин!
188
19
 
2
 
! Отговори
Иво преди 1 месец
Няма страшно приятелю! До сега ударириха 13-14 рафинерии( почти половината руски рафинерии ) с дробове, и още нищо не ме е ударило по главата
187
3
 
12
 
! Отговори
Дж преди 1 месец
Иво, пази се някое парче от руска рафинерия да те не прасне по тъпатаселскаГлава