Дмитро Кулеба към САЩ: Дайте ни проклетите "Пейтриът"!

Външният министър на Украйна с директни послания към съюзниците
26 мар 2024 15:45, Петър Бойчев
320
Дмитро Кулеба към САЩ: Дайте ни проклетите "Пейтриът"!
Снимка БГНЕС

В интервю за "Политико" дипломат №1 на Украйна Дмитро Кулеба отправи ясни послания към съюзниците на Киев.

Украинският външен министър посочи, че има един елемент, от който страната му отчаяно се нуждае, за да отблъсне непрестанните ракетни атаки на Русия, предава БТА. "Дайте ни проклетите "Пейтриът!", призова директно Кулеба.

Американските ракети земя-въздух "Пейтриът" са най-добрата отбранителна система за борба с балистичните ракети, които през последните дни все по-интензивно се изсипват върху Украйна. "Ако разполагахме с достатъчно системи за противовъздушна отбрана, а именно "Пейтриът", щяхме да можем да защитим не само живота на нашите хора, но и икономиката ни от унищожение", добави Кулеба.

Нуждата от такава защита е видима за жителите на Киев. Само час преди Кулеба да говори с репортер от "Политико" в министерството на външните работи в понеделник, посред бял ден, украинската столица беше атакувана от руски балистични ракети.

Няколко силни взрива прозвучаха само миг след като сирените за въздушна тревога се разнесоха из целия град. Ракетите са били прихванати от наличните системи "Пейтриът". Но девет души, сред които и тийнейджърка, все пак бяха ранени от падащи отломки.

Подкрепата на Запада, която беше силна в началото на инвазията преди две години, отслабна през последните месеци, а новият голям пакет от помощи от САЩ беше спрян от партийни разногласия в Конгреса, посочва авторът на "Политико" Джейми Детмър.

Европейските съюзници се борят да запълнят недостига на средства и оръжия, от които Киев толкова много се нуждае. Войната за самосъхранение на Украйна е в несигурно положение. Русия напредва на бойното поле, а Путин се възползва от всяка възможност да засили руското настъпление.

Подкрепата на Запада, която беше силна в началото на инвазията преди две години, отслабна през последните месеци, а новият голям пакет от помощи от САЩ беше спрян от партийни разногласия в Конгреса.

Европейските съюзници правят всичко, което е по силите им, да запълнят недостига на средства и оръжия, от които Киев толкова много се нуждае. Войната за самосъхранение на Украйна е в несигурно положение. Русия напредва на бойното поле, а току-що преизбраният Путин се възползва от всяка възможност да засили руската офанзива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
0
 
9
 
! Отговори
Ще ви дадат, преди 1 месец
Ама после да не викате: проклети са?
185
23
 
5
 
! Отговори
Иво преди 1 месец
Абе хора, кви Патриоти искате. Не ем давайте! Дайте им далекобойни ракети в голямо количество, за да праскат по руските рафинерии, с концентрирани масови удари!
184
1
 
23
 
! Отговори
Аааа преди 1 месец
"Дайте ни проклетите "Пейтриът" - иначе ще обявим официално, че водим ВАШАТА война с Русия!
183
4
 
25
 
! Отговори
баща ти преди 1 месец
И какво ще направиш с проклетите Пейтриът бе анкоо с анко , ... те ако бяха нещо вълшебно до сега САЩ да бяха подпукали Русия , ... ама те са повече рекламен продукт , отколкото е истинската им полза!
182
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма ли да приключва тази агония.До вчера никой не беше чувал за Украйна а днес искат да командват целия свят.Оставяйте ги да се оправят
181
1
 
37
 
! Отговори
вгз преди 1 месец
Целта е Русия и Европа да се хванат за гушите, за да и Русия и Европа да бъдат изорани за трети път. Американосите използват много успешни психологични методи и като гледам, и Русия и Европа вървят към война. Макарон ще бъде първата клечка от страната на Европа., въпреки, че немците още помнят спомена от поражението.
180
3
 
29
 
! Отговори
вгз преди 1 месец
Изненада за Киев. САЩ ги вкараха в тази война като жертвено агне. Сега подстрекаването е когато Русия превземе Украйна, до колко ще е ядонаса на околните, които помагаха на украинците. И дали ще започне нова война, вече с НАТО.
179
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
CAЩ, koмaй вeчe cъжaлявaт зa geтo нaтъkмиxa тakивa xopa в Kиeвckия peжим, a мoжe би и зa geтo им cтъkмиxa мaйgaнa?
178
1
 
27
 
! Отговори
отговор от америка преди 1 месец
ще ти дадем един голям ***, защото ни се хвана на въдицата.
177
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ами платете си и ше ви ги дадем бе бандеро
176
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Неразсъждаващ си. Млъкни или смени темата.
175
2
 
26
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Дано са утрепали много натовци в Киев!
174
23
 
1
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 месец
До 172 Личи,че РИА НОВОСТИ ти е любимия канал,но предполага се,че имаш известно количество мозач-куч-куч,е щом украйнците искат точно от тези системи,а не други?
173
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И страх го е. Шубе го е.
172
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Омбрело писна ни от тебе.
171
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Скоро Путин ще ги колебяса всичките, и Дмитро и Володимир, всички при Бандера
170
3
 
1
 
! Отговори
разсъждаващ преди 1 месец
До анонимен 168, Много добре знам, че Кърджалийско няма граница с Турция! За ексклави обаче, случайно да си чувал? То добре, че няма, че имаше ли, досега Турция, най-вероятно щеше да направи накакви опити да го вземе, независимо от факта, че последните 20-30г. не сме никога не сме влизали в каквито и да е пререкания с Турция дори!
169
21
 
1
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 месец
До тоя мислителя под мен. Мислителю,а да речем Украйна иска ултимативно-давате каквото ни е нужно или спираме да мрем,тоест се предаваме,и лудия е на ваште граници(оправяйте се,нас ни писна,изморихме се от обещанията ви),тогава Мислителю каква би била(не каква ти се иска да бъде) реакцията на Запада?
168
5
 
0
 
! Отговори
до 170 преди 1 месец
Ще вземем *** ти на фронте да служи като облекчител на войничетата.
167
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хаха, какъв пейтриът, те руснаците ги гърмят по 3 на седмица. Пейтриът е безполезен срещу най-малко 3 вида руски ракети.