Зеленски призова за укрепване на ПВО на Украйна

Камарата на представителите гласува днес военната помощ за Киев
20 апр 2024 08:16, Елка Василева
67
Зеленски призова за укрепване на ПВО на Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски отново поиска помощ за укрепване на противовъздушната отбрана на страната си, предаде ДПА.

"Ние в Украйна оценяваме усилията на всеки лидер, на всяка държава, която наистина е активна, спазва обещанията си и се опитва да подобри способностите на нашата противовъздушна отбрана", каза снощи Зеленски в редовното си вечерно видеообръщение, което този път беше необичайно кратко.

Той изрази сдържано задоволство, след като министрите на отбраната на държавите от НАТО решиха вчера да бъде подпомогнато засилването на украинската противоракетна отбрана.

Очаква се отделни страни от алианса да дадат конкретни обещания през следващите дни, отбелязва АФП.

Зеленски каза, че Украйна се нуждае от системи за противовъздушна отбрана и изтребители, за да се защити, "и нашите партньори могат да помогнат". "Решенията са необходими, решенията са възможни", подчерта украинският президент след поредните смъртоносни руски въздушни удари в страната му вчера.  

Днес Камарата на представителите ще се произнесе по блокирания от месеци пакет американска военна помощ за Украйна, Израел и Тайван на обща стойност 95 милиарда долара, след като вчера го придвижи за гласуване.

Много от републиканците в контролираната от тяхната партия долна камара на Конгреса на САЩ са против подпомагането на Киев.

Съединените щати ще изпратят незабавно оръжия на Украйна, ако пакетът бъде одобрен, обяви междувременно Белият дом.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от САЩ
Mъж се самозапали пред съда, който гледа делото на Тръмп
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
УкроВеликденТринити преди 1 седмица
Украинско Великденско Тринити:изКалашникирeн-oтАтентатно-доПревратно!Анатема! Ако щесе самоубива щеизбегне гавраите с тялото му и отделните му вътрешни и външниОргани.>200 000 семейства на загинали и тежко ранени синове,братя,съпрузи и бащи не се чува какви ги мислят и говорят.Нощем се чуват как високооборотни шмиргели взимащи въртене от бензинови генератори вият заточващи ножове,брадви и тесли.СвинетеГиКлаха за Коледа?А?Кът га гепът са кво шгъ праат Сладурот?На моликулно брашно за ДнепроРибите?
51
1
 
1
 
! Отговори
ПВО е УКР-Подаграта преди 1 седмица
на УКР ПВО се произнася ПиВО,Пиво в целият славянаки свят е Бира.Бира в ракиджийският славянски свят е урина-топла-змрадяща на пикоч и водеща до интензивно отлагане в кръвта на уриненатаКиселина, която е остновната причина и катализатор на болестта Подагра при която ставите на пръстите на краката се претриват от кристалите на уриненатаКиселина и причиняват ужасни болки и парене под пръстите.Демек ПВО е Подаграта на Укератките защото от Рус ракети им пари под краката и тичат ли тичат да се охлдят
50
1
 
4
 
! Отговори
Али Баба преди 1 седмица
зеленски ти ***
49
0
 
1
 
! Отговори
Гошко преди 1 седмица
А контраофанзивата ? Фалира ли вече Русия с БВП колкото Нидерландия?
48
1
 
4
 
! Отговори
Зеленко преди 1 седмица
Зеленски вместо се самоубие се показва по Инстаграм, Туитър и т.н. ужасен клоун за който може да се направи най-психопатският филм. Човек убил милиони укропа пращайки ги на смърт в безмислени контраофанзиви и разни други идиотщини. Естествено клоунът не е сам и е активно подпомаган от САЩ които си тестват новите медикаменти, оръжия и пропаганда върху украинските войници.
47
1
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 1 седмица
Няма ПВО която да е за забавление и за издържане на непрестанен обстрел и война. Това е едно милярдно удоволствие което служи за защита а не за интензивни бойни действия. Укритие сами са си виновни защото се хвалеха как сваляли дронове с ракети от Пейтриът. Това е все едно да се хвалиш, че в ново Ферари си качил беззъба и миризлива *** и си я закарал от Факултета до Шекер махала. Ама кво да се прави? Не е лесно да си *** Укроп и да си мислиш, че запада ще те храни а ти ще **** до безкрай.
46
1
 
4
 
! Отговори
Запознат преди 1 седмица
След всяко "сваляне" на Кинжал ново ПВО? Ами Кинжала че е скъп, скъп е, ама тва е все едно кокошка за крава. Не са луди американците вече да хвърлят пари на вятъра. По-скоро ще помолят Путин да не използва кинжалите като сключат някоя *** краварска сделка зад гърба на Европа и затъналата като магаре в калчища Украйна. Украинците са просто играчки а украинките са пишокотрошачките на западна Европа след като изместиха българките и румънките.
45
1
 
5
 
! Отговори
тя преди 1 седмица
Отврат? Докога бе ?
44
1
 
7
 
! Отговори
тя преди 1 седмица
Тая мутра докога ще ни я показвате ?
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този Незаконен президент вече ,има нужда от Бяло Знаме!!
42
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Българите призовават Вашингтон Европейския съюз за по-добри заплати ама никой не ги чува и ги гледат като кучета
41
1
 
17
 
! Отговори
V преди 1 седмица
Веднъж продадеш ли си душата, връщане няма. Хиляди загинали хора заради този клоун и още толкова хиляди ще си заминат. Да гори в Ада!
40
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този тип е неуспял актьор
39
1
 
20
 
! Отговори
Shark преди 1 седмица
Ами да си я укрепва, какво само реве! Даже и краварите разбраха, че Укр губи тази война. Вече си имат други занимяния - Иран, Израел. Ще оставят Укр на доизживяване и като изгуби войната САЩ и Русия ще се споразумеят. Както винаги е било! потърпевши ще са основно украинците - хиляди загинали и съсипана държава и Европа, заради продажните управници на ЕС! Големите печеливши ще са пак САЩ и Русия!
38
1
 
12
 
! Отговори
--+ преди 1 седмица
Ей *** ти пак ли скимтиш.? Няма ли да излезеш от ролята на президент.?Време ти е ,не си ли напълни сметката клоун такъв.
37
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хамериканците отдавна трябваше да сменят "слугата на народа" Зеленски, който освен да разпределя милиарди, за друго не става, и чиито рейтинг се срина поголовно. Той затова и разкара Залужни, баш човекът който разбираше от война в Украйна.
36
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
МНС* трябва да се извини на Путин за заповедта за арест, в Германия бяха открити отвлечените деца.. Ръководителят на Националната полиция на Украйна Иван Виховски внезапно и неочаквано обяви вчера, че децата, за чието отвличане Украйна по-рано обвини Русия, са намерени . В Германия...
35
2
 
8
 
! Отговори
Хахаха преди 1 седмица
Пейтриът "хвана" няколко Кинжала и айде трябва ни ПВО. Това вече две години. Ами ще им се даде ПВО и пак след няколко месеца ще е същия цирк.
34
2
 
13
 
! Отговори
OZZY преди 1 седмица
На рождения ден на Шикелгрубер Сенатът на САЩ гласува 60 млрд. за Зелегрубер!Как е ,Ъ?
33
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нас защо трябва да ни интересува от какво се нуждае Украйна,нямаме си други проблеми тук от сутрин до вечер ни занимават с тяхните нужди