IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Производители на хляб отварят бутикови фурни


Обратно в новината

Коментари Коментари

34
Бургазлия с носталги
преди 13 години
Харесвам 0 Не харесвам 0
Ех, някога и в Бургас е имало фурна на всеки ъгъл
отговор Сигнализирай
33
Бай Танас
преди 14 години
Харесвам 0 Не харесвам 0
Работил съм в такава фурна в Италия,и майстора хлебар беше магйосник,такива хлябове,пици и сладкиши никъде не съм ял.Отдавна мисля да се захвана с това,имам и мястото в центура на софия.Печалбата от хляба е към 60% обикновенно таа че е доходно,прекрасният семеен бизнес.Единственото му лошо е работното време от 22 до към 10 часа сутринта :(
отговор Сигнализирай
32
Елхана
преди 14 години
Харесвам 0 Не харесвам 0
Мене жокер ми не требе, я тва го знам, ама де е златна Добруджа
отговор Сигнализирай
31
tani4ka
преди 14 години
Харесвам 0 Не харесвам 0
Ако имаме такива квартални фурни като гръцките, всеки ден ще пазарувам от там.Налага ми се често да ходя в Гърция, и като мина покрай някоя фурна така хубаво мирише на хляб и сладкиши, има голямо разнообразие, чисти, спретнати и подредени са. Хляба там струва 0,60 - 0,80 цента, а хляба в супермаркетите е само нарязан, тостерен и като дъвка, но за сметка на това ужасно скъп.
отговор Сигнализирай
30
тошко
преди 14 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
Само не разбрах от къде ги взе тези 1 млн. евро? Защото 2 000 000 лв. правят 5 500 лв. дневен оборот, или около 6 000 продадени хляба дневно. Аз не знам кой магазин, бил той и хипермаркет продава 6 000 хляба дневно.
отговор Сигнализирай
29
номер 24
преди 14 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
Аз също мисля като теб за качеството, въпросът е дали наистина има достатъчно хора като нас или те са само в 5 квартала на 3 те най-големи града. Надявам се да има такива магазини все пак. А и трябва цената да не е безумно по-висока, защото едно са желанията, друго са възможностите. Аз хляб за 5 лв няма как да си купувам, защото ям по половин кило на ден сам (просто много обичам), а имам и семейство.
отговор Сигнализирай
28
за бутиците
преди 14 години
Харесвам 0 Не харесвам 0
и още нещо за бутицитеОнзи от гърция. Проста сметка:Средно 1 млн. евро на година на магазин. В Гърция поне 2 дни в седмицата са задължително неработни, както знаете. 1 млн : 260 дни = 3840 евро дневен оборот. Колко ли души купуват дневно от квартален магазин? Да бъдем истински оптимисти и да кажем че са 500 ВСЕКИ ДЕН. Излиза средна цена 7,69 евро на покупка. При средна цена на хляба в гърция 0,60 евро. Леко по-скъпо, а? И това е най-оптимистичния вариант.
отговор Сигнализирай
27
тошко
преди 14 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
Може би си прав - не знам, защото нямам наблюдения върху земеделието ни. Но пък аз лично съм готов (и го правя) да дам повече пари, но да ям качествена храна. Така че има пазарна ниша за малките, но качествени квартални пекарни.
отговор Сигнализирай
26
реалист
преди 14 години
Харесвам 0 Не харесвам 0
и това също. Освен това да не ни лъжат, че ще е "малко по-скъп". Ако сте запознати с технологията при която втасва хляба в завода и тази в някое гаражче, ще разберете, че за да оцелее малкия, трябва да продава хляба поне по 2-2,50 лв. Кой ще купи?В The Mall има един магазин за биопордукти, където продават еко-хляб, уж направен от каквото трябва и както трябва, струва към 5-6 лв и на вид е не повече от 500 грама. Затова ще са си баш "бутици", ако въобще се появят.
отговор Сигнализирай
25
Запознат
преди 14 години
Харесвам 4 Не харесвам 0
В България никога няма да ядем качествен хляб, просто защото никъде не се сее качествена пшеница. Нашата страна произвежда само фуражна пшеница, която има по-голям добив, за разлика от хлебната, и с куп подобрители става "годна" за хляб. Забравете за качественият хляб
отговор Сигнализирай
Новини