IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

42 фирми признаха: Слагаме растителни мазнини в млечните ни продукти


Обратно в новината

Коментари Коментари

43
OOOOOOOH
преди 15 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
MI SE ISKA,NIKOGA,AMA,NIKOGA,DA NE SAM SE RAJDALA V TAIA ,SKAPANA DARJAVA,S TIA PROSTI HORA,NARE4ENI NAROD,ABSURD
отговор Сигнализирай
42
ВЛАДИ
преди 15 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
Ще пошумим 2-3 дни и после пак ще замълчим. И ще ядем ***. Кого ли ползва тази иначе добра кампания за качествени храни? Едва ли са се загрижили за нас, ами за далаверата на поредното търговско лоби!
отговор Сигнализирай
41
Станчева
преди 15 години
Харесвам 2 Не харесвам 0
Да са ни живи и здрави козичките,че вкусно мляко моя мъж дои. Сиренце и изварка също правя. С една дума - на село има,а в града нямааааааа. Гражданка бях, *** станах и знам какво ям, А вие?
отговор Сигнализирай
40
Животновъд
преди 15 години
Харесвам 2 Не харесвам 0
38, ти да не живееш в Холандия....Където и да живееш в БГ можеш да отскочиш до най-близкото село и да си вземеш 10-15 л мляко и да си направиш мляко и сирене за 2-3 седмици напред (щото домашното трае - не си мислете, че е обратното - моето мляко домашно кисело трае над месец!!!) .... Калкулирай изгубеното време и бензина и ще видиш, че на 2 седмици или една да ходиш до някое село да си взимаш мляко на левче - ще ти излиза 100 пъти по-евтино да си правиш сирене и кисело мляко. Не е толкова сложно. Сирене можеш да си направиш в тенекия за цяла зима саламура да си имаш. Това е начина. Да убием посредниците и директно от производител !
отговор Сигнализирай
39
Животновъд
преди 15 години
Харесвам 2 Не харесвам 0
Първо ти знаеш ли какво означават тези "микроорганизми" в млякото ? Именно те правят българското мляко уникално, защото само тук на Балканите то гъмжи от всякакви бацили и благодарение на това само тука при подквас се получава лактобациликус булгарикус.Друг е въпроса, че който е преговарял навремето с ЕС не е успял да патентова българското мляко като уникално с този си брой бацили, а е клекнал и днес се оказва, че холандското мляко дето се получава от антибиотици и изкуствени фуражи и няма почти никакви бактерии било качествено, а българското на баба Пена от Балкана, където има 4000 вида билки (най-много на глава от населението в света) било некачествено ! Яж си ти UHT-то и си мисли, че ядеш мляко - там вече няма нищо полезно.Аз си квася мляко и сирене и то от сурово мляко. Израснал съм със сурово мляко. Защото в суровото мляко всички бацили са си живи, а не знам кой ти каза, че тези бацили правят млякото вредно. Сигурно затова в Родопите живеят дълго...Нищо не разбираш от животновъдство и мляко, а само си прочел на Кунева договореностите, които ни карат да си убиваме уникалните продукти. Щото след UHT каквото и да правиш - лактобациликус булгарикус няма да получиш ! Или сигурно и той е некачаствен ? Яж си немските сухи млека, дето кравите им дават 5 пъти повече от нашите щото ги тъпчат с антибиотици и хормони и се чуди как няма бацили в техните млека...че нали са напоени с антибиотици и ГМХ фуражи и химии тез крави...Как да ти дадат бацили...Да те светна, че част от тези бацили са и витамини като Б6 и Б12 ... и много други вероятно непознати за човечеството ! Тъй, че аз продължавам да си взимам мляко от бабите, защото пред очите ми го доят и пред очите ми кравите пасат. А в Германия като им е нискомаслено млякото, заради изнасилването на кравите (изброх по-горе) и бабите там слагат мас - тва си е техен проблем. Тука обикн се чудя как да го обезмасля и си правя масло от него с едни машинки. А пък, ако има някой, който лъже - това са бабите, които дават на мандрата мляко - щото като ми дават 30 ст на литър - не мас, ами лой ще сипя в млякото. Едно шише вода струва 60 ст, не може да изкупуват по 30 или 40 ст млякото.
отговор Сигнализирай
38
Az
преди 15 години
Харесвам 2 Не харесвам 0
Мъка, мъка...и всичко това го даваме на децата си...Няма справедливост. Вече си купих от тези хлебопекарни домашните, когато заговориха за качеството на хляба. Еди риск по-малко. Ама какво да правим с млякото, сиренето, кашкавала, саламите...Какво - всеки да си има лично стопанство , за да задоволява хранителните си нужди с качествена храна ли? Определено държавата е дезертирала от задължението си за контрол на качеството. Глоба 100 лева ли? Китайски му работи...
отговор Сигнализирай
37
do,34
преди 15 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
VSI4KO,E SAMATA ISTINA,V4E MRAZIA TAZI DARJAVA,JAKO,4E NE SAM PO MLAAAD,JALKO
отговор Сигнализирай
36

преди 15 години
Харесвам 2 Не харесвам 0
Искрено ти благодаря за изчерпателната информация. Няма да коментирам статията и положението - само ще посъветвам всички, останали в *** да избягат по-скоро.
отговор Сигнализирай
35
?
преди 15 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
Колко от списъка участват в корупционната схема САПАРТ и корупционната схема за износ?????
отговор Сигнализирай
34
VAZDUHAR
преди 15 години
Харесвам 1 Не харесвам 1
SHTE VI KAJA GOLATA ISTINA : NA BALGARIA ( AKO PROSASHTESTVUVA DOTOGAVA ) SHTE SA I NUJNI PONE 100 GODINI ZA DA DOSTIGNE NIVOTO , KOETO IMASHE PREDI 1989 GODINA . STAVA DUMA ZA SOCIALNA SIGURNOST , NIVO NA PRESTAPNOST , INDUSTRIJA , SELKO STOPANSTVO I HRANITELNO - VKUSOVA PROMISHLENOST , NADEJDNOST NA DARJAVNITE INSTITUCII , POLICIJA I ARMIJA , AVTORITET PRED SVETA I NAJ-VAJNOTO : OPTIMIZAM I NADEJDA ZA BADESHTETO . SHTE SA NUJNI POVECHE OT 100 GODINI BALGARIJA DA SE POSAVZEME OT STRASHNIJA UDAR , KOJTO I NANESE "DEMOKRACIJATA" . SAMO ZA DA SE RAZBERE POSLEDNOTO , SHTE SA NUJNI NJAKOLKO DESETKI GODINI .
отговор Сигнализирай
Новини