IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

42 фирми признаха: Слагаме растителни мазнини в млечните ни продукти


Обратно в новината

Коментари Коментари

33

преди 15 години
Харесвам 2 Не харесвам 0
ХУБАВА РАБОТА АМА БЪЛГАРСКА. БАТИ ДЪРЖАВАТА СМЕШНА, АМА НИ ТРОВЯТ И ДЕЦАТА
отговор Сигнализирай
32

преди 15 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
Имам познат, който работи като специалист по подръжка на машините в млекопроизводствовото. Каза ми, че в повечето марки кисело мляко се слага животинска мас и, че хигиената е под всякава критика. Вече си квася млякото, а сирене?, а кашкавал?
отговор Сигнализирай
31

преди 15 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
Щото струва 0.29 лева/брой в Кауфланд. Мислиш ли, че има мляко вътре. Аз знам. Суха суроватка.
отговор Сигнализирай
30

преди 15 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
На моето кисело мляко има следните съставки: на зелена капачка има 3 къщички, бели, с червени покричета, под тях пише 2%, има баркод и по целия диаметър и в средата толкова радостно ми се видя Селско кисело мляко, ама само това! КАЖЕТЕ КОЙ ГО ПРОИЗВЕЖДА? Няма как да е някоя баба, нали! НА ВНИМАНИЕТО НА всички разследващи органи, втеринарни инспекции: МОЛЯ ВЗЕМТЕ МЕРКИ! Май депутати и министри имат също нужда от Ветеринарно-санитарен контрол!
отговор Сигнализирай
29

преди 15 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
ФИЛИПОПОЛИС ПЛОВДИВ Е ФИРМАТАКАТО ГЛЕДАМ МАЙ ГОРЕ В СПИСЪКА Я ИМА
отговор Сигнализирай
28

преди 15 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
Сухото вещество е тебешир или киреч:) Подай жокер: фирмата в този списък ли е? Ех, да идеш, ама не при тия първо, а при ония, дето ги пускат на пазара без да са написали подробно какви точно вещества съдържа продукцията им! Сухо вещество и край - ***, че гадай какво е, може и стрити камъни да слагат! Идиотска държава
отговор Сигнализирай
27

преди 15 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
Нама по голями изpоди от беллa бЪлгария! Страшни отрови продават!
отговор Сигнализирай
26
Знайко
преди 15 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
Кажи фирмата, да не купуваме. Бойкот на треа ***. Една годна да ядеме шипков мармалада докато фалират.
отговор Сигнализирай
25

преди 15 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
АЗ ПРЕДИ МАЛКО ПОГЛЕДНАХ КАКВО ПИШЕ НА СИРЕНЕТО В ХЛАДИЛНИКА.ПИШЕ 42% СУХО ВЕЩЕСТВО.КАКВО Е ТОВА ВЕЩЕСТВО ,БЕ БРАТ?НАПРАВО СЕ НАПЛАШИХ,ДОСЕГА НЕ СЪМ ОБРЪЩАЛ ВНИМАНИЕ.ФИРМАТА Е ОТ ПЛОВДИВ.ИМЕ НЯМА ДА СПОМЕНАВАМ,ЗАЩОТО Е РЕДНО.
отговор Сигнализирай
24
Запознат
преди 15 години
Харесвам 3 Не харесвам 0
След като последните два дена прочетох доста от Вашите коментари по темата ще си позволя да внеса малко яснота:Хигиената при производството на мляко в България е на изключително ниско ниво. Европейските стандарти са за 100 000 микроорганизма в см3, а има пунктове в България, където тези нива достигат 80 000 000 микроорганизма в см3. Освен това производителите на мляко слагат вътре вода, сол, свинска мас за да получат по-високи бонуси за млякото си. При тези факти, аз не бих си купил мляко от бабата на пазара в пластмасова бутилка и Ви съветвам и Вие да не го правите. Най-безопасното мляко е UHT, защото минава на топлинна обработка при 135-140 градуса за секунда, две, която температура убива 99.9 % от микроорганизмите. Вярно, че вкуса му е малко по-слабо изразен, but safety first.През 2007 и 2008 година преработвателите бяха заставени от ЕС да изкупуват само мляко, което отговаря на Европейските изисквания за да имат лиценз за износ за ЕС. Както споменах по-горе качествено мляко в България няма. Поради тази причина млекопреработвателите започнаха да търсят алтернативи и ги намериха: сурово мляко от Унгария, обезмаслен млечен концентрат течен от Германия и сухо мляко от ЕС. Твърдя, че тези суровини са с изключително високи качества. Освен всичко друго са и по-евтини от българското мляко, защото производството му в България е супер неефективно. Чичо на село иска да храни 4 членно семейство с 3 крави. Освен това в ЕС в момента има схвръпроизводство на млечни продукти.Не всички растителни мазнини са вредни, напротив, някои от тях са по-полезни от млечната мазнина, защото не съдържат холестерол. Играта тук е в процента транс мастни киселини. Всички растителни мазнини, които съдържат под 5 % транс мастни киселини са ОК. Вярно, че на пазара се продават и много евтини такива, които съдържат 60-70 % и тук ДВСК трябва да свършат своята работа, да забранят да се влагат такива с над 5 % транс мастни киселини.Повярвайте ми списъка с млекопреработватели, които влагат растителни мазнини е много по-дълъг, а тези, които ги няма в списъка просто не са го декларирали на етикетите си, защото, ако влагаш растителни мазнини не може продуктите да се казват: сирене, мляко, кашкавал, масло.Себестойността на продукти произведени с растителна мазнина е значително по-ниска от такива с млечна мазнина и за това 95 % от продуктите са такива пазар. Себестойността без ДДС на традиционно сирене е около 5.50 и кашкавал 7.50, като сложите ДДС, разходи за дистрибуция, надценка на магазина и печалба крайните цени стават: 10 и 13 лева съответно за сирене и кашкавал. Колко хора биха си го позволили?Така, че Уважаеми, моя коментар е следния: няма следствие без причина. Благодаря за вниманието.
отговор Сигнализирай
Новини