IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Соленото Черно море: Туристи платиха 490 лева за три пържоли във Варна


Обратно в новината

Коментари Коментари

433
до черния пипер
преди 1 година
Харесвам 4 Не харесвам 1
Кое MAZU - на Рапонги или на Морска гара ( докера).
отговор Сигнализирай
432
Анонимен
преди 1 година
Харесвам 6 Не харесвам 0
До Анонимен 448, допуска се подобно нещо но в допълнително меню, ако е в основно следва да посочиш, че средно парче лаврак е с тегло примерно 300-350 грама и излиза 21-24 лв. и съответно в сметката да посочиш не 3 бр. порции лаврак, а 300 гр.
отговор Сигнализирай
431
Анонимен
преди 1 година
Харесвам 3 Не харесвам 1
Така пише и цената на рибата -на 100 грама. Напр. лаврак 7 лв за 100 гр. А рибата излиза 300 гр сл .21 лв.аз
отговор Сигнализирай
430
Анонимен
преди 1 година
Харесвам 2 Не харесвам 2
До Тото, ЗЗП, ЗТ и наредбата за категоризации, взимай да четеш
отговор Сигнализирай
429
Анонимен
преди 1 година
Харесвам 19 Не харесвам 7
Принципно е незаконно, трябва да си върне парите, а една глоба от 100 хиляди и затваряне на бизнеса е добро решение. Заради такива *** нари хората ходят в Гърция
отговор Сигнализирай
428
Анонимен
преди 1 година
Харесвам 9 Не харесвам 0
До Тото, не пиши глупости бе, въобще някога занимавал ли си се с това, затова се пише пържола с гарнитура еди какво си или със сос, да и се допуска отклонение от 5 %, има си фири и при студена и при топла обработка, някои неща нямат фири, други увеличават теглото си и т.н и т.н, затова се пише грамажа на порцията, ако това не се прави как клиента и КЗП ще те контролират
отговор Сигнализирай
427
Тото
преди 1 година
Харесвам 0 Не харесвам 2
До Анонименайде намери и покажи тоя норматив.
отговор Сигнализирай
426
Тото
преди 1 година
Харесвам 3 Не харесвам 7
До АнонименНяма такова нещо бе, добре ли си. Как ще изчислиш пържолата да е 220гр готова? Печеш и я слагаш на кантар ли ? И ако излезе е по малка , допълваш с хапки, ако е повече я обрязваш ахахахахааааа... Имам чувството, че не сте виждали ресторант на живо.
отговор Сигнализирай
425
Анонимен
преди 1 година
Харесвам 8 Не харесвам 1
До Тото, в основното меню указания грамаж за порция ястие следва да е за приготвен продукт т.е. след студена и топла обработка, такива грмажи за суров продукт у супермаркета, може и в допълнително меню за специални предварителни поръчки, но в основното задължително се посочва грамажа на готовото ястие, и това е нормативно изискване.
отговор Сигнализирай
424
Анонимен
преди 1 година
Харесвам 13 Не харесвам 7
До до 435, виж сега незнам къде си ходил, колко пъти и за какво, но в България си има ясно разсписани разпоредби, в основното карт-меню на ресторанта порциите на ястията трябва да бъдат с цени и тегло в грамажи в приготвен вид, а не теглото на вложените суровини преди обработка. И когато клиента поръчва 1 бр. порция от конкретно ястие с тегло 100 гр. се сервира и маркира 1 бр. порция от 100 гр. на конкретното ястие, а не 3 бр. с обяснението че сложили повечко ЯСЕН ЛИ СЪМ!
отговор Сигнализирай
Новини