IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Лев за литър мляко, но пълно с микроорганизми


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

91
Венелин
преди 7 години
Харесвам 0 Не харесвам 0
Днес купих от магазина прясно мляко от Полша , срок годност 6м. Жена ми каза да го изхвърля , аз обаче сипах в купата на котката Тодор , той лочи малко и повърна ...деее***а мама му щях да си уморя мачето. Кутията бе картонена , червено синя със снимка на щастливо семейство и пишеше UVH .Какво значи ...не знам.
отговор Сигнализирай
90
xristozova
преди 15 години
Харесвам 3 Не харесвам 0
Аз съм от тези,които продават такова мляко и Ви уверявам, че може да се поддържа хигиена на млякото много повече с по-малко животни, а и истината е че след като се свари млякото всички микроби умират, животните са с ушни номера което означава че са регистрирани вземат се проби за туберкулоза субтропичен мастит от ветеринарната служба на населеното място,при най-малкия промлем с животното се вика ветеринарен лекар и когато животните са по-малко може да се обръща по-голямо внимание. Има изисквания за млякото, а после мандрите го объркват с разни *** и на тях никой не може нищо да им каже защото са под чадъра на някой политик, а и в много страни производителите могат директно да продават на пазара своята продукция на каквото и да си пишем все тая за съжаление.
отговор Сигнализирай
89
мишчица
преди 15 години
Харесвам 4 Не харесвам 0
Не стига че притискат млекопроизводителите по какъв ли не начин, не стига че ни тъпчат със сирене което не е сирене, не стига че и киселото мляко (едно от най-българските неща) вече е с генно-модифицирани бактерии, ами сега и това. Господа управляващи, Вие май съвсем за амсалаци ни взимате. Я си ги печатайте тези статийки и си ги чете вие. Вземи му на българина млякото (сирене, кашкавал), ракийката и салатката и тогава.... вече няма прошка. Как не ви е срам. Пия и си подквасвам само домашно мляко и "Вервайте ми" няма по-добро.
отговор Сигнализирай
88
Червената помия
преди 15 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
Нека ветеринарния експерт, писал статията да обясни на четящите тук при преваряване на млякото до кипване какво става с въпросните бактерии?Ако е така, както е написано в статията, ние да сме се самоунищожили като нация до сега-във всяко село се пие прясно мляко.Ако запитате самия платен "експерт" кокво мляко предпочита да пият децата му-пълномаслено от домашна крава с два пръста каймак или обезмаслено пастьоризирано мляко от някоя голяма верига хипермаркети, кое ще предпочете?Май статията намирисва на платена публикация целяща ликвидирането на малките и укрепване на позицията на големите производители?А знаете ли колко антибиотици и лекарства се дават на кравите в големите ферми?даже и кисело мляко не може да се подкваси понякога от лекарствата, преминали в млякото.Трябва да целувате ръцете на хората с по 1-2 кравички на село, а не да пишете срещу тях, платени драскачи такива!!!
отговор Сигнализирай
87
млекопотребител
преди 15 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
Слава богу,отели се и нашата крава,започна и мляко да дава!:)))Нашата -сиреч на село,далече малко,но взехме да поусещаме истинския вкус на нещата.Сварено до кипване млякото е прекрасно с един пръст жълт каймак.Нека крякат ПР-те на картонената търговия с 0,01% в него колко е по-здравословно.Домашното пълно с холестерол,купешкото пък с канцероген.Опитът показва кое да изберем от двете -все пак искаме да сме живи!Киселото мляко направено от подобно прясно домашно е стегнато и приятно-кисело,най-вече полезно!А сиренето накрая -леко жълтеникаво на цвят,трошливичко,но истинско.До кашкавал не сме стигнали още в технологиите,но натам вървим...И не ща министри да ми казват какво да ям,когато си изравним доходите поне до половината им(обаче честните) тогава мога и да се вслушам.Засега знам само,че там има специалисти най-вече в пране на пари!
отговор Сигнализирай
86
8p7m
преди 15 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
много точно казано!!...А поръчковите драскачи да пият по една чаша мляко от магазина и да благославят МЕНДЕЛЕЕВ...
отговор Сигнализирай
85
123
преди 15 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
На нашата улица до преди 2г. - 3 баби отглеждаха крави .Сега е една и може да се вредиш да си купиш мляко само ако някой от клиентите се откаже.Когато си купя мляко от магазин - не го варя , но домашното - да - 10минути.Това е време , за което се унищожават всякакви "завишен брой микроорганизми и соматични клетки".Моят съвет е - да се познава човека от когото се купува млякото , да си направите труда да влезете в обора на кравичката и да видите с очите си "обичките" на ушите й .Хората , които отглеждат животни не са задължително мърляви всичките.Някои -да , някои ти добавят какво ли не в бутилката - да , ама съвета ми не е съвсем безпочвен и ако му обърнете внимание ще е във ваша полза.
отговор Сигнализирай
84
Млекопроизводител
преди 15 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
Не съм съгласен, че това важи за всички...Аз доя в Доилна зала, по тръбите млякото влиза в предварително охладена на 4 до 6 градуса вана, след това го претоварвам с помпа в цистерна от неръждавейка с изолация, която поддържа ниска температуъра дори през лятото.До 2 часа млякото е на пазара и е продадено.Понякога ходя с млекоанализатора за да доказвам, че няма вода и маслеността му е около 3,9- 4,2...За 8 години нямам повишена киселинност и нито една рекламация за пресичане...Лошото е, че съм далеч от столицата, иначе отдавна да бях създал клиентела и тук...
отговор Сигнализирай
83
Petrov
преди 15 години
Харесвам 0 Не харесвам 0
Az sam targovec na HR.STOKI i si konsumiram DOMACHNO MLIAKO
отговор Сигнализирай
82
todortk
преди 15 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
какво като има бактерии. това ми прилича на вица за детето, което не искало да яде мед, защото бил продукт на половите органи на пчелите, а баща му му обяснил в прав тескст, че то самото е продукт на половите органи.
отговор Сигнализирай
Новини