IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Лев за литър мляко, но пълно с микроорганизми


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

71
надя
преди 15 години
Харесвам 0 Не харесвам 1
аз съм па 50г и през целия си живот не съм спирала да пия домашно мляко /понякога дори издуено и още не прецидено/ слава на Бога добре съм. Моите родители са изразнали с домашното мляко и сирене, изглеждаха чудесно /завидно здраве и младост/ кипеше в тях. Не промивайте мозъците на младото поколение и не тъпчете подрастващите деца с консерванти. Не е уместно и не е етично ат Ваша страна.
отговор Сигнализирай
70

преди 15 години
Харесвам 0 Не харесвам 0
Аз пък цял живот си пия мляко от личната ми овцеферма и си ми е екстрааа,а тия мухльовци от инспекторта да ходят да варят отварки от китайски отпадъчни субпродукти и да се залъгват, че пият мляко по европейските стандарти.
отговор Сигнализирай
69
metin
преди 15 години
Харесвам 0 Не харесвам 0
Nay-setne grajdanite razbrali zemedelcite. Prekupvacite i darjavata ubiha na6iya zemedelec. VEDNIJ DA 4ETA KOMENTARI V ZA6TITA NA ZEMEDELECA I JIVOTNOVIDA.
отговор Сигнализирай
68
kakamer
преди 15 години
Харесвам 0 Не харесвам 0
Аз ако ми се пие химийка ще си купя газирана напитка , а не сухо мляко разворено във вода и напомпано с консерванти и темподобни гнусотии.А ако пиех прясно мляко - щях да си купувам от улицата , защото дори да го разреждат с вода пак има мляко , което може да направи каймак!Компетентните органи могад да дойдат и да м опърдят кочана!!!!
отговор Сигнализирай
67
offff
преди 15 години
Харесвам 0 Не харесвам 0
Тези така наречени "бранители" на човешкото здраве, защо не вземат да направят наистина проверки на предприятията, които произвеждат "качествени" сирена, млека, колбаси и т.н.!!!Хванали се с най-дребните риби!Аман от тази държава.И к'во? Който не иска не си купува млако то улицата, който иска му е пределно ясно какво прави! Ние да не сме прости!Гладайте си работата, а не се занимавайте с глупости господа контрольори!
отговор Сигнализирай
66
морето
преди 15 години
Харесвам 0 Не харесвам 0
абе щом една кирлива фанта : газ. вода + аромати е лев и 50 стинкищо да не си купуват хората млекце за левче, с бонус микроорганизмим/у другото бацилус булгарикус също е микроорганизъми сигурно затова хич го няма по купешкото кис. мляко :)
отговор Сигнализирай
65
Егати
преди 15 години
Харесвам 0 Не харесвам 0
И аз си правя кисело мляко, но ползвам класическото одеяло. Това с фурната е хитър трик, ще го пробвам.Още някоя рецептичка да споделиш ? :)
отговор Сигнализирай
64

преди 15 години
Харесвам 0 Не харесвам 0
До Нина 51. Аз ползвам за закваска Верея или Елена (гледам да е 3,6%) и винаги се получава -без проблем . Може да ти е грешна технологията, не знам. Нека кажа аз как си правя киселото мляко. Сварявам прясното мляко ,чакам да изстине (проверявам с пръст-трябва да може да се търпи топлината на млякото,към 40 градуса ).В отделна чаша разбърквам киселото мляко с поохладеното прясно.На един стъклен буркан -1.5- 2 супени лъжици с малко прясно мляко разбърквам и сипвам по малко в бурканите .След това доливам с прясното мляко .Вместо да слагам бурканите в найлонова торба и да завивам с одеало ,аз слагам бурканите в затоплена до 40-45 градуса фурна за след около 2 и половина-3 часа ,след което изключвам фурната . След още около час прибирам бурканите от фурната в хладилника.
отговор Сигнализирай
63
макаров
преди 15 години
Харесвам 0 Не харесвам 0
Вярно е това твърдение но не трябва да се спират частните производители.В повечето случаи млекото е качественно и без примеси ТРЯБВА ОБАЧЕ ДА СЕ КОНСУМИРА ДОБРЕ СВАРЕНО !!!
отговор Сигнализирай
62

преди 15 години
Харесвам 0 Не харесвам 0
и аз купувам мляко от едно семейство ...и месо от тях си вземам и винце малко е по-скъпо но знам, че е домашно ...и е качествено а вие проверяващи и управляващи.. яжте си химията дет не се вкисва по 2 седмици
отговор Сигнализирай
Новини