Неизбежно: на 32 ставаш като мама

Тогава жените започват да използват изразите на майките си
28 мар 2011 21:57,
76
Неизбежно: на 32 ставаш като мама
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

32 години е възрастта, на която жените започват да говорят на децата си с изразите, използвани от техните
собствени майки, пише  "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено от сайта eBay.co.uk.

В анкетата са участвали 1000 мъже и жени. Близо 40% от участничките в допитването са признали, че в разговори с
децата използват същите фрази, които са чували от майките си, като например "Аз да не съм твоя робиня?".

Една четвърт от жените споделят, че говорят по същия начин и с партньорите си.

На тази възраст жените правят и други паралели с поведението на майките си - усещат, че са започнали да се притесняват повече, складират продукти и си лягат по-рано.

"Човек може да се зарича, че никога няма да използва фразите, употребявани от родителите му. Истината обаче е, че съществува голяма вероятност те да са се запечатали в подсъзнанието му и при дадени обстоятелства да изплуват.

В подобни случаи хората не могат да направят почти нищо, за да избегнат тези изрази", обяснява Джуди Джеймс, специалист по поведенческа психология.

Данните от проучването показват още, че заради липсата на време и възможности и страх от модата, много съвременни майки носят ден след ден не повече от пет или десет дрехи.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: майкажена32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
11
 
20
 
! Отговори
към 51 преди 13 години
Мъжа има ранен пуберитет от 0 до 7 години.След седем годишна възраст до 25 е в пубeритета, след тази възраст до 50 години е в късен и след 50 годишна възраст в критическата! Те никога не порастват не можеш да разчиташ на това. :) И никога не узряват :) От скута на мама се търкулват в скута на жената:)
50
4
 
11
 
! Отговори
Жена преди 13 години
"Жената си има биологичен часовник".Дааааа, а мъжът - не. :)
49
4
 
4
 
! Отговори
Медик преди 13 години
Верно ли от 15 до 20 е най-доброто време? :-D
48
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А то от медицинска гледна точка най-доброто време за децата е от 15 до 20, ама как ще ги гледаш после без пари и без образование? Това да не ти е 19 век когато са ги женили на 15 и веднага са почвали да раждат и на 30 вече са били с 10 деца, обаче ако доживеят до 50 вече са ги смятали за нечувано стари.
47
2
 
1
 
! Отговори
към № 44 преди 13 години
Местеса 47, ти отговори на този въпрос. Приятен ден! :)
46
1
 
10
 
! Отговори
mestessa do 44 преди 13 години
Малко се отплеснахме от темата,но искам да ти пожелая щастие и късмет!Успех в кариерата и майчинството.Ако питаш лекарите,точно сега е време за раждане.Но разбира се,трябва да си достатъчно зряла и да имаш нагласа за това.Така ще се чувстваш по-спокойна и ще бъдеш по-пълноценна майка.
45
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само дето сме различни хора - 43 и 44 :) А, сега разбрах - не трябва да си епилирам краката, докато седя до полата на майка ми, а да бързам да бременея :) Надявам се така да не е преиначено? :)
44
6
 
3
 
! Отговори
към 43, 44 преди 13 години
Първо на никого нищо не вменявам. Второ не си правя изводи, а излагам мнение. Трето 25 години са много хубава възраст за каквото и да си решила. Четвърто, явно твоите схващания от написаното по- долу е разбрано, така, както го разбираш, а не както е написано в действителност. Уморяваш ме само с неразбирането си и с преиначаването на думите ми и нищо, както си е.
43
2
 
25
 
! Отговори
До 37 преди 13 години
А ти как реши на каква възраст съм? Казах, че до 32 имам време, така че какво говориш? На 25 съм ми е рано за деца, защото токущо завърших магистратура и искам да постигна поне някаква минимално стабилност в живота си, а не да се чудя как да гледам дете със смешната сума, коятно отпуска държавата. Освен това да ти е хрумвало, че дете се гледа от двама? И че може би и партньорът ми още не е достатъчно зрял и отговорен, че да стане баща? Жената това, жената онова, а мъжът?
42
2
 
8
 
! Отговори
ДО 40/37 от 38 преди 13 години
Аз не съм се обидила на никого :) Метафората я познавам прекалено добре, разбирам я чудесно. Това, което казах е, че нещата се случват тогава, когато трябва. А да вменяваш на някого, че времето му изтича не е честно. Повярвай, жените най-добре усещат какво им тиктака. Не слагай жените под общ знаменател. И бих те цитирала "да не пречи на останалите и да прави грешни изводи за хора, които изобщо н е познава". Ти не ме познаваш :)
41
0
 
9
 
! Отговори
не е задължително... преди 13 години
Тя майка и може да е готин човек. Но, бъдещата ти избраница да истински съсел. Не е задължително да прилича на майка си. В много случай, които са написани по- долу. Всеки човек си индивидуалист не може, така пряко да казвате, кой на кой прилича и какви изрази използва. Ако си излезнал от вкъщи още, при навършването си на 16 годишна възраст и си станал напълно самостоятелн човек и прочие, без да се крепиш на разни родителки изрази и приоми и навици. Това са пълни измишльотини.
40
1
 
10
 
! Отговори
Това не е лошо ! преди 13 години
Не намирам нищо лошо в това жена ми на 32 г. да "стане" като майка си. И без тованямам друга възможност да "общувам" с тъщата си. Няма да ми е зле. Хем жената, хем тъщата.
39
7
 
3
 
! Отговори
а леле..... преди 13 години
В повечето случаи жените правят, пари и след, това всичко останало. Това са твоите разбирания за проповедите за часовника, явно метафората не ти е много ясна, но както и да е. Грубо ли? Има толкова по груби хора от мен и цинични че.... но, обвинителния ти тон, спрямо мен е доста красноречив. Всeки има право да разбира нещата, както му е удобно, но да не пречи на останалите и да прави грешни изводи от това за хора, които изобщо не познава.Ако почна да се сърдя на всеки, който ме е нагрубил....
38
2
 
19
 
! Отговори
до 37 преди 13 години
Чак пък толкоз.Не плашете момичето.Нека не служи на измислени стериотипи.Нека бъде вярна на себе си и да не се влияе от годините.Никакви компромиси с избора на партньор.*** са машини за правене на деца,но едва ли са пример за подражание
37
4
 
13
 
! Отговори
към 37 преди 13 години
Ама какви са тези проповеди за тиктакащия часовник? И интересно, от кого са направени, толкова вещо? И къде номер 35 е писала, че заради пари и кариера няма деца? да ти хрумва, 37, че то това не е концерт по желание и се случва, тогава когато времето, мястото, човека са подходящи? Доста грубо, доста - докато си епилираш краката, няма как да разбереш... а не ти ли хрумва, че човек може и да не отлага и пак да не се получават нещата?Ей, аман от анатемисти...
36
14
 
7
 
! Отговори
към №35 преди 13 години
Не можеш да се успокояваш.Не може вечно да си на повикване и да Чакаш.Кариерата си е кариера, парите са си пари, материалното си е материалното.А, деца кога?Трябва ти много търпение и разбиране за да отгледаш децата си колкото си по- млада.Жената си има биологичен часовник и е време да се замислиш, над това, защото той си тик- така!Седейки до майка си и всеки път да те пита, дали има нов, когато си депилираш краката, няма как да разбереш ,че Чакането не си струва, това е забава и загубено време.
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
мен пък ме вълнува на каква възраст мъжете започват да приличат на тате
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А да се успокоя. До 32 имам още няколвко години. Друг е въпросът, че не съм майка, така че къде ще ги използвам тия изрази? :-)) Ама знам ли какво ще е като стана на 32, може вече и да имам дете.
33
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Крушката не пада по-далеч от корена.Какво странно има средата , в която живееш да влияе на твоя характер.Мисля обаче,че все повече младите се отдалечават от своите близки и губят своята идентичност.
32
0
 
19
 
! Отговори
глупости! преди 13 години
АЗ обичам майка си ,но никога не съм се разбирала с нея. Дразнеше ме постоянното мърморене и напътствия ,затова с моята дъщеря НЕ го правя. Старая се да се дръжа точно обратното на майка ми. Освен това искам тя да стане самостоятелна личност и да не зависи от мен. Може тя с нейните деца да потъпва съвсем различно и това ще е хубаво :)