Неизбежно: на 32 ставаш като мама

Тогава жените започват да използват изразите на майките си
28 мар 2011 21:57,
76
Неизбежно: на 32 ставаш като мама
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

32 години е възрастта, на която жените започват да говорят на децата си с изразите, използвани от техните
собствени майки, пише  "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено от сайта eBay.co.uk.

В анкетата са участвали 1000 мъже и жени. Близо 40% от участничките в допитването са признали, че в разговори с
децата използват същите фрази, които са чували от майките си, като например "Аз да не съм твоя робиня?".

Една четвърт от жените споделят, че говорят по същия начин и с партньорите си.

На тази възраст жените правят и други паралели с поведението на майките си - усещат, че са започнали да се притесняват повече, складират продукти и си лягат по-рано.

"Човек може да се зарича, че никога няма да използва фразите, употребявани от родителите му. Истината обаче е, че съществува голяма вероятност те да са се запечатали в подсъзнанието му и при дадени обстоятелства да изплуват.

В подобни случаи хората не могат да направят почти нищо, за да избегнат тези изрази", обяснява Джуди Джеймс, специалист по поведенческа психология.

Данните от проучването показват още, че заради липсата на време и възможности и страх от модата, много съвременни майки носят ден след ден не повече от пет или десет дрехи.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: майкажена32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
11
 
! Отговори
не е така...... преди 13 години
Има мъже, където изобщо не харесват и не одобряват, нито действията, нито думите, нито вкусовете им към жените и си налагат собственото мнение, все едно те ще се женят и омъжват. И, толкова не харесват родителите си, че казват :" Ти си същата, като майка ми"! "Баща ми не понася нас, децата си, остава да харесва жената и зетя"! И, хиляди други. Така, създават непрятности и обричат децата си на нещастие и трудности. Но, децата ще пораснат и ще си върнат, за всяка причинена болка.
30
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Жена на 32 е бита карта, много ясно. Откриха топлата вода, нема що.
29
0
 
23
 
! Отговори
ано-нимен преди 13 години
Да и според мен в БГ над 50-те стават непоносими хората. Лошото е, че и аз ще стана непоносим.... уви ...
28
1
 
9
 
! Отговори
към №23 преди 13 години
Ако искаш да се жениш за майката на твоята избраница оглеждай се в майка и не в бъдещата си жена! Мама най- добре ще им каже за кой да се оженят.
27
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво, откриха топлата вода.Баща ми още преди 30-40 години казваше, че всички жени четат от един буквар.И като се жени един мъж, добре е да види много добре бъдещата си тъща, защото съпругата му ще стане същата.Абсолютно е бил прав.
26
0
 
19
 
! Отговори
към №23 преди 13 години
Това е вярно ,но се отнася предимно за жените. Когато е поставана, пред дилемата да каже ли "Да", пред олтара или да не каже. Тогава дамите в действителност, трябва да видят бащата на бъдещия си съпруг и майката. И ,така, ако се може повече да се разбере какъв е той как се грижил за семейството за децата си майката, бащата, дали са били сплотени, отговорни родители. Това до голяма степен е от значение, защото, това се предава на децата в по- късен етап от тяхното развитие особено, при мъжeте.
25
0
 
9
 
! Отговори
aos1212 преди 13 години
Е то голямо откритие. Остава да пушат трева, да ходят по кръчми и да бачкат.За кви неща вземат пари хората.
24
0
 
13
 
! Отговори
Велико откритие...! преди 13 години
Глупости на търкалета!
23
8
 
17
 
! Отговори
redordead преди 13 години
нали знаете лафа - ако ша се жениш - първо виж как изглежда жена ти рано сутрин без грим, ако все още се чудиш, виж как изглежда майка и, и ако все още се чудиш - виж и баба и!...ако продължаваш да се чудиш - явно това не е твоята жена!с този материал, ако мацката е минала 32, явно трябва да скипнеш една стъпка - вече знаеш как изглежда майка и!
22
2
 
17
 
! Отговори
345455890 преди 13 години
Много странни проучвания.Какаво ги интересува кой и как говори, направо не знам защо си губите времето да отразявате такива тъпизми.
21
3
 
5
 
! Отговори
do Mazka преди 13 години
Pravilno,kakvo iskat tezi oligofreni majete....ami te do 30-tata si godishnina na kakvo prilichat na edna loena topka....hahahh...nali iavno se obijdame v tozi forum...taka de...iavno povecheto tuk izkazvashti se sa maje ili kazano po drug nachin "majoria"....hahaha
20
3
 
7
 
! Отговори
do 17 преди 13 години
Majkata prostotia sashto se predava po nasledstvo ako ne ti e stanalo iasvo vse oshte....
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма ден,в който някоя (някой) Джуди да не направи епохално откритие! Аз като прочета: "според проучване на американски/ британски учени" ,вече ми е ясно,че е поредната алабалистика...
18
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ОСВЕН ГЛУПОСТИ, ДРУГО НЕ МОЖЕТЕ ДА ПИШЕТЕ (за днес-бг се отнася)
17
18
 
4
 
! Отговори
Няма пък! преди 13 години
Женската простотия се предавала по наследство, поради вакуум. Проблемът е известен, предложете решение. Може би тати трябва да взема по-активно участие и да ограничи копиращия процес от мама, но малко жени имат достатъчно уважение към съпрузите си, както и на малко мъже им се занимава с глупави скандали (или от женска гледна точка - не им стиска).
16
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Направо да пишат, че жените над 28 трябва да се разстрелват, за да не се мъчат, пък и щото са погрознели вече, и да се свършва!
15
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е много ясно.За някои 32 е бабешка възраст и черпят за внуче.По-лошото е ,че на 62 стават непоносими.
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
снимката е уникална
13
0
 
8
 
! Отговори
до ДГД преди 13 години
Не, тогава щеше да е очевадно :D Ако си мъж никога не можеш да си 100% сигурен дали детето е твое, биологични особености ;)
12
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да... значи всички жени трябва да раждат най-късно до 2 години след първия мензис, защото на 28 вече са бабички и трябва да гледат правнуци.