Рецептата Dnes: Песто с шамфъстък

Вкусно и лесно за приготвяне
5
Рецептата Dnes: Песто с шамфъстък
Снимка: Istock

Продукти:

  • 150 г суров шамфъстък без черупки
  • 30 г кедрови ядки
  • 50 г настърган пармезан
  • 1 скилидка чесън
  • 1 ч.л. настъргана лимонова кора – по желание
  • 100 мл зехтин екстра върджин
  • сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

  • Шамфъстъкът се слага в малка тенджера с вода.
  • Трябва да ври 3 минути.
  • След това се прецежда, слага се в чиста кухненска кърпа и с леко потъркване се премахват люспите му.
  • Обеленият шамфъстък се слага в кухненски робот или блендер.
  • Към него се добавят останалите съставки за пестото.
  • Всичко се смила добре. 

Още рецепти може да намерите в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: спагетиПестошамфъстък
Още от Свободно време.
5 модела обувки, които ще носим през есента
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 минути
Кое му е лесното, освен приготвянето миеш тенджера, блендер и переш кърпа, чистиш черупки, после и люспи за шепа нещо с много съмнителен вкус. За бързо и дума не може да става, за по-малко време ще спретна пържоли с някаква салата, а може и картофи.
4
0
 
1
 
! Отговори
Срам преди 14 минути
Какво песто без босилек? Има разновидности, но босилекът е в основата. Веганите започнаха да изопачават дори веган рецепти.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Отвpaт. Поне опитайте преди да предлагате
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
А нещо за храна в тази рецепта? С веганско не може да се нахрани човек, а трябва и витамини да пие допълнително.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
забравихте босилека на пестото