Ядосана, Светлана поиска да свали ръкавиците срещу мъжкараната Ю Тин Лин

Българката загуби от скандалната тайванка
Обновена: 4 авг 2024 13:12 | 4 авг 2024 12:37, Александър Попов
473
Ядосана, Светлана поиска да свали ръкавиците срещу мъжкараната Ю Тин Лин
Снимка: Lap.bg

Светлана Каменова падна от боксьорката от Тайван Лин Ю Тин в категория до 57 кг.

Тя беше брутално ощетена срещу скандалната тайванката Ю Тин Лин и остана на крачка от медалите в категория до 57 кг на Олимпийските игри в Париж. Българката дори поиска да свали ръкавиците още след втория рунд в знак на протест, но треньорът й Борислав Георгиев я убеди да доиграе срещата, в която победата бе присъдена на съперничката и с 5:0 съдийски гласа.

Канадският рефер Джефри Верхоген допусна груба игра срещу българката - влизания с глава, с лакти, без да дава официално предупреждение.

Мачът

Настоящата европейска шампионка от Белград 2024 и бронзова медалистка от последното Световно първенство в Ню Делхи 2023 Каменова загуби с 0:5 (27:30, 28:29, 28:29, 27:30, 27:30) съдийски гласа действащата шампионка от Азиатските игри и номер 1 в схемата в Париж - Лин Ю-тин от Тайван

34-годишната българка, която дебютира на Олимпиада, изигра добър първи рунд срещу двукратна световна шампионка от Истанбул 2022 от Ню Делхи 2018, която използваше неспортсменски прийоми като удари с лакти и влизане напред с глава, но съдията Джефри Верхувен (Канада) не я предупреди официално, въпреки че й направи няколко забележки. Реферите край ринга присъдиха минимално предимство на азиатката, но във втория рунд, който също изглеждаше равностоен, те дадоха и петте си гласа за Лин, с което на практика двубоят беше предрешен. В третата част Каменова се хвърли в атаки, но това не донесе съществен успех.

Българката отказа изявление след края на мача.

Веднага след двубоя пък Каменова беше поздравена от председателят на БОК Стефка Костадинова, която проследи двубоя от трибуните.

Българката изглеждаше много ядосана след двубоя и не пожела да коментира нищо. Тя премина покрай чакащите я журналсти и подхвърли: "Изследвайте я за хромозоми".

Азиатката е една от двете боксьорки, заедно с алжирката Имане Хелиф, които бяха отстранени от световното първенство по бокс през 2023 г. в Делхи, тъй като според Международната боксова асоциация (IBA) са се провалили на тест за определяне на пола. Въпреки това Международният олимпийски комитет, който организира боксовия турнир в Париж, настоява, че двете боксьорки отговарят на нужните изисквания, за да се състезават при жените. В последните дни темата около Ю-Тин и Хелиф придоби водеща популярност на Игрите в Париж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


473
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стига ревали всички ве, толкова си може нашата. До сега няма някакъв особен медл, който да е спечелила от сериозен турнир, та въобще не знам какво прави на Олимпийските игри....Ако това е най-доброто, което може България да предложи... здраве му кажи.
78
5
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
За разлика от италианката която показа висок граждански морал, и отказа да се бие с полу жена от Алжир, българският треньор Георгиев показа че е полу мъж и с нисък граждански морал, нареди на Каменова да се бие и да я пребиват на ринга. Вън треньорът Георгиев от спорта.
77
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 67 Как ще гледаш двамата джендерасти на финал един срещу друг като те се бият в различни категории бе, умствено изостанал индивиде?
76
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Макаров 77 Африканския и източно-азиатски запад и САЩ са най-страшни.
75
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Роби сме! Ядосана била, ощетена а седи да я бъхтят. Сега циврят , но никой няма да ги чуе
74
0
 
6
 
! Отговори
до 75 преди 1 месец
Освен това е и обезкосмен
73
5
 
14
 
! Отговори
Макаров преди 1 месец
Рожби на капитализма.Това са новите травес-ити на Запада и Сащ.Само РУСИЯ може да спаси света.
72
12
 
3
 
! Отговори
демократ преди 1 месец
Да гледаш жена просълзена от безсилие е страхотно.
71
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дори кастриран и осакатен мъж пак е по силен от една жена. Нищо не става от жените.
70
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Педааалче-александърчо,пиши ясно,точно и разбираемо,тук не става въпрос за мъжкарана а за мъж!
69
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не увъртайте,това същество от Тайван не е мъжкарана,а мъж травестит..Между жена мъжкарана и мъж травестит има огромна разлика,така че стига с това полит-коректно говорене и е време да се казват нещата такива каквито са,а именно,че един ционистки и глобалистки либерален наднационален (елит) се бори неприкрито срещу християнството и нормалното семейство и насажда насила сатанизъм ,содомия и джендъризъм .
68
0
 
6
 
! Отговори
Богат предприемач преди 1 месец
Аз вече ще наемам само такива . Няма и по майчинство да излизат. Направо машини.
67
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 68 в различни категории са ***. Поне като ревеш знай, защо ревеш.
66
0
 
3
 
! Отговори
Наздраве преди 1 месец
Дано на мъжете се харесат ъпгрейднатите жени. От пиле мляко.
65
3
 
1
 
! Отговори
Биполярен транзистор преди 1 месец
Че тия нямат въобще място там е едно на ръка, но много ми харесва платената в рубли дружина как намира евроатлантически ценности и решения в Алжир, Тайван и международна организация, която дори не е регистрината в държава от ЕС и в нея най-голямо влияние имат китайски и американски капитал. Едно такова... интересно. Заради *** като вас този проблем няма да получи адекватно внимание, защото вече го опростачихте с несериозни крясъци.
64
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Съгласи се да участва. Легитимира злото
63
5
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
На финала ще гледаме двете съмнителни жени една срещу друга, явно няма нормална жена, която да ги бие! За пръв път ще наблюдаваме женски бокс между мъже! Как ви звучи?
62
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НАШЕТО МОМИЧЕ НИЩО НЕ ПОКАЗА. ОТНЕСЕ МНОГО УДАРИ. ТОЛКОВА И СА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ. НА СЛЕДВАЩАТА ОЛИМПИАДА ДА ТРЕНИРА И ДА БИЕ АКО МОЖЕ. И ВСЕ ПАК УЧАСТИЕТО В ОЛИМПИАДА СИ Е ПРЕСТИЖНО.
61
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо Светлана не си хвърли демонстративно ръкавиците на ринга? То е ясно, че на този фарс царуват извратеняците, поне да ги потроли малко! И още нещо - Путин не воюва срещу хохлите. Путин воюва срещу тези нarли, дoлни uZpoди. Запомнете го това, защото утре ще oнoждат децата ви, ще пребиват вас и жените ви, защото не харесвате aанaален ceх.
60
6
 
4
 
! Отговори
Петров преди 1 месец
Има руски заговор срещу българските спортисти. Досега иначе да сме първи по медали.