Бъсеску: Пътищата са ужасни, вземете хеликоптер

Румънският държавен глава отправи този призив към арабски инвеститори
Обновена: 10 мар 2011 13:09 | 10 мар 2011 13:08, Елка Василева
52
Бъсеску: Пътищата са ужасни, вземете хеликоптер
Траян Бъсеску. Снимка: Ройтерс

Румънският президент Траян Бъсеску призова арабски инвеститори да огледат страната от въздуха, защото пътищата са в катастрофално състояние.

Като оцени, че дупките по пътищата отвличат вниманието от природните красоти на Румъния, на среща с арабски бизнесмени Бъсеску каза: „Румъния има планини, море. Ако пожелаете да видите Румъния, не използвайте пътищата. Препоръчвам ви хеликоптер“.

Министърът на транспорта Анка Боаджиу реагира с оценката, че не всеки може да си позволи да пътува с хеликоптер, и веднага призова инвеститорите да вложат средства в румънските пътища, пише РТС, като се позовава на АП.

Румънските лоши пътища вече са се превърнали в легенда, но никой не е очаквал държавният глава да каже пред потенциални инвеститори да не пътуват по пътищата в неговата страна и да им препоръча хеликоптера като идеалното превозно средство, посочва АП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: РумънияТраян Бъсеску
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
6
 
! Отговори
до 24 преди 13 години
Абе пич, ние пътища София-Варна и София-Бургас нямаме като хората, ти си взел да се заяждаш, че в Румъния само пътят до Букурещ бил хубав...
28
0
 
5
 
! Отговори
до келеша но. 25 преди 13 години
имат да - едни келави Карпати с два курорта за ски дето никой не им стъпва и всички Румънци идват на Банско и Боровец и два км. море - супер студено, от които 1км е наш...келешо!
27
1
 
5
 
! Отговори
do 21 преди 13 години
Ти за Карпатите ако кажеш че не са планина вече не знам:).НЕГРАМОТЕН ***!!!
26
0
 
4
 
! Отговори
Българин ВБ преди 13 години
Ами ако арабските инвеститори случайно решат да се отбият и у нас?Ние с какво ще ги возим, то нашия хеликоптер е ангажиран от НАП.
25
1
 
4
 
! Отговори
do 21 преди 13 години
А че нямат ли бре,***?
24
4
 
7
 
! Отговори
Пловдив преди 13 години
До 6 и 19... Явно не сте ходили в Румъния, или сте ходили Русе - Букурещ... Румънците са много по зле от нас... не се излагайте.... Последните 2 години, няколко пъти ходя там. Имам наблюдения....
23
9
 
13
 
! Отговори
онзи преди 13 години
Вземете нашата Мутра ББ. Ще ви построи пътища...ама друг път. Но пък със сигурност парите Ви ще ги похарчи без следа.
22
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Евала на Бъсеску, че има куража да го каже!...а пък ние си имаме магистрали-хехеее, кой е като нас?!
21
6
 
9
 
! Отговори
НЕрез преди 13 години
"Румъния има планини, море. Ако пожелаете да видите Румъния, не използвайте пътищата."Какви плнини и море, бе мамалига?!:))) Ще ме уморят от смях тези румънци ..
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Otkadeto sa minali drugarite,taka e.
19
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Явно скоро не сте ходили в Румъния...През 2004 на много места дори нямаше асфалтов път и пътищата им спрямо българските бяха отвратителни...През 2011 вече имат европейски пътища, а нашите са си все същите...
18
1
 
4
 
! Отговори
kom6u преди 13 години
Мисля,че от днес.бг не са имали точно инфо..комшийския президент казал,че е пътувал много из Румъния и е виждал цялата страна от кола,но толкова красива погледната от птичи погледн не я е виждал до момента,така че препоръчва на потенциалните инвеститори да разгледат страната по въздух..Въобще не е ставало дума за качеството на пътищата....а иначе ситуацията там е малко по-добре от в БГ..Букурещ обаче със сиг изглежда по-добре от София,но бездомните кучета са по-вече от в СФ......
17
3
 
3
 
! Отговори
чичо ти преди 13 години
По пътя Пловдив Асеновград си спуках двете задни зимни гуми
16
4
 
8
 
! Отговори
до 2 преди 13 години
Така е.Нашите магистрали ряпа да ядат пред румънските
15
4
 
26
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 13 години
"Техните лоши пътища, са по-добри от нашите магистрали! "Ходил и си там? Аз съм минавал преди 2-3 години и след като влязох в България имах чувството, че влизам в Германия! През Карпатите асфалт нямаше, ако пътя долу горе ставаше за каране то нямаше маркировки, а за мантинели да не говорим.. Знаеш ли колко е весело да караш през нощта и до нещото като път да има я ров, я река.. За *** им джигити да не говоря.. По-зле са и от родните тиквеници.
14
2
 
8
 
! Отговори
edin_grad преди 13 години
Самият им президент го казва. Толкова за страхотните румънски магистрали. :-)
13
5
 
12
 
! Отговори
123 преди 13 години
Ето заради това не мога да разбера защо Боко хрърля толкова пари за магистрали. Липсата на магистрали ще развие хиликоптеростроенето и ще увеличи чуждестранните инвестиции в този отрасъл.
12
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На Румъния основните и пътни артерии са и наред, както и районите около големите градове и туристическите дестинации сигурно, но в провинциалните райони на доста места даже и асфалт няма, доколкото знам, та камо ли дупки по него. За това са легендарни лошите румънски пътища. А и тия райони са най-вече в севера им, мисля. В България може и да има доста дупки, но почти до всяко село има асфалт. В Румъния още десет години няма да могат да го постигнат това. Румъния не е Букурещ и Бран.
11
3
 
11
 
! Отговори
мравка преди 13 години
Бъсеско ряпи да яде,да доиде във Враца да види какво са разбити пътища с огромни ями.Една калпава фирма наречена Гарант99 ако не се лъжа от години симулира ремонти на кръпката прабят нова кръпка и така до безкраинос.След месец най много кръпката я няма,ипак се почва от начало.Тая калпава обшинска оправа кога ще прогледне и види че тая фирма само източва пари и нищо не прави?Взема ли някои от общината комисионно от фирма Гарант и кои е негодникът кмете Шахов?
10
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По- малка страна сме от Румъния и ако червените кхмери - бсп крадяха 20 години с няколко милиарда по-малко на година, сеа щяхме да сме Швейцария на балканите!