Бъсеску: Пътищата са ужасни, вземете хеликоптер

Румънският държавен глава отправи този призив към арабски инвеститори
Обновена: 10 мар 2011 13:09 | 10 мар 2011 13:08, Елка Василева
52
Бъсеску: Пътищата са ужасни, вземете хеликоптер
Траян Бъсеску. Снимка: Ройтерс

Румънският президент Траян Бъсеску призова арабски инвеститори да огледат страната от въздуха, защото пътищата са в катастрофално състояние.

Като оцени, че дупките по пътищата отвличат вниманието от природните красоти на Румъния, на среща с арабски бизнесмени Бъсеску каза: „Румъния има планини, море. Ако пожелаете да видите Румъния, не използвайте пътищата. Препоръчвам ви хеликоптер“.

Министърът на транспорта Анка Боаджиу реагира с оценката, че не всеки може да си позволи да пътува с хеликоптер, и веднага призова инвеститорите да вложат средства в румънските пътища, пише РТС, като се позовава на АП.

Румънските лоши пътища вече са се превърнали в легенда, но никой не е очаквал държавният глава да каже пред потенциални инвеститори да не пътуват по пътищата в неговата страна и да им препоръча хеликоптера като идеалното превозно средство, посочва АП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: РумънияТраян Бъсеску
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да ги изпрати в БГ.Само,че тук ще трябва да ги оглеждат от совалка:((((
8
6
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 13 години
Много често пътувам в Румъния. Ако от тези пътища се оплакват, не зная ние какво трябва да кажем за нашите....Да не говорим, че и в този момент румънците разширяват основните си артерии с допълнителни пътни ленти в двете посоки. Подобни тесни пътища като нашите, аз лично не съм видял в Румъния никъде!
7
0
 
12
 
! Отговори
бай хой преди 13 години
никой не очаквал от държавния глава да каже такова нещо.... е кво, да излъже ли? по-добре да ги предупреди, макар и да злепоставя страната си. иначе ства по-зле - отиват непредупредени, изпадат в потрес от пътищата, ако имат "късмет" - чупят някоя полуоска, закъсват - и естествено си казват "а, тая държава съм я ****, никакъв бизнес няма да правя тук". па като са предупредени, ше си решат предварително, и може пък да инвестират и в пътища.
6
19
 
26
 
! Отговори
Анонимен1 преди 13 години
Техните лоши пътища, са по-добри от нашите магистрали!
5
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
улиците в София са катастрофални
4
2
 
12
 
! Отговори
оле преди 13 години
"Признат грях,половин грях."
3
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Траян Бъсеску: За състоянието на пътищата ни са виновни предишните управляващи на Република България- т.нар Тройна коалиция.Аз не мога да разбера точно каква е тяхната роля на наша територия, но моят колега и настоящ премиер на България не спира да ми звъни и да настоява да обвиня точно горепосочената *** за това положение.
2
8
 
40
 
! Отговори
... преди 13 години
Браточки бил съм в Румъния и ако наистина намират пътищата си за катастрофални значи просто не са видяли българските какви са ... имат по добра инфраструктура , а това което ми направи впечталение беше ,че през целия град имаше вело-алея :)
1
5
 
14
 
! Отговори
fsd преди 13 години
minalata godina bqh v rumunia v bukuresght,pitesht i bran.ne vidqh nikade dupki po putq.durjavata si e absolutno normalna kato zapadnite.neznam kakvi sa tezi luji