Пак българско дете, пак в катун и пак в Гърция

Гръцко издание твърди, че става въпрос за 4-годишно момиченце
Обновена: 13 ное 2013 09:20 | 13 ное 2013 07:00,
51
Пак българско дете, пак в катун и пак в Гърция
Снимка: Reuters

Ново дете от България е открито в ромски лагер в Гърция, съобщава гръцкият информационен сайт greekreporter.com, цитиран от БТА.

Разследване на прокуратурата в Солун на актовете за раждане за периода 2008-2013 г. е установило, че едно ромско семейство е декларирало раждане на второто си дете шест месеца след раждането на първото.

Още по темата

Властите са открили семейната двойка и 4-годишното момиче, които обитавали лагер в околностите на Солун.

След ДНК-тест е било установено, че мъжът и жената не са биологичните му родители.

Двамата "родители" са арестувани и може да им бъдат предявени обвинения в отвличане и незаконно получаване на социални помощи.

Пред разследващите те обяснили, че ромско семейство от България им дало момичето, защото не можело да го отглежда.

Сега детето е оставено на грижите на благотворителната организация "Усмивката на детето".

Разследването на солунската прокуратура в архивите на службите за регистриране на раждания и за социални помощи е установило още шест подозрителни случая, допълва greekreporter.com.

Изданието припомня, че това е вторият подобен случай с дете на български граждани след русокосата Мария, която бе открита в катун в град Фарсала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
учени доказаха преди 10 години
че тракийците са *** marknatan.blog.bg/history/2013/02/28/dnk-analiz-dokaza-che-***-sa-trakite-izvynredni-istoric.1059284нека чуем какво мнение ще даде по въпроса оня *** с никнейм тракиец дето е толкова горд с жалкия си произход
44
0
 
1
 
! Отговори
тТт преди 10 години
До cCc: Между другото Карел Шкорпил пише същото визирайки българите в средата на 19 в. Явно нищо не се е променило от тогава.
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това са най хубавите хора на света,начело с Найден Рангелов от скат.
42
1
 
6
 
! Отговори
cCc преди 10 години
Англичанин за България :"Те не се радват на постиженията на другите , а търсят начин да ги развалят, окалят и съсипят. Ако някой реши да направи нещо за обща полза, те го смятат за ***, присмиват му се и му се подиграват. Парите за тях са водеща сила, за пари са готови да направят всичко тук понятията чест, законност, морал са просто празни думи.","Те сами ще се предават един друг и ще съдействат за собственото си унищожение. Толкова са прости.
41
1
 
1
 
! Отговори
Абе-Абе преди 10 години
Що не вземат да разследват МИЗЕРИЯТА в ГЕРМАНИЯТА??? Никой не иска да види един адрес в Хамбург! Даже Дойче Веле не иска??? Paralelstrasse.6 Hamburg! Дано някоя поне българска медия покаже МИЗЕРИЯТА в една ГЕРМАНИЯ! Дано някой види условията при които са принудени БЪЛГАРИ да битуват,да не говорим как са ПРИНУДЕНИ да работят! Искам това да се види! Дано го видят и Българи и Германци,Дойче Веле-BBC-London,Русская тв и данъчни служби от ЕВРОПА!!!!
40
1
 
3
 
! Отговори
xari potar преди 10 години
DREME MI IZOB6TO NE E BYLGARSKO DETE .
39
0
 
4
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Сега евреите унищожават бялите с *** и арабите, после като се настанят в Ню изсраил ще ги ликвидират с една задължителна ваксинация.
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пак *** дете, пак в катун и пак в Гърция - това е вярното заглавие
37
1
 
3
 
! Отговори
jorkatta преди 10 години
До Коректор На твова дете няма снимка!!! всички помним русото момиченце нали....
36
1
 
2
 
! Отговори
jorkatta преди 10 години
До БПФ Ама детето е Българче.... Икаква е равносметката а? ;-)
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Държаво,държаво ,къде си?До 37.С този призив,простако си за бесилото!Какво,че си бял,щом душата ти е черна.
34
5
 
5
 
! Отговори
БУЛГАР преди 10 години
*** ***!
33
6
 
2
 
! Отговори
БУЛГАР преди 10 години
*** ***!
32
3
 
9
 
! Отговори
БПФ преди 10 години
Стига сте ни занимавали с тия твари !!! *** са ЖИВОТНИ, а търговията с животни не е незаконна, освен ако става дума за редки и изчезващи видове, каквито черните хъхрещи *** очевидно не са !!!!Със самият факт, че продават собствените си малки, *** доказват, че не са хора !!!
31
6
 
12
 
! Отговори
Тракиец До 27: преди 10 години
Какви роми,какви българи? Моля ви,не ни обиждайте!Ние сме тракийци, изконното автохонно население на Балканите. Това да си даваме децата е наш обичай и традиция от древната ни култура. Не ни бъркайте с вас, дошляците от Татаромонголистан
30
0
 
2
 
! Отговори
bg преди 10 години
predlagam da im ispratim stotina dvoiki zigami i da si rasvivat tjrgoviqta na mestna po4va
29
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато една нация не си цени децата, а си ги оценява и продава, то тя няма бъдеще. :-(
28
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"..че едно ромско семейство е декларирало раждане на второто си дете шест месеца след раждането на първото."Че какво чудно има, някои други *** ги цвъкат през 2 седмици, съвсем нормално е! Еволюция!
27
1
 
20
 
! Отговори
Радой Р. преди 10 години
ДОБЪР СИ Е НАРОДА НАШ,ИМА ПЕТ ВЕКОВЕН СТАЖ! /Радой Ралин/....и когато Ботев слезе при Козлодуй,целуна,земята и четата потегли към Балкана,посрещна го гробно мълчание.Селата бяха опустели,а хората се криеха в кошарите,между овцете и чакаха четат да отмине...Чакаха "Дядо Иван" да ги освободи.Сега вече няма Ботев,но хората пак се крият по кошарите(наречени "панелки"),между овцете(наречени "компютри") и пак чакат някой да им свърши работата,някой "дядо Иван",па макар и бил той от Марс.
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гърците какво се правят на ощипани госпожици.Знаят,че тези деца са от ромски произход,знаят,че това е бизнес от доста години.Сигурно,разлаяха кучетата,защото някой от ромите не им даде редовния процент.А гръцките семейства,които "осиновяват" без документ въпросните "българчета",защо не са арестувани за отвличане?