Каракачанов: Скопие се държи брутално и арогантно с България

Трябва да излезем с ясна и категорична позиция
27 юни 2024 09:36, Инна Ангелова
108
Каракачанов: Скопие се държи брутално и арогантно с България
Снимка: БГНЕС

Бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че Скопие се държи нагло и арогантно. Според Каракачанов София трябва да излезе с ясна и категорична позиция. Бившият лидер на ВМРО нарече новият премиер на РСМ “не особено интелигентен политик”.

“Буквално при клетвата на президентката, тя не спомена конституционното име, не каза "Северна", а само Македония, което направи скандал с Гърция. Без България да е предизвиквала нещо, те започнаха да се карат и с България, заявявайки, че няма да спазват договора с България, че няма да спазят споразумението, което има Македония с ЕС, искат предоговаряне. Само че спрямо Гърция те се държат много меко”, допълни Каракачанов пред БНТ.

Бившият министър каза, че самият Мицкоски не харесва Преспанския договор, но е длъжен да спазва споразуменията. Риторично обаче попита защо спрямо България се държи брутално и нагло?

“Защото в Скопие политиците отдавна са разбрали, че последните три години България се управлява от политици, които нямат чувство за национална, българска принадлежност, политици, които са готови да предадат българските интереси в темата Македония. Политици, които се ръководят от чужди центрове, чужди посолства”, аргументира тезата си Каракачанов.

Той даде пример от преди две години, когато министър-председател беше Кирил Петков, който обясняваше на македонските политици и медии, че “ако трябва ще излъжеме нещо българския народ, но трябва да пуснеме Македония”. “За това нещо няма никакви последствия. Северномакедонците се възползват от политическата нестабилност в България", каза още Каракачанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от Балкани
Гърция към РСМ: Престанете да си правите сметката без кръчмар
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Все още не ми е ясно как все още има хора, които живеят в Македония и България!
102
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Има информация , че освен агент на Държавна Сигурност , че е бил и вербуван и от Югославските тайни служби! Такива хора ли определят отношенията между две държави? Докато има Руски агенти в Македония и България няма да има разбирателство! Политиката е на нулево даже отрицателни ниво! Абсурдно е Каракачанов да се изказва по какъв и да е въпрос,а още по-абсурдно беше да е министър на Военните, а е с образование История. България и Македония са абсурдни държави.
101
2
 
4
 
! Отговори
Радев преди 2 дни
Анонимен,ако се смяташ македонец защо не пишуваш со Коньовицата,азбуката на Блаже Конев,и не сборуваш на македонски ке те разбираме ,айде айде
100
3
 
5
 
! Отговори
РуZZkий мир преди 2 дни
Това че че сме против лъжите на северните Македонци незначи че сме с Путин и Дивотийте които сега върши ордата му ,
99
2
 
5
 
! Отговори
Динев преди 2 дни
Слушай анонимен *** пийни едно скопско пиво,има го в Ким Маркет,купи си тениска с Винтелаторот,сегашният флаг на БРЮМ,и прочети Преспанското споразумение с Гърците точките за Ярденските споразумения ,там Скопие се отказа от лъжите че има нещо общо с древна Македония,затова на Паметника на Александър Велики в Скопие пише че е Древен Античен Воин,на него кракът му не е стъпвал по тези райони
98
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Само на мен ли започна да ми писва от интригите на руските агенти от кгб/дс? Цяла кариера направи от насаждане на омраза агент Иван.
97
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Каракачанов, в България защитихте Гърция при спора й с Македония, сега няма ли да поискате реципрочност? Македонците мълчат на гърците, защото сърби и гърци са стари съюзници, а македонците са сръбско-албанска марионетка. Ще жужат, жужат македонците и накрая ще кацнат на дедовия(дано не е късно), няма къде да ходят, колелото на историята се върти.
96
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Каракачанов кога ще каже, как от това един план за парк който Фандъкова представи, имота на Военното Министрество докато той го управляваше се превърна в строителна площадка и сега там има три блока и един огромен частен паркинг! Това как го определя и нека сравни с това което в Скопие правят! Става въпрос за имота на Военните до метростанция Младост 3 -София! Защо нито един журналист не се поинтересува! Пиша от години за това!
95
1
 
4
 
! Отговори
без упойка преди 2 дни
След 6 хиляди години може да се случат такива неща, да се забравят толкова факти, че ВСВ и ПСВ да им изглеждат като Омир и да се чудят дали ги е имало, или някои историци са решили да измислят митове за тях.Впрочем ако от историята не се научава нищо и поуката й е , че няма поука и всяко поколение прави същите грешки, то защо ни е история?Питал ли си се, ами за ПРОПАГАНДА.Така е замислена историята още от Египет и Вавилон през Гърция и Рим.За политическа пропаганда.
94
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Анонимен Може да нямаме никакви доказателства, че Омир е съществувал някога и това не е реална история, но в реалната история знаем коя е датата 9 Май 1945 г. например или кога е започнала ПСВ и кой кого е нападнал или на коя дата започват Балканските войни и какви конкретни събития са се случили например, как ще го промениш; ще промениш конкретните факти, дати, местоположение и националността ли? Конкретните дати и събития, не може да бъдат различни интерпретации.
93
2
 
5
 
! Отговори
Тошев преди 2 дни
В центъра на Скопие ,Дисниледот както го наричат зевзеците там ,има паметник на Римският Император ,Юстиниан Велики ,който е тракиец,,Българският Цар Самуил ,Персей Македонски ,и какви ли не други Фигури ,но Липсва Римският консул ,и генерал победителят на Антична Македония ,,Луций Емилий Павел,той депортирал,и разселил цялото население на това царство ,не им отърва на Скопяните и негов паметник да лижат
92
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Каракачанов да намери начин и да намери логика в историята, която се случи преди няколко години! ВМРО твърдеше , че ГЕРБ са корумпирани, крадци и хора които унищожават България, след това стана коалиционен партньор с тях и изкара цял мандат с тях! Кое е вярното в тяхната история! Това преди изборите или това след изборите!
91
1
 
4
 
! Отговори
издишаш преди 2 дни
всяко втора дума ти е Македония а не Северна Македония...ниско ниво Каракачанов
90
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Анонимен, Как добавих "логика"?, защото дадено случило се събитие, може да бъде предизвикано от предхождащо го друго събитие и обикновено е така, а и в други случаи, логиката е част и от математиката, особено в геометрията..
89
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Анонимен, През последните десетилетия, сме свидетели на масова интерпретация и фалшификация на историята и на създаване на фалшиви, по-скоро литературни герои и "Приказки от хиляда и една нощ", на изтриване и премълчаване на факти от реалната история или подменяне на реалните факти с измислени и съчинени такива от болните им фантазии, но реалната история не е това, тя е основана на реални факти и събития, на доказателства, дати, години, физико-химични изследвания и т.н.
88
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Аз мислих, че историята е средство за манипулация до преди 40 години! Явно не е така! Тя си е средство за манипулация все още!
87
2
 
4
 
! Отговори
Кой? преди 2 дни
Шкембе Войвода, питай твоя приятел Петър Колев дали няма българска партия в Македония и дали не се явява на избори и тогава ще говорим за дискриминация. Не казвам че всичко е перфектно, но ти не беше ли учил в Македония?
86
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Историята няма как да се фалшифицира. Даже да се фалшифицира с нищо не може да промени това живот! Но когато даден Български политик промени даден закон, даже без да краде може да промени твоя и на всички Българи живота. Македония с нищо не може да ти повлияе на твоя и на живота на Българите! Те унищожават Македония, а Българите България!
85
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Мен не ме е грижа за некакви си макета Каракачанка, аз съм наполовина добруджанец и тракиец, ти си от Русе, значи не си македонец, или требва да заработваме някакви кинти и да си правим устата :))) Какво стана с ефките мен, то минаха хилядолетия докато ги получим :)))
84
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
При математиката е различно! Да и при математиката може да има интерпретации, но верния резултат е един! Докато на Балканския полуостров всеки интерпретира историята по различен начин без изключение! С две думи както му е удобно!