Мицкоски против френското предложение, иска предсрочни избори

Конституцията нямало да се променя, за да влезе българското искане
219
Мицкоски против френското предложение, иска предсрочни избори
Снимка: Pixabay

Предложението на френското председателство на ЕС за разрешаване на нерешените въпроси между България и Република Северна Македония беше включено в речта на председателя на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски на митинга, организиран от партията под надслов „Твърде много е” с основно искане – оставка на правителството на Димитър Ковачевски и предсрочни избори.

„Цели 5 години чакаме дата за преговори, предадоха ни и все още сме в чакалнята на ЕС- 22 години чакаме. Заради погрешната политическа стратегия се взима бъдещето на тези млади хора пред мен и като продължение на тази политическа агресия, която се извършва върху нас, пристигна и предложението, което от правителството твърдят, че нито са виждали, нито са чували за него. Това е капитулация - българизация на (Република Северна) Македония или дипломатически нокаут”, каза Мицкоски. Неговият прочит на предложението на френското председателство е, че дата за преговори за страната няма да има, докато не бъде отворена конституцията, за да бъдат изпълнени „исканията на София”, а това, което до вчера е било проблем за Република Северна Македония със София, сега става проблем на страната с Брюксел.

Още по темата

Мицкоски призова премиера Ковачевски да откаже това предложение. „За да е ясно: 80 депутати, или две трети (от депутатите в парламента) променят конституцията. Зависи от ВМРО-ДПМНЕ и докато съм председател, конституцията няма да се променя, така че българските искания да са част от нея“, каза Мицкоски и допълни, че нито той, нито ВМРО-ДПМНЕ ще приеме договор против националните интереси и унижаващ страната, „а ако правителството реши да го внесе в парламента, тогава бъдещето правителство на ВМРО-ДПМНЕ няма да изпълнява нито една точка от този договор.”

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ се обърна към България: "Вместо да ни подкрепяте като съседи, вие ни блокирате, вие ни спирате и отдалечавате двата народа. Това ли са добросъседски отношения? Вместо да дойдете в Скопие и да коленичите, за да се извините за злодеянията, които сте направили срещу този народ по време на фашистката окупация във Втората световна война, вие искате да ретуширате историята ни. Това не са европейски ценности и това няма нищо общо с Европа. Това е нещото, което мъчи всеки от нас."

Той заяви, че ако не бъде постигнато споразумение с управляващите за предсрочни избори, ВМРО-ДПМНЕ ще влезе във фаза на пълна блокада на парламента, но и блокада на институциите, както и протести в градовете. „Народът дойде, за да си вземе това, което заслужава - свободата.  Твърде много е. Разкажете истината за хората, които дадоха много в името на обещанията за някакво светло бъдеще, а не получи нищо. Властта удари по стандарта, икономиката и перспективата на тези млади хора пред мен. Няма да ви разочаровам. Вие сте моята сила и няма да ви разочаровам”, заяви Мицкоски.

Митингът, който опозицията обяви преди месец, се проведе пред сградата на правителството, където за утре е обявена среща на коалиционните партньори на управляващата СДСМ.  /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още по темата: ЕСконституцияРМС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
17
 
! Отговори
Петров преди 2 години
Дреме им на французите и на подобни холандци за България. Само платените от тях политици, бивши верни маркс- ленинци като Христо Бойкикиев, у нас носят от девет дерета вода само и само за да угодят на Запада.
17
3
 
33
 
! Отговори
Като гледам, преди 2 години
Скоро в Европа няма да влезете.
16
2
 
34
 
! Отговори
САМО МНЕНИЕ преди 2 години
В сравнение с другите региони в тогавашно Кралство Югославия, в Повардарието са преживели войната почти без жертви. Днес им се внушава, че едва ли не те са решили изхода на тази световна война и определили съдбата на света и Европа. Почти на всичките дядовците и бабите им станаха, ако не партизани, то поне свръх-активни антифашисти. С типичната ''македонска скромност'' отново искат ''да им се падне на колене'' Истината е друга - хиляди войничета се спасяват от плен
15
4
 
42
 
! Отговори
Кокорчо преди 2 години
Страх ги е, че ако признаят българското малцинство, от 2 милиона държава, македонци ще се пишат не повече от 300 хил.
14
33
 
2
 
! Отговори
Xxx преди 2 години
Da prav e,mnogu zlodela ste napravile vo Makedonija od koi sakate da pobegnete,tocno zaradi toa sakate da ja izbrisete istorijata i da ja napisete kako sto vi odgovara.Zalam ama nema da moze,sepak ste bile okulatori,slugi na najgolemiot tiranin a i sega ne ste nisto drigo osven slugi na noviot tiranin od istokot.Nie nema da vi zaboravime nishto.Mozete da prodolzite so svojata politika i super e toa sto i decafa moi veke ve mrazat a sigurno i decata na moite deca,ve zalam ,teshka mizerija ste
13
1
 
29
 
! Отговори
Taню преди 2 години
Тъжни uдuoтu...
12
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сръбски клоун,още 220 години нема да влезете!
11
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен123 преди 2 години
Хахахахаах ей сега, след това изказване на този КЛОУН,,, ще видят ес през крив макарон.... Още 50 г ще чакат докато влязат.. Нека ес хубаво да видят какво говори този.... И как заплашва България, че и на колене да сме отишли молим... Ари уееее,, я бягай е меке долно.
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До пфффф Хайде, тръгвай
9
2
 
43
 
! Отговори
И защо преди 2 години
Мицкоски се изказа още рреди 2 дни, че МК НЕ ПРИЕМА ТОВА ПРЕДЛОЖЕНИЕ!!! КАК МОЖЕ НИЕ ДА ГО РАЗГЛЕЖДАМЕ??! КАК МОЖЕ ЕС ДА БЪДЕ ГАРАНТ НА НЕЩО, КОЕТО САМАТА МК НЕ ПРИЕМА?!? ЛУДОСТИ.
8
3
 
38
 
! Отговори
пфффф преди 2 години
Абе ***, ако дойдем в Скопие няма да е за да коленичим а за да си го вземем обратно!
7
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този мицкоски техния копейкин и сидеров взети заедно ли е?
6
3
 
29
 
! Отговори
Бг преди 2 години
Ограничени комплексирани макета. Ейде да се присъедините към Индия....😀😃🙂
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Научавам нови думички.
4
1
 
9
 
! Отговори
за 2 преди 2 години
До АнонименАМИ *** В РУСИЯ, ТАМ САМО ЩЕ ТЕ ПРАТЯТ В УКРАЙНА ДА ТЕ *** БАНДЕРОВЦИТЕ ЗА РАЗТУХА.
3
6
 
29
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
Ясно, разбирам. Само че има една подробност с този балканско овнешко поведение Македония ще чака поне до края на мандата на Макрон а той е далеч, а България ще си чака парите от плана същото време, а може и повече.
2
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То един живот като си в ЕС !
1
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЪЛГАРОФОБСКАТА ОПОЗИЦЯ В МАКЕДОНИЯ Е ПРОТИВ ФРЕНСКОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ.