Патриарх Кирил: Сърбите са най-надеждните православни братя

Имаме общи позиции, заедно постигаме успехи, смята той
16 мар 2024 17:27, Анисия Иванова
116
Патриарх Кирил: Сърбите са най-надеждните православни братя
Снимка: БГНЕС

Сърбите са най-надеждните православни братя на руснаците, двете църкви отстояват общи позиции, за което Руската православна църква е благодарна. Това заяви Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил при посрещането на сръбския патриарх Порфирий, предаде БГНЕС.

„В лицето на Сръбската православна църква (СПЦ) ние винаги сме имали най-надеждните свои събратя. Заедно на много православни съвещания сме отстоявали нашата обща позиция. И по Божията милост, ако сме постигали някакви успехи, в тях са участвали и нашите братя от СПЦ, затова с благодарност си спомняме добрите си взаимодействия“, подчерта патриарх Кирил.

Главата на СПЦ пристигна на посещение в Русия за молитвено изпращане и погребение на починалия епископ Антоний, негов викарий.

Въпреки че причината за посещението в Москва не е радостна, Сръбската църква е благодарна на Бога за това посещение, заяви на свой ред патриарх Порфирий: „За нас, християните, няма смърт - има живот. Знаем, че животът е дар от Бога, а вечният живот не е на земята - той е в Царството Божие“.

Покойният Моравски епископ Антоний беше символ на връзките между двете Църкви и двата братски народа, засвидетелства предстоятелят на Сръбската църква. „Благодаря ви, че го приехте с любов като син, като ваш и наш брат, че в негово лице единството на Руската и Сръбската църква, на руския и сръбския православен народ беше видимо за света“, подчерта Порфирий. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
2
 
! Отговори
Със сигурност преди 1 месец
А ти неуважаеми псевдобожи служителю си сатаната, а не патриарх. Ти си военнолюбец, прославящ избиването на мирни християни. Анатема! Гори в Ада!
90
4
 
8
 
! Отговори
Загробски преди 1 месец
Руската болшевишка църква на *** и Гондяев са покровители на агентите от Сръбската църква.Рашъните винаги са били със Сърбия и Гърция срещу България.
89
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Същия ако не и по голям алкохолик от наш Бойко Рашков
88
4
 
9
 
! Отговори
Русофил преди 1 месец
Путинова партенка,кагебеец
87
4
 
9
 
! Отговори
Зелен чорап преди 1 месец
Да ама Белгород го обстрелват с сръбски ракети!
86
3
 
10
 
! Отговори
Решетников преди 1 месец
Какъв патриарх е това чекистче гундяев? Алкохолик и трафикант на цигари и водка!виж рундьо и йотова му се хвърляха в краката,а той дори неможе да се прекръсти като хората
85
3
 
9
 
! Отговори
Галина преди 1 месец
Да ама в Белград нямат Руска църква в центъра на София и под връх Шипка в гр .Шипка има в чест на благодарност към Руската Царска империя за нашата свобода от турците.Югославия когато се водеше уж към Запада СССР я мразеше и бяха срещу Тито,а сега пеят друга песенБързо забравят Путин и Кирил патриарха.
84
5
 
16
 
! Отговори
Само да кажа преди 1 месец
И най продажните и подлите. С такива братя като сърбите и руснаците, врагове не ни трябват.
83
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кирилицата в "србия" е преименувана на "караджица" само и само да не е Кирилица и им е набивана в главите на србомакетата с удари и насилие от десетилетия!
82
6
 
13
 
! Отговори
Диана преди 1 месец
Сърбите са непочтени, бездуховни хора и църквата им никога не е показвала признаци на нещо по-различно...Завирайки се сега в Русия, те се интересуват както винаги само от своите интереси - точно както Украйна се завира днес в Запада, но с обратен знак /те търсят защита от Запада в Русия и точно както украинците са готови да подпалят целия свят, но да не признаят грешките си.../. А Русия им се лови на въдицата и според мен това наистина си е много опасно от гледна точка на световния мир...
81
21
 
7
 
! Отговори
Майка Русия преди 1 месец
Идвайте Братушки. Пускайте Червената Армия да дойде да отвее майцепродавците и отцеубийците с двойно гражданство които са ни инсталирали за управници.
80
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руснаците в България да бъдат помолени, или "подпомогнати", да напуснат страната. Не ни трябват врагове. Чухме и видяхме наглостта, на чакащите да гласуват за Путин, днес.
79
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В цялата си история сърбите винаги са били васали. Православните братя от Украйна, явно не са надеждни, защото Путин ги изтребва в момента, с благословията на агента от КГБ Гундяев, в ролята на руски патриарх Кирил.
78
2
 
15
 
! Отговори
КГБ Гундяев преди 1 месец
дели хората на надеждни и ненадеждни като по времето на СССР..ха ха ха Но Бог е един и за грешници и сатанисти като руската православна секта.
77
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре че руският патриарх не знае за ролята на сърбите при османската инвазия на балканите
76
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЙОТОВА ДА ТИ ЦЕЛУВА ПОДМЕТКИТЕ
75
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДАААА И МАКЕДОНИЯ Е СРЪБСКА! И АЗБУКАТА Е МАКЕДОНСКА!АМА КОГАТО ТИТО ВИ БИ ШУТА МЪЛЧАНИЕ! СЕГА ПАК НАСТРОЙВАТЕ СЪРБИЯ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ! ПОДЛИ ТВ АРИ!НАШАТА ЦЪРКВА НИЩО НЕ НАПРАВИ ЗА СКОПСКАТА!ПРАВИТЕ СЕ НА УЛАВИ!ЗАЩОТО НАШИТЕ ЕПИСКОПИ СА МОСКОВСКИ АГЕНТИ!
74
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако не беше България щяхте да имате монголскии ритуали. Както и сърбия ,Северна България и Румъния. Всички сте духовни деца на България! Другото са празни приказки.
73
2
 
27
 
! Отговори
Килгор Траут преди 1 месец
Къде се изпокриха копейките? Къде са тези руско-сръбско-православни ,,патриоти"? Другари, излезте в защита на православието, руско-сръбската дружба и (юго)славянството! А също и против фашистите, нацистите и краварите! (Може и против други животновъди.) Да, и да не забравите традиционните ценности и борбата срещу извращенията на ЛГБТ. Ех, и как добре си живеехме при другаря Живков... А как се целуваха с другаря Брежнев! Да, другари, демокрацията ни отне много!
72
2
 
22
 
! Отговори
Бумеранг преди 1 месец
Даааа! Руският Патриарх много бързо забравя историята! Хубаво е да вземе да си я припомни! Ние не сме слуги, нито сме роби и подчинени или втора ръка, че да търпим своеволия, предателства и чужди интереси!!! Лошото, е че тиквичките горе отново се заблуждават, след като сега се кланят на сектанти и еретици!!!