Зеленски: Жалко, че не можем да ударим Кремъл

Далекобойните им оръжия стигали само на 200 км
7 сеп 2024 16:10, Петър Бойчев
358
Зеленски: Жалко, че не можем да ударим Кремъл
Снимка БГНЕС

Ще покажа на Г-7 и Байдън какво трябва да се направи, за да се притисне Путин и да приключи войната, заяви Зелнски на международния форум "Амброзети" в Италия.
 

Украинският президент Володимир Зеленски, който през деня беше на срещата на съюзниците на Украйна във формата "Рамщайн" и се срещна с канцлера Шолц, вече е в Италия на международния форум "Амброзети".
 

Там каза, че съжалява, че Украйна не може да удари Кремъл. "Жалко, че не можем да го направим...Защото далекобойните оръжия, които имат нашите партньори, стигат само на 200 км", отбеляза Зеленски, цитиран от УНИАН. Той подчерта, че Украйна развива собствени дронове и ракети, за да пренесе постепенно войната в Русия, пише  segabg.com.
 

"Ще пренесем тази война обратно в Русия, за да почувства Путин натиска и да пожелае единствено мир", каза Зеленски.
 

Той добави, че руските самолети нанасят удари в Украйна от военни летища, отдалечени на 100 до 300 км от границата, затова Киев се нуждае от далекобойни оръжия.
 

"Тези оръжия са ни нужни срещу военните летища, Украйна не се цели в граждански обекти", увери президентът.
"Ще покажа на Г-7 и Байдън какво трябва да се направи, за да се притисне Путин и да приключи войната", каза Зеленски.
 

"Путин търси ракети по целия свят, за да убива украински деца, ние търсим ПВО. Курската операция беше нужна, за да отворим очите на Запада, че Путин иска да ни унищожи, а не да защитава Русия. Териториално войната се води в Украйна, но пострада целия свят ", заяви Зеленски. Беше изпратен с дълги аплодисменти.
 

Използването на предоставени на Киев американски оръжия за нанасяне на удари на далечни разстояния в Русия няма да промени значително ситуацията в Украйна, заяви министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин, предаде Ройтерс. По този начин той деликатно се противопостави на желанието на Киев за премахване на ограниченията върху употребата на тези оръжия, отбелязва агенцията, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още по темата: КремълракетиЗеленски
Още от Звезди
Селена Гомес стана милиардер, но не само с песни
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Руско - турската война 1877-78 е авантюра. Турция е победена на косъм, и то благодарение на храброто българско опълчение на Шипка и нашите румънски партньори при Плевен..... Слава на Украйна!
245
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А руснаците ако ударат радата на зелята с нещо радиоактивно ?
244
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Ако другите не са знаели туй нещо, то е простимо. Но за Русия не е простимо, зашото България беше за нея цял век главната точка за источната й политика. Русия трябваше да познава България и българския народ, както себе си. Руските дипломати не изучаваха характера на българския народ. Те мислеха, че ще могат да управляват българите с камшик, както татарите и туркмените. Не господа руски дипломати. Лозунгът на българскията народ е: "Свобода, независимост и България за себе си"
243
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Прави са си хората какъв гарант са САЩ и Великобритания какво се услушват трябва да влизат здраво и да гонят блядистанците от Украйна което ще им отнеме максимум 9 - 10 дена .
242
0
 
11
 
! Отговори
Дезинфектант преди 1 седмица
Зелената слуз вече е мъртвец.Ако не го ликвидира руската армия,това ще направят господарите му.
241
0
 
13
 
! Отговори
Де е Караджата преди 1 седмица
Зеленски забравя, че интересите на украйна не са интересите на другите държави.Много иска да внуши, че проблемите на укайна са проблемите на целият свят. Не са. Западът ще даде колкото трябва за да се покрие минимума. Едно е да се бомбардира Сърбия и после никога повече да не може да разчиташ, че ще е на твоя страна, друго е да се бомбардира Русия или държава от тоя калибър. Западняците са 20-о поколение политици. Ще те клатят като гладен римлянин - джанка.
240
19
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 седмица
Днес горя завод за фойерверки във Воронежка област, 4 часа непрекъснати детонации. Зеленски им казва завоалирано, че украинските далекобойни дронове вече влизат в серийно производство. Съвсем скоро ще бухат и по Кремъл.
239
19
 
3
 
! Отговори
Баба преди 1 седмица
Тва е единствената война, в която едната страна си бомбардира спокойно столицата Киев, но Украинците нямат право да бомбардират Москва.Хубаво, че руснаците са толкова калпави, че изгубиха Курск, и позволиха дрони да бомбардират Москва. Нямам търпение Украйна да почне със своите ракети да удря по Москва, и Путин да каже, че операцията е по план
238
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако всеки от нас се бръкне за 100 долара за братска Украйна, ще съберем полвин милярд в зелено за делото! Бедни ми русофили ако не могат да съберат сто долара, да се бръкнат отзадзе!
237
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Руснетата взеха ли Ню Йорк?
236
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Как ги прецакаха Укрите само. ХАХА. Да се смея ли, да плача ли? Вкараха ги във война,сваляха им звезди и накрая ги онодиха и захвърлиха като мръсно куче. Едно от многобройните доказателства ,че на САЩ не трябва да се вярва, не трябва и да съществуват защото са вредни за човешкия вид !!
235
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Краварите закриват проект укрия, приема се за загубена кауза, ще има само много ръкопляскания и дребни милиончета вече за заблуда, че помагат.
234
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А кво става с контранаступа, върнаха ли вече Крим? А с Курск какво става превзеха ли го вече? А има ли завърнали се от командировката към Курск, хахахахаха.
233
2
 
24
 
! Отговори
върнете ни парите преди 1 седмица
Значи европа ни е съдирала от данъци и налози трупала на наш гръб милиарди и вместо да ги даде да са ни по евтини лекарствата, храната, тока, пенсиите, тя ги дава на мигранти и укри, заслужава си тва което идва, те сами си го направиха и никви руснаци не са им виновни.
232
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Зеля къси напушеняк си го набута на два ката с тази авантюра в Ку,рск - сега ако тръгне да бяга ще стане за смях и ще го питат за какво загинаха толкова хора,ако остане ,ще ги избият и пак ще трябва да отговаря на същия въпрос! ТО ПОЛОВИНАТА ВЕЧЕ ДАДОХА ФИРА.
231
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Путлериста даде страхотна възможност на Европата да се измъкне, просто казва укрите са същите агресори като Русия и няма да им помагаме повече, махаме всички санкции и спираме всяква помощ, оправяйте се сами както си искате.
230
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всичко показва, че и този напън ще завърши толкова "славно" като останалите, с тежки загуби в жива сила и техника от укрите, без поддръжка от въздуха, без доставки на гориво и храна си е глупост голяма, просто ще има някоя седмица квикане колко сме велики и после, ми що стана така, кво стана пак.
229
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А кво става сега, на Русия ли ще помагаме да изгони агресора, хахахаха, Г7 кога ще се събира да се определи какви оръжия ще се пращат на Русия да изгони агресора, и какви санкции ще се наложат на укрия, хахахаха, нали така помагаме ние демократите да защитаваме нападнати държави от агресори, хахахаха. Кви ша ги дървят сега евроатлантиците, хахахаха.
228
14
 
3
 
! Отговори
Вселенски преди 1 седмица
Направи блатницитв раZногледи мухахахахахаха
227
8
 
2
 
! Отговори
Ядрени капейки преди 1 седмица
Нас ни казаха че наши ракети най добри били ще ходим след ядрото в рая