Муцунски избяга от всички директни въпроси, зададени му от български делегати

На ПАСЕ присъстваха Тошко Йорданов, Деница Сачева и Надежда Йорданова
3 окт 2024 17:23, Нели Христова
46
Муцунски избяга от всички директни въпроси, зададени му от български делегати
Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи и външната търговия на Република Северна Македония Тимчо Муцунски избяга от всички директни въпроси, отправени към него от делегатите от България в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), предаде БГНЕС.

По време на заседанието всички български представители към ПАСЕ – Георг Георгиев и Деница Сачева от ГЕРБ-СДС, Надежда Йорданова от ПП-ДБ и Тошко Йорданов от "Има такъв народ", зададоха директно въпроси към Муцунски относно необходимостта от конституционни промени в страната за започване на преговори за членство в ЕС, за езика на омразата и за отказа да се изгражда Коридор номер 8 на територията на РСМ.

Критични въпроси към Муцунски бяха задавани и от други представители, включително и от Швейцария по отношение на огромния заем от над 500 милиона евро, получени от правителството на Виктор Орбан в Унгария.

Георг Георгиев (ГЕРБ-СДС) и Тошко Йорданов (ИТН) поискаха да получат отговор от Муцунски кога кабинетът в Скопие смята да предприеме действия за промени в конституцията, които ще дадат възможност страната реално да започне преговори с Европейския съюз.

Надежда Йорданова (ПП-ДБ) директно попита Муцунски за езика на омразата и агресията срещу България, употребявани от членове на правителството на Християн Мицкоски.

Деница Сачева поиска конкретен отговор на въпрос за отказа на режима в Скопие да продължи изграждането на своя територия на стратегическия коридор Номер 8.

Българските представители не получиха нито един конкретен отговор на поставените въпроси, а Тимчо Муцунски се опита да се измъкне с общи фрази и с удовлетвореността си, че имало много българи в залата, които му задават въпроси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от Балкани
Съюзник на Мицкоски: Да накараме САЩ да окаже натиск върху България
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 минути
Името му само говори за притежателя му. Що за муцуни живеят в РСМ!
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 минути
Боже Господи, всеки нормален човек би си променил името. В закона стои, че ако името е осмиващо и нелепо, може да бъде променено по желание на носителя му. Да влезе Копитски и Опашковски...РСМ ниско IQ.
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 минути
Колко типично за всички фашистки режими да не отговарят на журналисти - Бербок не отговаряше на акредитиран руски журналист в ООН, украинците също си подбират въпросите и ми сирките. РСМ отдавна е фашистка държава, там ще забранят и българския както и руският е забранен в Украйна.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 20 минути
Тоя македонец *** българските заднодавци яко, може би сме супер слаби и го заслужаваме щом се случва, първо и щом съюзниците ни го позволяват второ
35
1
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 28 минути
До Капитанътя въри питай общинари и началници по северозапада кой кво е завършил и после пак ше говориме.
34
1
 
4
 
! Отговори
Капитанът преди 29 минути
Тия политици в РСМ всичките около 40-те на една възраст и всичките завършили Скопския Университет хахаха. Цялата им политическа класа е от един випуск на провинциалния им университет. Само баба Гордана е от старите.
33
1
 
4
 
! Отговори
ясно преди 31 минути
от ром бял гъс и от сръбски гестаповеч ясен отговор
32
3
 
1
 
! Отговори
читалище заря преди 32 минути
сашкина и кеворк пешпиян ако ги привикат у македонското посолство да дават обяснения за читалищните материали, дали ще устискат 1вс1 барем 15 минути срещу муцунски?
31
3
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 33 минути
тошко на славчо коги и да му резнеш един шамар се си закъснел. после що немало визи за сащ що немало изтребители що немало яйца... важното е че има алекови герои в излишък
30
0
 
1
 
! Отговори
Зурленски преди 36 минути
Грух...
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 44 минути
Рашките так са им бръкнали отзад че направо "гаварит масква"
28
1
 
14
 
! Отговори
Да,РСМ е малка преди 1 час
държава,но дава големи пари за лобисти,които да репродуцират нейните параноични идеи.Тя развива голяма активност във външно-политически план да убеждава неподготвени и некомпетентни чужди политически дейци каква невинна жертва на българска агресия е и колко ЕС би спечелил и се обогатил от приемането и,макар очевидно тя да не е готова.А ролята на нашите политици не е да мълчат и чакат ЕС да си гони френското предложение,а да разкриват и разобличават севмакедонските клевети.
27
6
 
4
 
! Отговори
До 26 преди 1 час
Дори и да е така,нека да го съпоставим с подготвеността на Тиквата и......сравнението няма да е в наша полза. С други думи гледаме си нашия хал....ама не , по лесно е да виниш другите, а че Румъния ни изпревари ,като малка гара,че живеем най лошо,но и най малко в ЕС. Че радев ни набримчи половин милион евро всеки ден и вместо да е в затвор, заедно тикви,калинки и копейки съсипва живота ни. Това не го ли гледате?
26
1
 
19
 
! Отговори
Алекс преди 1 час
Какви отговори очакват от Муцунски? Момчето видимо е неграмотно и неподготвено.Даже не знае,че при неофициално посещение няма протокол,който да се спазва.Как да отговори на конкретни въпроси.Северна Македония е малка държава и явно не разполага с по-подготвен за постта външен министър.
25
0
 
16
 
! Отговори
преди 1 час
Всъщност какво да каже човека? Той не може да обещава нищо.От друга страна се радвам, че нашите делегати не са си мълчали! Така трябва да се прави в такива ситуации!
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
От този конкретни отговори няма да получат, както и от останалите политици от ВМРО-ДПМНЕ. Те са тотален управленски провал, по-некомпетентни и от ПП-ДБ, което си е постижение само по себе си. Никога до сега държава не е била отделяна от друга при преговорите и не се е самоблокирала. Още малко време трябва да мине докато на северномакедонския избирател му светне, че това правителство е за сваляне поради некомпетентност.
23
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Аз бих му обърсал два шамара пред всички. Изобщо няма да си губя времето с въпроси.
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
А какво да каже? Или ще трябва и той да си изложи муцуната, като останалите от правителството да говори глупости или ще трябва да застане срещу тях и да го накарат да си хвърли оставката. В политиката ако не слугуваш на чужди цели няма как да се задържиш на пост и позиция. Той си предпочита топлото кресло от колкото да си търси нова работа
21
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Устите им много знаят докато са в Макеленд , а лице в лице са пълни мишоци.
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Муцуната се измъкнал бил,а нашите бегерейци па да го бяха гонили тогай!