След реконструиранията: 30% повече коли ще минават през ГКПП "Калотина"

Пунктът вече разполага с по седем ленти за влизане и за излизане
1 окт 2024 19:23, Анисия Иванова
5
След реконструиранията: 30% повече коли ще минават през ГКПП "Калотина"
Снимка: МВР

Откриването на реконструирания ГКПП "Калотина" бе отбелязано на специална церемония в присъствието на служебния премиер Димитър Главчев, министъра на вътрешните работи Атанас Илков, министъра на регионалното развитие Виолета Коритарова, директора на ГД "Гранична полиция" главен комисар Антон Златанов и директора на Агенция "Митници" Георги Димов, съобщиха от Министерството на вътрешните работи.

В резултат на извършената реконструкция е увеличен броят на трасетата за преминаване на леки автомобили на ГКПП "Калотина" - от 17 на 22, като по този начин пропускателната способност на пункта е увеличена с около 30%.

Реновираният пункт вече разполага с по седем ленти за влизане и за излизане от страната, както и с други осем ленти, които могат да бъдат използвани в зависимост от посоката на натоварване. Така до голяма степен ще бъде намалено времето за изчакване за извършване на гранични проверки и образуването на колони от изчакващи автомобили.

Във връзка с предстоящото въвеждане на системата на Европейския съюз за влизане/излизане в кабините за извършване на гранични проверки са обособени помещения за снемане на биометрия.

От днес започват дейностите по оборудването с необходимата техника за снемане на биометрични данни – поставяне на камери и скенери за пръстови отпечатъци. С 50% е увеличен капацитетът на терминалите с по три автоматизирани работни места за извършване на гранични проверки на пътуващи с автобуси на трасета "Вход" и "Изход".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Калотина
Още от Балкани
Наздраве! Най-много узо пият германците, а след тях... българите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
0
 
! Отговори
Шефьорот преди 57 минути
Вие си направете пътищата вътре в страната, че се налага да заобикалям от Пловдив до Калотина през...Варна и Турну Мъгуреле.
4
0
 
3
 
! Отговори
Пaвeтap-Kupoвeц преди 1 час
A no мocтa Шyмeн-Buguн, koлko шe мuнaвaт?
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
От бързината да фалят и да са слагат- едно заглавие НЕМОАТ да напишат - поне текста копи пейстТа некой "усвои" едни кинти - тук таме пре бойдОса - леко се освежи зоната -до другото лято ще се обели ,олющи и ще заприлича отново на КЕ ***.. но реално капацитета НЕ Е УВЕЛИЧЕН - промяна уж в организациятаЛятото ще ги има отново опашките..и отново нема да работи с "капицитета" уж дет го има..и отново едни пари ще са готови в посока правилната фирма..Ала Бала - продължава
2
0
 
2
 
! Отговори
Г преди 1 час
Хаха . Ще влизат ако поне 5 гишета са работещи. Писна ми от това. 22 гишета и 3,4 работещи...
1
0
 
4
 
! Отговори
Grr преди 2 часа
Научете български и си оправете заглавието моля! Може да наемете нов главен редактор, който да чете и поправя не само правописни грешки