Няколко сгради са частично срутени след земетресението в Турция

Имало е 30 вторични труса
16 окт 2024 13:56, Нели Христова
10
Няколко сгради са частично срутени след земетресението в Турция
Снимка: БГНЕС

Три сгради са частично срутени при земетресението със сила 5,9 по Рихтер в окръг Малатия, Източна Турция. Това съобщи министърът на вътрешните работи Али Йерликая, цитиран от държавната турска телевизия ТРТ-Хабер.

Йерликая уточни, че сградите се намират в окръзите Малатия, Шанлъурфа и Елязъг. Той добави, че на този етап няма информация за пострадали хора при земетресението.

От турската правителствена Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД) съобщиха, че в засегнатото здание в Елязъг е имало четирима души, които са подали сигнал за помощ. Те са били спасени от екипи на АФАД. Четиримата са невредими.

След земетресението са последвали 30 вторични труса (с магнитуд до 3 по скалата на Рихтер), информира телевизията.

В училища в пет окръга (Малатия, Шанлъурфа, Адъяман, Батман, Елязъг), е прекъснато обучението днес.

Трусът беше с епицентър в в град Кале, окръг Малатия, и беше регистриран в 10:46 ч. Земетресението бе усетено в съседна Сирия, както и в турските окръзи Диарбекир, Елязъг, Кахраманмараш, Токат, Ерзинджан, Тунджели, Адъяман, пише БТА.

Трусът е предизвикал силна паника сред хората, които са побягнали навън.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от Ваканция
Гърците предпочитат по-малко, но по-богати туристи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
0
 
! Отговори
Троян преди 1 час
Който се радва, на чуждото нещастие, рано или късно му се връща 70 % от новото строителство във Софиа е на кота нула. При подобни земетресения. Благодарение, на мошенниците, не дай боже никому.
7
0
 
0
 
! Отговори
Внимание 7.9 преди 2 часа
НА снимката отразени УСУКАНИ сеизмични вълни !!Очакват се най силни до максимум 7.9 по Рихтер .. Експерти да направят анализи на записващите сеизмичните трусове устройства.ДАнни за отразени усукващи сеизмични вълни..
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Тез чорни дяволчета вечно ги тресе!
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Дано да няма загинали и осакатени хора. Материалните щети също са нещо много сериозно, но ако така се освобождава на части натрупаната земна енергия, пак е добре, за да се избегне катастрофално земетресение. Дано държавата да помогне адекватно на засегнатите.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
До Анонимен 1 Я кажи колко разрушени сгради имаше от това земетресение?22/05/2012 г., 9 км северно от Перник, 5,8 по Рихтер?
3
2
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 2 часа
Срутени сгради при 5,9 по Рихтер.Доста некачествено строителство.Турски фирми да не се допускат да изпълняват обекти в България.
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Бог наказва турците! Техния дявол кючеци щрака по главите им фрости! Спасението е само Ахмед Мерчев!
1
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Бог да пази Турците! Т'ва като дойде у нас ще има яко джамбур, джамбур, джамбур сред всичко настроено последните 30 години...