В Гърция въвеждат нов пътен знак

Повече сигурност на пътя
24 окт 2024 08:40, Инна Ангелова
8
В Гърция въвеждат нов пътен знак
Снимка: Pixabay

Много държави непрекъснато изменят Кодекса за движение по пътищата, в резултат на което някои пътни знаци се премахват и се заменят с нови. Целта е да направи движението по пътищата по-безопасно, но и да насърчи водачите да използват велосипеди.

В Гърция също въвеждат нов пътен знак, показващ кола, мотоциклет и велосипед и незнанието му може да обърка много участници в движението, съобщава “Труд”.

Официално значението на знака е “Забранено изпреварването на двуколесни от четириколесни+ПС на път с една лента“. Това означава, че лек автомобил или камион няма право да изпреварва двуколесен (велосипед-мотоциклет) в тази точка от пътя.

Тази забрана има за цел да защити двуколесните превозни средства от опасностите, породени от определени пътни условия. Поради тази причина този знак се поставя на тесни пътища, участъци надолу или нагоре и като цяло при трудни/объркващи ситуации на движение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от Балкани
Вучич вечеря с Туск и Мицотакис в Белград
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
AAA преди 55 минути
В момента инфраструктурата е направена за автомобилни превозни средства. С един знак и с наказания нищо не постигаш освен да изнервяш хората и да им бъркаш в джоба. Трябва да се създадът условия, така че да няма конфликтни точки на пътя.
7
1
 
1
 
! Отговори
Иван преди 1 час
Българин е дебел *** ***, ходещ до тоалетната с колата, задъхващ се да изкачи стълбите в мола, затова са му направили ескалатор!!! Ако му вземат колата ще умре от глад, щото пеш не може да отиде до магазина да си купи храна!!! Само дране за тъпите шофьори имащи се за богове, данъци, сервизи, граждански - да ги съсипят!!! Пък белким се научат след 100 години, че има и други транспортни средства
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
До Одипеш Явно ти даже и таратайка не можеш да си позволиш!
5
4
 
2
 
! Отговори
до 3 преди 2 часа
До Анонимен,коментара ти е представителен за българската"толерантност",която си е чист фшаизъм,само аз заслужавам да живея,другите ще ги избия,така ви възпитават,че сте богоизбрани и резултата го виждаме,но и вашия ред идва,винаги има някой по-голям от тебе,има по-господ и от вашия български господ дето толкова ви пази,но няма да е вечно
4
7
 
5
 
! Отговори
Одипеш преди 2 часа
Като затворят централните зони на големите градове за всички автомобили, с изключение на градския транспорт и тези дето зареждат магазините, ще си изкарате дебелите з*** ци от таратайките и ще тръгнете пеш. Ганйо все едно в кола се е родил ... или поне е правен на задната седалка.
3
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
До кога ще пускаме цирковите актьори да карат сред колите? Разни моторетки, триколки, тротинетки и колеленца. Това са за забавление в парка. Пътищата са за транспорт и икономиката. Там са ТИРове, коли и автобуси. Тия с колеленцата са виновни за поне 30% от задръстванията щото кара с 15км/ч на ограничение 50км/ч и зад него става колона. Или ни давайте да ги газим, или ги махайте от пътя. Да ходят да си карат играчките в детската градина.
2
6
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 2 часа
Айде и в Бгто де, ама с конфискация на колата на виновните.
1
3
 
17
 
! Отговори
GTI V5 2.3 150 коня преди 2 часа
а вчера един на кооло кара пред мен по средата все едно да заема цялата лента вместо да се усети че не е участник в движението и да ми се маха от пътищата. друг пък на тротинетка караше в насрещното, ама после аз съм бил виновен ??