Вучич вечеря с Туск и Мицотакис в Белград

Лидерите обсъждали развитието на Европа
24 окт 2024 08:20, Инна Ангелова
11
Вучич вечеря с Туск и Мицотакис  в Белград
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сръбският президент Александър Вучич беше домакин на министър-председателите на Полша и Гърция - Доналд Туск и Кириакос Мицотакис – като тримата лидери вечеряха заедно в Белград. Вучич написа в своя Instagram, че заедно с Туск и Мицотакис са обсъдили развитието на ситуацията в Европа и преодоляването на общите предизвикателства.

“За мен е голяма чест и удоволствие, че мога да бъда домакин на министър-председателите на Полша и Гърция тази вечер. Това е възможност да обменим мнения по актуалните събития в Европа, начините за преодоляване на общите предизвикателства и възможностите за по-добър живот на нашите граждани в общия европейски дом. Добре дошли, скъпи приятели“, написа сръбският президент.

Двамата премиери пристигнаха в Сърбия на 23 октомври. Туск беше посрещнат на летище „Никола Тесла“ от сръбския премиер Милош Вучевич, а Мицотакис – от външния министър Марко Джурич .

Посещението на Туск продължава на 24 октомври с официална среща с Вучич, а след това е предвидена пленарна среща на делегациите на Сърбия и Полша. / БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: вечерялидериТускВучич
Още от Балкани
Ниската избирателна активност се превръща в балкански проблем
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Хахаха преди 35 минути
Защо не е на масата с джуддето? Днес, не е новина грандиозния провал на джуджето на брикс.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
А какво са яли?
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
1, не е забравил и добре познава истинското лице на Запада. Знае, че ако ги отблъсне рязко, ще му спретнат майдан. Виж Грузия, която вече направи остър завой. След 3-4 дни очаквам демонстрации със заявления за нечестни избори, непризнаване на резултатите от гласуването на 26-ти октомври 24 г. и стартиране на процедурата на майдана.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Един политик трябва да умее да предвижда събитията поне 2-3 хода напред и да провижда бъдещето поне малко. А то не е на Европа. Най-малкото, защото САЩ не искат силна европа и силно евро и бавно, но решително я руши отвътре. Черупката на ЕС се пропуква на много места в момента и става все по-очевидно, че няма никакво единство. Скоро ще стане-всяка коза за свой крак. А границите ще се върнат и вече се връщат.
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
И какво са плюскали :)))
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Вечните сръпски тарикатлъци - и към тези, и към тези.
3
3
 
5
 
! Отговори
Тъй преди 1 час
Удбашите последно приеха ли поканата за БРИКС от господин Владимир Путин...?
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Европа си е Европа все пак!!!
1
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
И този му стъпиха на шията и взе рязък проевропейски завой, хранейки Бог знае какви надежди. Сърбите ще видят ЕС и НАТО, колкото Украйна ще види. Даже са още по-далече. Забравил е май как НАТО бомбардираше граждански обекти в Белград, как им взеха Косово под носа, и не знам на какво разчита. Би трябвало точно сърбите най-добре да познават истинското лице на Запада, а не доброволно да им предоставят услугите си.