Бил Клинтън: Стрелбата в Аризона трябва да промени политиката

Той призова да се намали градусът на политическите дебати
Обновена: 31 яну 2011 17:30 | 12 яну 2011 10:09, Елка Василева
24
Бил Клинтън: Стрелбата в Аризона трябва да промени политиката
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Бившият американски президент Бил Клинтън заяви за ВВС, че политическият климат в Америка трябва да се промени след покушението срещу депутата Габриел Гифърдс и убийството на шестима души в Аризона.

Бившият държавен глава смята, че настоящата политическа риторика в страната волно или неволно е допринесла за случилото се.
Бил Клинтън призова конгресмените да намалят градуса на политическите дебати.

„Не може да не съзнаваме факта, че (извън Конгреса) и особено в интернет съществува огромна ехо камера“, каза той.

„Този случай за пореден път потвърждава, че нашите политически различия не бива да се превръщат в демонизиране: „Ако не си съгласен с мен, ти си лош американец“, допълни Клинтън.

Той изрази надежда, че в най-скоро време обществото ще успее добре да обсъди случилото се извън политическия контекст и да си отговори на въпроса: „Как и защо се случи това и какво още можем да направим, за да минимизираме подобни неща“.

Във вторник родителите на 22-годишния Джаред Локнър, на когото вече са повдигнати обвинения за убийство на шестима души и опит за убийство на други двама, поднесоха своите извинения на семействата на загиналите и ранените.

Още по темата

"Не разбираме защо се случи това. Бихме искали да променим чудовищните събития от събота“, пише семейството в свое изявление.

Лекарите, които лекуват Габриел Гифърдс, която, както се смята, е била основаната мишена на нападателя, заявиха, че състоянието на ранената остава критично, но тя вече диша самостоятелно. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 13 години
# 21 e prav.
22
0
 
2
 
! Отговори
bg преди 13 години
Bil Klinton e ***.Hilari Klinton e oshte po-golem ***.
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
che v zial sviat ima psixichno bolni hora na takiva ne tribva da im se dava orajie te i bez orajie sa pazi boje kolko ludi s agresivna shizofrenia ima pusnati ot psihiatriite i zatvorite v Balgaria che izlizat i v chujdi darjavi imashe edin lud s 140 obvinenia sreshu nego v Balgaria i 60 v chujbina stava vapros za napadenia na hora i tozi chovek oshe e na svoboda lizeto beshe rodom ot Varna bezotgovornosta ne e samo v bg.
20
2
 
1
 
! Отговори
someone преди 13 години
Did not HAVE се пише
19
1
 
2
 
! Отговори
clinton преди 13 години
I DID NOT HAD SEX WITH THAT WOMAN!
18
3
 
5
 
! Отговори
ACDC преди 13 години
Света просто трябва да се отърси от евреите... Малко по малко, стъпка по стъпка... И всичко ще си дойде на мястото...
17
3
 
4
 
! Отговори
Даола преди 13 години
Един от белезите на псевдодемокрацията е масовото чувство за безнаказаност.В САЩ то е е достигнало огромни размери - там мнозина се надяват, че като преминат щатската граница вече са недосегаеми.От друга страна, когато някой се чувства отхвърлен от обществото и с лабилна психика, търси отдушник в агресията, какъвто е случаят в Аризона.
16
1
 
13
 
! Отговори
Румен преди 13 години
Всички американски политици трябва да бъдат избити, защо нама по-големи крадци и мошенници, не остана място в света където не са предизвикали война а после да се правят на миротворци.....
15
4
 
6
 
! Отговори
шщд преди 13 години
Майкъл Мур отдавна има мнение по въпроса: ОГРАНИЧЕТЕ СВОБОДНАТА ПРОДАЖБА НА ОРЪЖИЕ! А Клинтън пак ги говори врели - некипели.
14
1
 
9
 
! Отговори
kk преди 13 години
Да,гн Клинтън!Агресорската политика,която поведохте с гн Буш,а сега се поддържа от съпругата Ви г-жа Клинтън води до агресивно поведение на населението на страната Ви!В този смисъл е добре да обърнете внимание на поведението на Посланиците Ви по света!
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Плиткоумно ли е ? ... другарю селянин(колхозник) и член на БКП... чувал ли си за кошер food ? не си ? у ваше село няма нали ? Занеш ли че американските евреи не ядат нищо ако не е кошер (тоест произведено от други евреи) ... знеш ли че 90 процента от пирамидите на уолстриит които предизвикаха кризата бяха еврейски ...кой плаща сега сметките на кризата ? Знаеш ли че военно промишления комплекс които спечели милиарди от американските агресии, също е еврейски ? А за собствениците на банките знаеш ли ?... не знаеш, защото това не го пише в трудовете на Тодор Живков
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да наистина - кой си ТИ че да критикуваш ?Колкото до нас мислещите хора - може и трябва да критикуваме, защото така се гради гражданско общество.
11
1
 
1
 
! Отговори
Томов преди 13 години
До 9, а на мен това ми изглежда типичното прехвърляне на собствен проблем върху чужда глава. Всеки студент на историята ще ви покаже систематичността на нациите в това отношение. Плиткоумно е да ревеш заедно с овцете.
10
4
 
2
 
! Отговори
иво преди 13 години
Чета ти коментара и се чудя кой е по-голям психопат, те или ние. Кой си ти че да критикуваш? Никой, от една смахната страна на която болшинството от трудещи се живее в чужбина. По неофициални данни около 100 000 нашенци живеят в САЩ, с нелегалните сигурно повече. Всяка страна защитава интересите си по най-добрия за нея начин. Ако не ти изнася... ми пиши си по форумите, на кой му дреме.
9
1
 
1
 
! Отговори
командо преди 13 години
Умни слова,верни расъждения-не може да се отрече.Не е като нашия първи демократично избран шуменски ***,дето колчем се покажеше на общ. място или по тел. и се насъскваше хората едни срещу други.Той бил велик мислител и темократ, а другите ком. *** .*** смотан.
8
1
 
2
 
! Отговори
до Томов преди 13 години
Ами ей тъй на-то да не е от вчера.Гонили са ги още преди 3-4 хиляди години и не са били долюбвани.Що ли?Щото са 'Богоизбран народ' ли?Щото са умни ли?Не-щото са завистливи,злопаметни,алчни и егоцентрични,за това.
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така ти се струва защото не си излизал от родното ти село ...
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Може би само 1-2% от хората в политиката влизат с цел да помогнат за общото благо, всички други- за лично облагодетелстване.
5
11
 
5
 
! Отговори
Томов преди 13 години
Абе каква е тая мания по тези евреи. Мине не мине някаква тема и някой луд заговори че те са виновни. Някой ще ме просветли ли, защото според мен са си съвсем нормални хора.
4
3
 
12
 
! Отговори
Защо преди 13 години
Не разбирам защо убийството на депутат, сенатор или който и да е друг от властта да е по - значимо от убиството на всеки един гражданин!!!!Убийството е убийство. Или те са на принципа: Моите проблеми са по - значими от преблемите на другите, защото са МОЙ!!!