10 души от семейството на лидера на "Хамас" убити от израелски удар

Нападението е било срещу бежански лагер в град Газа
25 юни 2024 12:33, Елка Василева
36
10 души от семейството на лидера на "Хамас" убити от израелски удар
Снимка: архив, БГНЕС

Гражданската отбрана в Ивицата Газа обяви смъртта на десет членове на семейството на лидера на "Хамас" Исмаил Хания, загинали при удар на израелската армия срещу бежански лагер в град Газа, предаде Франс прес.

Още по темата
Захр Хания, сестрата на лидера на палестинското ислямистко движение, е била убита при нападението срещу лагера "Шати", заяви Махмуд Басал, говорител на организацията за гражданска защита на палестинския анклав. Загинали са и още 9 души, а други са били ранени. Телата са били транспортирани в болницата "Ал Ахли" в Газа.

"Няколко мъченици все още се намират под развалините", добави Басал пред АФП. "Изпитваме трудности (да ги откриваме) поради липсата на оборудване и гориво".

Израелската армия, тя заяви, че не може да потвърди тази информация.

През април трима синове и четирима внуци на Хания, който живее в изгнание в Катар, загинаха при удар по лагера "Шати". Армията потвърди, че е убила тримата синове, описани като "военни агенти на терористичната организация Хамас", при въздушен удар.

Тогава Исмаил Хания заяви, че от началото на войната на 7 октомври досега са били убити около 60 членове на семейството му.

Последната информация за броя на загиналите в Газа, предоставена от назначените от "Хамас" власти, е 37 626 души, повечето от които цивилни, отбелязва АФП.

Най-малко 14 други жители на анклава са загинали при два отделни въздушни удара в град Газа. Засегнати са били две училища, съобщават медици, цитирани от Ройтерс.

В същото време израелски танкове продължават да навлизат по-дълбоко в град Рафа, в южната част на Ивицата Газа.

Израелските военни потвърдиха, че през нощта техни сили са атакували бойци в град Газа, които са участвали в планирането на нападения срещу Израел. Сред бойците има такива, които са участвали в държането на заложници в плен, както и такива, които са участвали в нападението на израелска територия на 7 октомври, довело до началото на войната срещу "Хамас".

Израелските военновъздушни сили нанесоха удари по две сгради, "използвани от терористите на "Хамас" в "Шати" и Дарадж Туфа в северната част на Ивицата Газа. Терористите са действали в училищни комплекси, които са били използвани от "Хамас" като прикритие за терористичната му дейност", се казва в изявлението на въоръжените сили.

"Хамас" отрича израелските обвинения, че използва такива граждански обекти като училища и болници за военни цели, припомня Ройтерс.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от Близък Изток
Нетаняху: Интензивната фаза на боевете срещу "Хамас" приключва
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
трепане преди 4 дни
до послеедния арабски терорист.ДРУГ НАЧИН НЯМА ЗА СПРАВЯНЕ С У-Р-О-Д-И - ДЕТЕУБИЙЦИ-мюсюлмани.Да сте видели в друга религия да има възвание за убийство в името на бог?!Няма и няма да видите.Има го само в исляма.
31
2
 
2
 
! Отговори
Чифутин преди 4 дни
Добро начало, следва продължение.
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Победителите никой не ги съди.
29
6
 
2
 
! Отговори
Варварски фашаги преди 4 дни
Е такова варварство и нацистите не са постигали
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Корените на конфликта в Палестина трябва да се търсят във верската нетърпимост на арабите (палестинците са араби) от Мохамед насам, а корените на конфликта в Украйна са от 1653 година, времето на Богдан Хмелницки. Голодоморът на Сталин също играе роля за лошото мнение, което украинците имат за Кремъл.
27
4
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 4 дни
Още октомври ви казах, че всеки ден ще хвърчат бради и чълми.
26
4
 
16
 
! Отговори
До 25 в грешка си преди 4 дни
Няма пренасяне на еврейско-арабски конфликт в Европа. Има 1400години нон стоп диво нашествие на исляма навсякъде, от Португалия през Сицилия и балканите до Индия, Кения и Китай. Атентати, кръв, убийства от ислямския терор. Нямат интеграция. Просто Израел ги спря да продължат джихада си към Европа и са побеснели, защото по план трябваше да са завзели Испания, целите Балкани и да обсаждат Виена и Рим. Държат Константинопол, но изгубиха Йерусалим и озверяват от злоба.
25
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Пренасянето на тези еврейско-ислямски конфликти към европейски държави ме плашат и насилието срещу цивилни граждани ме тревожи. Да си разделят земята, водата, всеки да си знае гьола и къщичката и да мирясат!
24
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Не ги долюбван хич, но браво! Така се прави с тези подли плъхове. До 100но коляно
23
4
 
13
 
! Отговори
Влади преди 4 дни
Палестинците изобщо не са за жалене. Дагестан прие палестински "бежанци" и започнаха терористични актове в Москва, а оня ден в Дербент и Махачкала. Насъскани от тях радикализирани дагестанци атакуваха синагоги и православни църкви, в една от които заклаха свещеника.
22
20
 
1
 
! Отговори
а преди 4 дни
Няма-и не може да има сравнение с никой от мъжете от бялата раса,плодовити и страстни като нас-араби-мюсюлмани.Бием ви във всяко отношение.Рускините реки и морета преплават за да се докопат до нас.И не само те!
21
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Тоз чаршаф имал 32 деца :)))
20
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Всичко това е породено от руското джудже.
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До аноним - Явно и ти си научил за Палестина от есента на миналата година и за Украйна от февруари 2022г.
18
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Като ги чете новините, да се чуди човек такива мили и добри хора като евреите, що така са били все несправедливо недолюбвани последните 2000 и нещо години.
17
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
И танковете Меркава горят добре. ️Бригадите Касам показаха кадри с управляема ракета Red Arrow за първи път във войната срещу израелските сили в РафахЧервената стрела е китайска бронебойна управляема ракета. Смята се за една от най-важните противотанкови ракетни системи, приети от Китайската народноосвободителна армия в края на 80-те години на миналия век.
16
6
 
17
 
! Отговори
аноним преди 4 дни
Каквото повикало-такова се обадило! Те тръгнаха-разпасани и наточени-да убиват-получават си го!А за тоя-не е за съжаление-има си 12 жени и от всяка по 5-6 дечурлига!Има една приказка за арабските жени-питат ги-защо раждате по 10-12 деца,след като не сте способни да ги отгледате както трябва,а тя отговаря-1-2 са за семейството-другите ги харизваме за бойци!
15
15
 
9
 
! Отговори
ъ преди 4 дни
Като гледам евреите какви са милозливи започват да ме побиват тръпки. Понеже се сещам, че основната им цел е заличаването на християнството. Това с братовчедите им мюсюлмани е повече за парлама.
14
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Журналисти обвиниха Израел в удар срещу офиса на АФП в Ивицата Газа. мМеждународен медиен екип, разследващ атаките срещу журналисти в ивицата Газа по време на конфликта между Израел и радикалното палестинско движение Хамас, заяви, че атаката срещу офиса на Агенция "Франс прес" (АФП) е извършена от израелски танк."Това е една от най-крещящите атаки срещу свободата на медиите, за които съм чувал, заяви Карлос Мартинес де ла Серна, директор на Комитета за защита на журналистите.
13
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
60 членове на семейството му !!!! Тия се размножават кат ***.