От Русия: САЩ да чакат възмездие за убития ирански генерал

Москва предупреди за нарастване на напрежението в региона
Обновена: 3 яну 2020 11:23 | 3 яну 2020 11:17, Елка Василева
112
От Русия: САЩ да чакат възмездие за убития ирански генерал
Снимка: архив, Reuters

САЩ може да очакват възмездие за убийството на иранския генерал, командващия бригадите „Ал Кудс“ Касем Солеймани. Това заяви председателят на руската парламентарна външна комисия Константин Косачов.

По думите на Косачов смъртта на Солеймани е най-лошият сценарий за развитие на събитията, който изглежда като отмъщение от страна на американците за нападението срещу посолството на САЩ в Багдад в края на декември. „И ако това е така, възмездието няма да закъснее“, прогнозира Косачов.

Още по темата

Според него сега в Ирак може да избухнат нови стълкновения между американците и радикални шиитски активисти.

Москва оценява убийството на иранския генерал Касем Солеймани като авантюристична стъпка, която ще доведе до нарастване на напрежението в целия регион. „Убийството на Солеймани при американски ракетен удар в околностите на Багдад се оценява като авантюристична стъпка, която ще доведе до нарастване на напрежението в целия регион. Солеймани предано защитаваше националните интереси на Иран“, заявиха от руското външно министерство за РИА Новости.

Генерал Касем Солеймани, командващ иранските бригади „Ал Кудс“, беше убит на 3 януари при ракетен удар на САЩ по летището в Багдад. Малко по-късно стана известно, че заповедта за унищожението на Солеймани е била издадена лично от американския президент Доналд Тръмп.

На 31 декември стотици жители на Ирак щурмуваха посолството на САЩ в Багдад. Това се случи след американски въздушен удар по складове и командни пунктове на движението Хизбула, при който загинаха близо 30 души, ранени бяха близо 45 души. В резултат посолството беше евакуирано. САЩ заявиха, че шиитските активисти са били подпомагани от САЩ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
2
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
До 94: А нима ти предпочиташ света който го живяхме 500 години ? Защото тези резнатите не ги ли ръчкаш постоянно плъзват навсякъде. Имаме много добър опит. Прочети си историята .... поне от Хан Крум насам ......
87
3
 
6
 
! Отговори
муспи преди 4 години
До Y - Не е правописна грешка, а пълна деградация преди Голямата война. В момента САЩ не са с военното превъзходство като миналия век, не са и тази държава, а са мексиканско негърски котел в който белите се губят. Какво може такава държава, каквото и Мексико. В мексиканските им ръце обаче остава атомното оръжие направено в белите времена. Какво правят евреите след като владеят всичко? - Нищо, маскират се, както винаги в сянка, рушат - "защото нищо не ни задоволява".
86
2
 
5
 
! Отговори
Y преди 4 години
САЩ заявиха, че шиитските активисти са били подпомагани от САЩ.
85
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ти да видиш..На Лавров вярвай. Той е умен човек. И е казал съвсем друго и в определен контекст, ама русофобската ти глава толкова разбира
84
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рано или късно всеки си плаща греховете. Американците няма да минат метър. Бог забавя, но не забравя.
83
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крадеца вика дръжте крадеца :-)
82
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, възмездие ще има!!
81
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 50 напълно съмсъгладен с теб тази година ще бъде последна горе долу спокойно после се очаква идването на антихриста и великата скръб ще има гонения на хората отказващи печата -чипа много хора не вярват но после ще бъде късно.Слава на Господа Исуса Христа
80
22
 
8
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВО преди 4 години
ОТ ТЯХ АКЪЛ НИКОЙ НЕ СЕ НУЖДАЕ НАЙ МАЛКО САЩ.УБИХА ЕДИН УБИЕЦ С КЪРВАВИ РЪЦЕ,БРАВО !СПРАВЕДЛИВО.
79
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ананимен 85Питай Кица!!!
78
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Солеймани е генерал, така че атентатът срещу него донякъде е разбираем. Виталий Чуркин обаче беше дипломат. Него защо го умъртвиха в Ню Йорк?
77
30
 
11
 
! Отговори
axa преди 4 години
и руснака в качество на какъв се изказва, и кой го интересува какво бръщолеви, ръчкат заедно с китаеца иран и корея и после реват за тях кога го отнесат.Посолството е неприкосновено и да си научат урока.
76
1
 
14
 
! Отговори
yes преди 4 години
ние бяхме в БГ 13-та цял месец ама след 15г отсъствие и беше ужасно как народа попива всичко и какви тъпни му спускат поръчковите медии, а като тръгнеш да им обясняваш че са пълни съчинения ти се нахвърлят, той журналиста е "компетентен и не лъже бе", тя медията е "безпристрастна" бе. Колко са кухи тикви, хич не ги мисли, нямам куража пак да мина.
75
16
 
5
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
До тя 76 В изблик на откровение Лавров каза: Целия свят мрази Русия. Аз на теб ли да вярвам или на Лавров ?
74
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Пу-Тинчо му е позволено да се заканва и нищо друго!
73
18
 
9
 
! Отговори
Д-р. Гигълс преди 4 години
Не е хубаво Джуджи да се обажда за да не олекне с още някои милиард . Че освен закани друго конгреса не му е разрешил
72
22
 
9
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
До Анонимен 78 Не знам за какво убийство говориш,но ако говориш за у унищожението на терориста ген.Сюлейман мисля,че бъркаш.Случката му се случи,заради убийството на цивилен американец работещ в Ирак от ръководените от него паравоенни терористи(нещо като "зелените човечета на Путин")-същите по-късно нападнаха американското посолство в Багдад.
71
7
 
19
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
До тя Не чети само руска преса,нито вярвай на повечето говорители по бълг.ТВ.Бях в БГ за цял месец миналата година.Отвратих се от 'помията' по пресата и българската телевизия.Чети-има ИНТЕРНЕТ.
70
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Убийството нали е отговор за нападението над посолството? Възмездие е продължение на конфликта между САЩ и Иран.
69
15
 
40
 
! Отговори
тя преди 4 години
Затова цял Свят мрази американците , заради наглите им действия !