Ердоган държи на сигурностт на Турция, била и извън границите й

Анкара нямало да жертва интересите си и ще се противопостави на всеки
9 яну 2020 17:22,
21
Ердоган държи на сигурностт на Турция, била и извън границите й
Снимка: БГНЕС

Опитите на определени сили да ограничат Турция в Средиземноморието са се провалили благодарение на споразуменията с т.нар. Турска република Северен Кипър и Либия. Днес противниците на Анкара се опитват да омаловажат значимостта на договора между Анкара и Триполи. Това заяви президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган в коментар за ситуацията в региона, предава "Анадолската агенция"

 По неговите думи, прехвърлянето на турски войски в Либия е осъществено по покана на признатото от ООН "Правителство на националното съгласие" (ПНС) в Триполи. Освен това Ердоган привлече вниманието към историческите връзки между Турция и Либия:
 
"Либия е страна, където нашите предци са демонстрирали героизъм", припомни държавният глава.
 
Освен това Ердоган подчерта, че сигурността на Турция започва далеч извън пределите на нейните граници: "Турция ще продължи да отстоява своите интереси в Ирак, Сирия и Средиземноморието. Анкара няма да жертва интересите си и е готова да се противопостави на всяка сила. Няма да се спрем до победата", обеща турският президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: ТурцияЕрдоган
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя луд направо си търси война с Гърция и си няма на представа какви ще са последствията за него и Турция. Зад Гърция са много мощни държави, тъй че Ердоган не може да Уплаши никого,освен.себе си.
16
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
анадолски лакърдии...
15
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Този не усеща ли, че с неговата сигурност вижда сметката на други. Май не му и дреме."На кои например? На терористите ли? Мдааа...
14
9
 
3
 
! Отговори
?!? преди 4 години
Този не усеща ли, че с неговата сигурност вижда сметката на други. Май не му и дреме.
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 12 казва пък и сега е в предизборна кампания.Като бяхте в такава българските фашисти бяхте найзвадили по една карта от 12 век и развивахте теории че целия балкански полуостров е ваш в Германия азг пък обясняваше че цяла Европа е германска а Путин че всичко било във Варшавския договор е руско а Македония е нейна е даже цялата планета.За това и не ви коментирам комедията и никой не ви и слуша бе копои.
12
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде стига с ВМРО троленето и с тия глупости че видиш ли българския шитхол го искали че Турция че Русия че не знам кой не схванахте ли че никой не ви ще азиатския *** щото само *** губи пари да го поддържа ако някой го искаше найстина да го беше взел само САЩ го искат щото има национални предатели с фашистки уклон като ББ и Каракачанов да им купуват военната техника и народа да я плаща с по-високи данъци.А Ердоган не го мислете той днес казва едно утре му звъни Тръмп и после Путин и обратното
11
8
 
4
 
! Отговори
Жиб. преди 4 години
Въпрос на време е този луд да реши, че нашата политика за очистване на България от неконструктивни малцинства пречи на неговата "национална" сигурност и да опита да вкара бесуващите си орди у нас.
10
3
 
32
 
! Отговори
ИСТИНА преди 4 години
със много уважаемия Ердоган виждаме как се защитават националните интереси на една държава.ЕВАЛЛА
9
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хлебарчо си проси поредното наказание от Тръмп____Я сега кажи българският лев като е 2 какво се променя в *** кошарите намаляват или се ивеличават
8
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За България се отнася същото: нашата сигурност се простира от китайската граница до германската и от иранската до средиземноморската.
7
3
 
27
 
! Отговори
Mister Cro преди 4 години
А за Източното средиземноморие Ердоган на всичкото отгоре си е и прав - Турция не е страна по международните уреждащи тези отношения, първо, и второ, гърците добре знаят, че наглеят и искат да присвоят цялото Източно средиземноморие, но няма кой да им го позволи!
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 6Хаха,ще ти се.
5
6
 
15
 
! Отговори
Mister Cro преди 4 години
Тръмп какво каза за сирийския петрол - "Ми ние просто го взехме, петрола"....на няколко хиляди километра от САЩ! После, иракския парламент гласува САЩ да напуснат страната, а Трумпета какво каза, "ми не, няма да си тръгнем...докато не ни платите няколко милярда долара за една скъпа авиобаза"...скъпа, скъпа, колко да е скъпа...и т.н. Не харесвам Ердоган заради гнусната му роля в сирийската война, но той е разбрал нещо просто - живеем във времена на беззаконие и тона не го задава Ердо!
4
22
 
8
 
! Отговори
ТУРСКА ЛИРА 30СТ. преди 4 години
Хлебарчо си проси поредното наказание от Тръмп
3
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като дойде време да го оцените реално ще е много късно, краварчиците ви заробиха за най малко 100 години.
2
9
 
26
 
! Отговори
Ага01 преди 4 години
Давай Ердо мачкай краварите
1
11
 
10
 
! Отговори
T преди 4 години
фанатик