САЩ: Солеймани е планирал атаки в България

Това се твърди в проекторезолюция внесена в Сената
Обновена: 15 яну 2020 21:07 | 15 яну 2020 11:15, Нели Христова
160
САЩ: Солеймани е планирал атаки в България
Снимка: БГНЕС

За да бъде "отдадена почит на членовете на американската военна и разузнавателна общност, които изпълниха мисията, убивайки Касем Солеймани“, днес бе внесена Резолюция 466, която разкрива какви са били плановете на командира. Сред страните, които са били под прицела му, се оказва и България.

Още по темата

"Касем Солеймани е планирал или подкрепял редица терористични атаки срещу САЩ и нейните съюзници, включително заговора през 2011 г. за убийството на саудитския посланик в САЩ Адел ал Джубер… и атаката срещу американското посолство в Багдад на 31 декември 2019 г., както и планирани атаки в Германия, Босна, България, Кения, Бахрейн, Турция и другаде“, пише в проекторезолюцията, внесена в Сената на САЩ.

Касем Солеймани бе убит след атака с дрон на 3 януари. Той бе ръководител на "Ал Кудс" и бе считан за най-влиятелият човек в Иран след Върховния лидер.

В заключението на документа се посочва, че "борбата срещу Иранската републиканска гвардия, нейните сили "Ал Кудс“ и всички организации, свързани с тях, представляващи заплаха за националната сигурност на САЩ, ще продължи“.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
4
 
40
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Дали Солеймани е знаел въобще къде се намира България?Американците станаха смешни с нагло-тъпите си номера.
99
3
 
46
 
! Отговори
Така, така преди 4 години
Американски спътник има снимки как нощно време Солеймани търчи от Сирия до Перник и обратно и той е изпил водата от язовир Студена, сега заради Солеймани перничани са на воден режим!Вярвайте на САЩ!
98
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия глупости минават само пред ограничения американец.
97
1
 
25
 
! Отговори
мм преди 4 години
Гиди мискинина му с мискинин! Аз се чудих кой ни мъти водата, то глей кой бил!
96
0
 
23
 
! Отговори
Mockingbird преди 4 години
и всичката тази многоходова уйдурма, само защото "оня ден" соломон паси каза същото, но без тези "доказателства"... :-)))
95
2
 
23
 
! Отговори
Тръмп преди 4 години
Ако Сюлеймани мълчи, значи е съгласен с нашите обвинения... а той мълчи.
94
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е неудобството да си мъртвец, нищо не можеш да кажеш, когато лъжат по твой адрес.
93
18
 
5
 
! Отговори
Нашите съюзници преди 4 години
Великите САЩ ликвидираха козиебеца отговорен за атентата в БургасСлава!
92
3
 
27
 
! Отговори
Ай стига Ве.. преди 4 години
Отново ФЕЙКнюз....!Абе, що не го казахте по рано..?????ся пак ша ми истрият коментаро.......
91
1
 
16
 
! Отговори
*** преди 4 години
Уважаеми г-н Перверзия. Кога и на кого да вярваме. На сърбите, че е бил в Босна и е воювал срещу тях или на американците, че иска да унищожава босненци чрез тероризъм.
90
3
 
19
 
! Отговори
ракети преди 4 години
Едната ракета към самолета е на фащ.
89
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега се чудят кой да вкарат в играта ли,или да довлекат войски в Бг базите и да ни опукат нас. Свалиха гражданския самолет на Украйна,платиха на Иран да кажат,че те са го гръмнали "случайно",сега се чудят къде и при кого да се намъкнат,за да има пушечно месо. Айде бай Доньо,нали си върза гащите за изборите,кротни се сега,ама не,шило в торба не седи. Сюлеймани бил заплашвал България,ама терористи се пишете,но индианци няма вече,будала е само наш Винету,че ви лиже задниците,продажника.
88
2
 
31
 
! Отговори
Дърти преди 4 години
Фалшиви новини ,ако са искали отдавна да са го направили.Пак размиване на мозъци.
87
0
 
24
 
! Отговори
Сатана преди 4 години
С какви доводи...
86
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Солеймани замислял терористични актове, а САЩ направо ги осъществява. Тъй че кой е терористът и кой е жертвата? Явно е, че той стана жертва на терористичен акт. Плюс това ислямистки Иран се би срещу джихадистите, които бяха заплаха за целия цивилизован свят. Явно, американците няма да се спрат докато не взривят целия Близък изток и там не остане камък върху камък. Там държавите са ислямистки и имат огромно количетсво нефт и почти само Асад е светски лидер. Там трябва много да се внимава.
85
11
 
3
 
! Отговори
А по полека преди 4 години
До Хизбула ниЗа теб може и да са съюзници , но за нас са врагове.И като такива ще им помогнем да отидат на по добро място ,място жлъчно , светло.
84
25
 
3
 
! Отговори
русофилска перверзия преди 4 години
вчера Сърбия публикува доклад че Солеймани е участвал в Босна и рублофилите се спотаиха, сега подобна информация иде от САЩ и русофилските гамменчета отново се зъбят. Предполагам все още нямат ясна заповед от Кремъл, да го оплакват ли Солеймани или да го заплюват щото работил срещу руските интереси на Балканите.Путин който заяви убийството си мълчи като наакано дете с пълен памперс, въпреки че документите доказват че убийството е планирано в Сочи на Израело-руска среща от най-високо ниво.
83
3
 
28
 
! Отговори
И аз знам преди 4 години
Имаме достоверна информация ,че е подготвял атентати на Марс , Сатурн и даже извън слънчевата система.И информацията е много точна -идва от стадо *** в Лангли.Те обикновено първо действат , а за мислене-то не е присъщо на ***.
82
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фантазьорите продължават с пропагандата.Той ако е искал да ни атакува одавна да го е направил.И какво да ни атакува като вижда колко сме зле и без атаки.
81
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези американски наглосаксонци с техните измислици - недомислици:))) Какво ли още ще припишат на този ирански генерал? Човек да се чуди ЗАЩО са чакали толкова дълго с дрона.