САЩ: Солеймани е планирал атаки в България

Това се твърди в проекторезолюция внесена в Сената
Обновена: 15 яну 2020 21:07 | 15 яну 2020 11:15, Нели Христова
160
САЩ: Солеймани е планирал атаки в България
Снимка: БГНЕС

За да бъде "отдадена почит на членовете на американската военна и разузнавателна общност, които изпълниха мисията, убивайки Касем Солеймани“, днес бе внесена Резолюция 466, която разкрива какви са били плановете на командира. Сред страните, които са били под прицела му, се оказва и България.

Още по темата

"Касем Солеймани е планирал или подкрепял редица терористични атаки срещу САЩ и нейните съюзници, включително заговора през 2011 г. за убийството на саудитския посланик в САЩ Адел ал Джубер… и атаката срещу американското посолство в Багдад на 31 декември 2019 г., както и планирани атаки в Германия, Босна, България, Кения, Бахрейн, Турция и другаде“, пише в проекторезолюцията, внесена в Сената на САЩ.

Касем Солеймани бе убит след атака с дрон на 3 януари. Той бе ръководител на "Ал Кудс" и бе считан за най-влиятелият човек в Иран след Върховния лидер.

В заключението на документа се посочва, че "борбата срещу Иранската републиканска гвардия, нейните сили "Ал Кудс“ и всички организации, свързани с тях, представляващи заплаха за националната сигурност на САЩ, ще продължи“.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
5
 
20
 
! Отговори
хммм преди 4 години
До Хизбула ни 86ББ и Цветанов винаги са казвали , а онзи ден и Плевнелиев също / което предизвика огромна почуда / , че Хизбула не стои зад атентата в Бургас . Респективно Сюлеймани също няма как да е отговорен . Няма доказателства за това нещо.
79
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Солеймани е планирал атаки в Българияи е творецът на ДПС
78
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обществото ни е деградирало, а вие за свинското месо сте се притеснили...
77
21
 
6
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До ИванСтига си хейтил бе путлераст. Пресели се в Русия щом не можеш да живееш в Европа, какъв ти е проблема?
76
9
 
4
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До Тинтири МинтириПовтаряш по цял ден простотиите за дозите и хапчетата. Смени репертоара или мини в отдела за поставяне на плюсове и минуси, защото вече си се изчерпал.
75
18
 
6
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До ИванДълбоко грешиш русофилче, единствените продажници у нас са доброволните руски роби.
74
12
 
5
 
! Отговори
Хизбула ни преди 4 години
Спретнаха атентата в БургасЗа тези който не знаят Хизбула е про иранска шиитска милиция в ЛиванУбитият *** беше шеф ба про иранските милиции в Близкия Изток които се занимава с износ на тероризъм. Нашите съюзници САЩ го ликвидираха. За което им благодарим,
73
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
при тези над 100000 израелски туристи, които посещават страната за няма и един летен сезон и разпасаните ни летища с тяхната смехотворна охрана, не е никак невъзможно. наскоро летях от англия, британската полиция свали от нашия полет някакъв турчин, който им представил 'доживотна шенгенска виза' и задължи екипажа ни да провери поименно всички куфари и пътници преди излитане. познайте каква 'проверка' беше - туй твое ли е, хубаво, оф, много багаж бе, направи едно кафе, айде проверихме.
72
7
 
9
 
! Отговори
До иввн преди 4 години
Иване, иване- един бърз поглед върху просперитета на държавите съюзници на масква и на човек му е ясно ...
71
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако разузнаването на сащ е открило планирани атентати в тези страни, то това е така със сигурност - те са професионалисти. но най-вероятно са имали информация за малки групи, които действат с благословията на политици или някога, някъде във времето са се срещали с политици, вкл. и с този касем сюлеймани. по стар американски обичай, техните дипломати и президенти обаче изкривятват информацията и диектно обвиняват неудобен държавен случител, за да си измият ръцете при бъдеща инвазия.
70
4
 
11
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 4 години
До ЧебурашкаКакво общо има Путин тук... Сигурно си пропуснал сутрешната доза?
69
11
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До ИванНо вие не се поддавате и обичате всеки, който е приятел на Путин, нали?
68
0
 
5
 
! Отговори
Бoйкo Xapaм преди 4 години
Няма страшно, нас дюнepите ни пазят!
67
5
 
9
 
! Отговори
вервам, вервайте ми преди 4 години
Хах, хем в Босненската война участвал, хем с тероризъм ни заплашвал. Очакваме скоро и друго да му припишат. А за малко да забравя - веднага да канонизираме Рижавия, че ни е отървал
66
3
 
12
 
! Отговори
мдаааа преди 4 години
Сигурно е щял да ръси с антракса , останал скрит след инвазията на САЩ в Ирак Нооооо той е знаел къде е
65
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това едва ли е истина, защото кой каквото си е помислил може да бъде осъшествено у нас. Нито ще го спрат служби, нито граничари, нито МВР може да издирва и залавя заподозрени (особено ако си пуснат брада). Така че малко прах в очите е информацията
64
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега Боко в знак на благодарност ще изпрати подразделение от 10000 български военнослужещи за участие в офанзива в Иран. От там ще ни ги върнат в дървени костюми... Честито на будалите... и верващите!
63
8
 
23
 
! Отговори
Драган преди 4 години
Иран е приятелски настроен народ към България, това са глупости !
62
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако е планирал акт срещу правителството или премиера, то тогава нямаше да е терористичен акт, а празник за всички българи...
61
9
 
8
 
! Отговори
Отново преди 4 години
Отново получихме Натовска подкрепа, трябва сме в най близки отношения със САЩ и Израел.