Бивш ръководител на "Хамас": Съседните страни да се включат във войната

Халед Мешаал призова и за протести в петък
11 окт 2023 11:55, Елка Василева
104
Бивш ръководител на "Хамас": Съседните страни да се включат във войната
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият ръководител на "Хамас" Халед Мешаал призова мюсюлманския свят да излезе в петък на протести в подкрепа на палестинците, а съседните страни да се присъединят към войната срещу Израел, предаде Ройтерс.

Още по темата
"В петък трябва да излезем на площадите и улиците на арабския и ислямския свят", каза Мешаал, който в момента е начело на службата на "Хамас" за диаспората, в послание, изпратено до агенцията. Той заяви още, че правителствата и народите на Йордания, Сирия, Ливан и Египет имат по-голям дълг да подкрепят палестинците.

"Племена на Йордания, синове на Йордания, братя и сестри на Йордания... Това е моментът на истината, близо сте до границите и  всички знаете каква е отговорността ви", каза Мешал, който се намира в Катар.

Йордания и Ливан са страните с най-голям брой палестински бежанци, отбелязва Ройтерс.

"За всички, които преподават джихад... за всички, които преподават и учат, това е момент да приложите (теориите)", каза високопоставеният представител на "Хамас".

Мешаал отправи призива си в момент, когато Израел заяви, че ще засили отговора си на нападението на палестинската групировка, като предприеме сухопътно настъпление. През нощта израелски изтребители поразиха над 200 цели в Ивицата Газа, отбелязва Ройтерс.

Министерството на здравеопазването в доминираното от "Хамас" правителство в Ивицата Газа съобщи за най-малко 950 убити и 5000 ранени в пренаселения крайбрежен анклав от началото на конфликта.

В събота въоръжени бойци на "Хамас" нахлуха от Ивицата Газа в Южен Израел - най-смъртоносната атака на палестински бойци в историята на Израел.
(БТА, Анелия Пенкова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
2
 
0
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 8 месеца
Идея си нямате каква сила представляват моторджии и пешаци с калашници и РПГ та. Евтино и ефикасно. Израелците бая ще страдат. Сега всичкото ислямист ще иде да ги бие. Арабите ги превъзхождат в численост и в дългосрочен план аз не виждам как тази държава ще оцелее.
76
3
 
3
 
! Отговори
НЯМА ДА ДАДЕМ.. преди 8 месеца
..ИЗРАЕЛ И РОДНОТО МЯСТО НА ИСУСА, НА РЕЗА. НИТЕ ПУШКИ И ГАДНИТЕ РАШИСТИ!
75
4
 
2
 
! Отговори
НЯМА ДА ДАДЕМ... преди 8 месеца
..ИЗРАЕЛ И РОДНОТО МЯСТО НА ИСУСА, НА ***, НИТО НА РАШИСТИТЕ....ЗАБРАВЕТЕ!!!!
74
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Евреите след 2та Световна война сключиха договор с палестинците и със злато им платиха територията на Израел. С кораби пренасяха почва и превърнаха пустинята в кибуци и РАЙ. Световната Здравна Организация, Европа, Израел и арабски държави наливаха с милиарди помощи за палестинците. Хамас се отрекоха от договора на прародителите си с евреите и извършиха зверства над гражданите на Израел ! Русия, Иран и Китай снабдиха джихадистите с оръжия ! Всички въвлечени в този тероризъм ще бъдат наказани !
73
1
 
0
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 8 месеца
каквото си посял, това ще жънеш...
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 67 За атентата на летището в Бургас, коствено обвинени бяха ЛИВАНЦИТЕ ХИЗБУЛА, а не палестинците ХАМАС. Правиш разлика поне в имената нали? Само казвам фактите, не ги подкрепям.
71
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Зеленски е доста симпатичен човек. Даже фотогеничен. Неслучайно е актьор.Виж обаче мутрофанова и лавров са с тотално уродливи лица.
70
0
 
2
 
! Отговори
до 67 преди 8 месеца
А, не. В грешка си. Ракетите са руски. Украйна получава ракети от Европа и САЩ.
69
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До SS А твоят капацитет колко е форумна плюнко? Какво може да стане?
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До41. Има и такива , но в България кои ли не живеят, араби, сирийци, руски ислямисти, български ислямисти, мюсюлмани , помаци, палестинци,кюрди от всякакъв вид, турци, грузинци печенеги, гагаузи, и др. Тайни трудно се задържат
67
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 73 Абе да ти кажа честно мутрофанова и лавров са с по-гнусни муцуни.
66
5
 
4
 
! Отговори
ще им се преди 8 месеца
хамас са ходещи трупчета. С двата американски самолетоносача в средиземно море никой няма да посмее да последва хамас. След като хамас приключи самолетоносачите отиват в черно море ,че им е близо.
65
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Който се съмнява, че евреите са най-гнусното племе да погледне снимка на Соломон Паси. Ако още не е убеден, да погледне и такава на Зеления наркоман.
64
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ИзСраел = Нацистка Германия. Ивицата Газа = Варшавското гето от ВСВ! Мислят си, че като пускат филмчета за Холокоста хората няма да видят истината за Палестина.
63
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В туба има едно клипче, как евреин прогонва палестинско семейство от дома му. Разстроена, палестинската собственичка на къщата му вика - "ти ми крадеш къщата", а евреина отговаря съвсем спокойно - "ако не я открадна аз, някой друг ще я открадне". Това е манталитетът на избрания народ.
62
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И къде са делтапланерите,парапланерите с които се приземили в Израел палестинските бойци от Хамас докато израелските войски около силно охраняваната им гранична ограда със сектора Газа са спали дълбок сън в 6 часа сутринта на 7.10.2023г. когато започнала атаката с ракети откъм Газа засвидетелстван от празнуващите израелци на фестивала с три сцени ,че отначало били ги бомбили с ракети по площадките на сцените и докато избягат от там до близкия път вече ги нападнали някакви бойци на коли и мотори.
61
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ама те и визов режим за Сащ ли имат евреите как нали са първи дружки
60
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Изходът е да се направи държава на Палестинците, иначе ще тръгат из Европа да отмъщавата.
59
0
 
10
 
! Отговори
абе преди 8 месеца
Ама защо така започваме сега с обидите? Не сме ли демокрация и плуорализъм? Не руснаците, а Израел още преди една година обясняваха, че виждат при арабите дадени на Украйна ракетни системи. Това беше и официалният повод да откажат да дават оръжия на хунтата. Каква Русия, какви пет лева? Пък ако човек слуша евроатлантиците,в България има поне 6 млн русофили. Който не е атлантик, веднага е русофил. Цукала нещастни.
58
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Като чуя думичката ДЖИХАТ ...веднага заставам на другата страна независимо коя е тя !!!"___________На чия страна застана когато ИДИЛ обяви джихад на Русия за намесата й в Сирия?