Взривиха девическо училище в Пакистан

Няма данни за жертви
22 юли 2024 16:52, Инна Ангелова
37
Взривиха девическо училище в Пакистан
Снимка: Eagle Eye, Х

Предполагаеми бунтовници в Северозападен Пакистан са взривили девическо училище, близо до границата с
с Афганистан. Информацията е на ДПА.

Сградата е била взривена с експлозиви, пораждайки нови опасения за сигурността на ученичките, чието образование от години е под прицела на ислямистите.

ДПА допълва, че сградата се намира в Северен Вазиристан и е взривена през нощта. За жертви не се съобщава. От полицията допълват, че пет от общо седем класни стаи са напълно разрушени. 225 са учениците в училището, което в момента е затворено заради лятна ваканция.

Полицията е започнала разследване, след като е събрала доказателства от мястото на атаката, допълва БТА.
Северен Вазиристан дълго време бе крепост на организацията "Ал Каида" и свързаните с нея талибани, преди те да бъдат прогонени от военните в поредица от офанзиви от 2014 г. насам.

Пакистанските талибани и в миналото са извършвала бомбени атентати над девически училища.

Последното нападение е извършено на фона на нарастващото насилие в страната, пораждащо страхове, че бунтовниците могат отново да вземат ученици под прицела си, както направиха през 2014 г., когато около 150 деца бяха убити в училище, управлявано от армията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: училищевзривПакистан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
1
 
! Отговори
КГБ преди 1 месец
рожбите на КГБ взривили училище!?!? Учат се от руските терористи!
33
1
 
1
 
! Отговори
руско оръжие преди 1 месец
Взрива и калашниците на събратята на путин са руски!
32
3
 
2
 
! Отговори
И още преди 1 месец
Феминистките от Близкия и Средния Изток са решили да въведат и друг закон. Занапред сватби да стават само ако жена отиде да поиска мъж от родителите му. И да получава от тях солидна зестра заради това, че им е направила честта да се омъжи за сина им. Но това да става само при условие, че мъжът представи медицински документ, че е девствен. Мани, мани, където мине феминизъм мъж трудно вирее!
31
2
 
2
 
! Отговори
До Куп камъни 20 преди 1 месец
Ама ти не знаеш ли? Феминистките в ислямския свят са намислили да въведат нов закон. Ако хванат мъж, че изневерява или дори само че се заглежда по жена,която не му е съпруга, да го пребиват с камъни. Също така, ако жената не забременее още през първата година след сватбата, да се даде развод по вина на мъжа и цялото му имущество и спестявания да се дадат на жената като компенсация затова, че си е пропиляла цяла година с човек, който не е способен да създаде дете.
30
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Корана не пише, че трябва да има девически училища. Талибаните са убедени, че възстановяват нарушения ред. От учена жена не знаеш какво можеш да очакваш, хеле пък ако се случи да я дадат на неграмотен мъж! Ами тя ще му се качи на главата и ще го води за носа.
29
2
 
1
 
! Отговори
Видим Бог преди 1 месец
Да, има видим Бог, макар и под формата на ***, баш на Красния плашчад, където тъпyнгepu и oлuгoфрeнu се редят на километрична опашка, за да видят материалния "Бог", изкормен, напълнен с талаш и6 стърготини. Това е "Бог"! Има форма, протяжност и размери. Как да не повярва человек, че няма Бог?
28
2
 
2
 
! Отговори
До 28 преди 1 месец
63% от атомите на водорода се съдържат в човешкото тяло. Точно толкова е и процентното съдържание на атомите във Вселената. Вселената е създала Слънчевата система и Земята, а ние сме се появили в резултат на еволюционни процеси, тук на Земята. Следователно взаимно-причинните връзки са довели до това, да ни има. Освен това еволюцията ни е хиляди години. А ако Създателят е на милиарди, как можем да осъзнаем Неговото съществуване. Абсурд.
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Животът във вселената е с изключително малка вероятност да се зароди отново. Нашето съществуване не доказва съществуването на Бог и не отговаря на въпроса, а него кой ще го създаде такъв един всемогъщ всезнайко. Него го е създал друг бог и така до безкрайност. А много по просто е да се каже че сме възникнали от мутации и еволюция на ДНК молекулата. В клетката има едно нещо, което я отваря като цип и тя си изгражда липсващата половинка и това дава възможност за провеждане на тест по оцеляване.
26
0
 
3
 
! Отговори
до 24 преди 1 месец
""""А на теб много ти харесва тяхната " култура" нали така""""" --------- Върни се и прочети Целият Пост Отново, ама Целият...!!!!! След това ако проявиш желание може и да се извиниш.
25
4
 
5
 
! Отговори
до 22 преди 1 месец
""""някой дал ли е досега доказателство за съществуването на Бог"""""" ---------- Попитай Астрофизиците какъв е Шанса да се появи Вселена с толкова невероятно точни и прицизни показатели, за да може в нея да се появи Живот!!!!! Минус или Плюс 1% по- висока или по-ниска Гравитация във Вселената и Живота в нея нямаше да се зароди Никога!!!! Та, кво друго казваш едноклетъчна Амебо???
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Смятай какви ретарди са тия... Да взривиш училище!
23
0
 
12
 
! Отговори
До 21 преди 1 месец
А на теб много ти харесва тяхната " култура" нали така? Те някои животни се държат доста по- добре към женската си половинка от тия иззззроди!
22
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А в Донецк украинците са стреляли по училище. Бомбата е пробила земята на 1, 5 метра в близост до сградата. Всички стъкла са изпочупени. Намиращи се вътре учителки са получили наранявания.
21
4
 
3
 
! Отговори
До 18 преди 1 месец
Еее, това не е Бог, а твоята фантазия за Бог. При това - алкохолна. И така - някой дал ли е досега доказателство за съществуването на Бог? Това с Тръмпи и просто случайност, спасителна случайност, има хиляди такива случаи, а по- късно пак си умират без никаква полза за човечеството. В случая с Тръмп само за Русия ще е ползата. :)
20
5
 
4
 
! Отговори
Рендето преди 1 месец
Абе вие кога най-сетне шъ престаните да съ месите у животъ на другите народи и култури?????? За тях туй е нормалнооо...!!!!!, там жените са "Товар"!!!!, купуваш - продаваш и изхвърляш след употреба!!!! Оставете ги да живеят както си знаят, но усилете граничния контрол в Европа, щото тия племена е невъзможно да се интегрират сред други култури!
19
2
 
13
 
! Отговори
Жената преди 1 месец
служи на муслиманина, за да ражда и гледа деца, чисти, готви, пере и да яде бой до откат. В този случай изпълнява ролята на боксова круша. За мислимите, жената не е нищо повече от ***.
18
0
 
10
 
! Отговори
До 12 преди 1 месец
Да видиш и/или да чуеш Бог не е невъзможно. Зависи на колко питиета си. :):):)
17
0
 
9
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 1 месец
*** им обясни на тия ***, че дори взрива дето използват е измислен от хора които са учили. Инак щяха да обстрелват с прашки. Европа и САЩ трябваше да се капсулират и да оставят тия да се самоунищожават. Сега като напълниха Европа с тях, какво да очакваме. Да се възхищават от Гьоте, Да Винчи, Айнщайн и Стивън Хокинг ли хаха. Това са хора на ниво новокаменната епоха. Една излишна, но за жалост не и инертна биомаса. Но с тия промени в климата, ИИ, роботизацията и недостига на храна, вода и ресу
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 14 Русия става "вечен брат" с Хамас и Талибаните. Пак си объркал опорката и реалността.
15
1
 
6
 
! Отговори
ъъъъъъъ преди 1 месец
ами свършили са девиците , за кво тогава училището да го има :)