САЩ зове за незабавно прекратяване на огъня в Газа

Няма повече време за губене
14 авг 2024 20:00, Инна Ангелова
19
САЩ зове за незабавно прекратяване на огъня в Газа
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гостуващият пратеник на САЩ Амос Хохщайн предупреди, че времето за прекратяване на огъня в Газа изтича.
Той допълни, че споразумение за прекратяване на огъня може да помогне и за прекратяване на 10-месечната трансгранична размяна между ливанската Хизбула и Израел, предаде АФП.

Посещението му се случва ден преди да бъдат подновени преговорите за прекратяване на огъня между Хамас и Израел. Висши дипломати се опитват да предотвратят всеобща война, след като Иран и Хизбула се заканиха да отмъстят за неотдавнашните убийства на високопоставени лица.

На пресконференция в Бейрут Хохщайн каза, че с председателя на парламента Набих Бери, съюзник на Хизбула, са обсъдили “рамковото споразумение, което е на масата за прекратяване на огъня в Газа“.

“Двамата с него се съгласихме, че няма повече време за губене и няма повече основателни извинения от никоя страна за по-нататъшно забавяне“, добави Хохщайной. И допълни, че сделката трябва да даде възможност за дипломатическо разрешаване на проблема в Ливан, а също така и за предотвратяване избухването на по-широка война.

В края на миналия месец при израелски удар беше убит висшият командир на Хизбула Фуад Шукр в южните предградия на Бейрут, крепост на групировката, само няколко часа преди политическият лидер на Хамас Исмаил Хания да бъде убит в Техеран при нападение, за което беше обвинен Израел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от Русия
Байдън: Украинското настъпление в Русия създава дилема за Путин
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
2
 
! Отговори
Българинъ преди 3 седмици
6/10 бе навечерието на мирен договор Израел-С.Арабия. За да осуети мира, Иран нападна Израел. На 7-ми от Газа чрез Хамас и Ислямски Джихад, на 8-ми от Ливан и Сирия чрез Хизбалла, на 9-ти от Йемен чрез Хутите, на 10-ти от Ирак чрез иранските милиции. Оттогава Иран яде заслужен и непропорционален бой на седем фронта. Хамас и Ислямски Джихад са смачкани в сринатата Газа. Хутите не смеят да гъкнат след отговора на Израел. Хизбалла и Иран са следващите и те го знаят.
17
3
 
3
 
! Отговори
аноним преди 3 седмици
До Роро-Да,освен че тук преобладават единоверци,те са и отявлени антисемити!А всички знаем-антисемитизмът е ЗАВИСТ!!!! Не искат антисемитите да признаят умните,талантливите и други ценности!,и намират други причини!-По -лесно е да завиждат,под формата на омраза,и насъсквания срещу държавата Израел!!!!
16
1
 
3
 
! Отговори
Хохълщайн зове... преди 3 седмици
... докато междувременно продължава усиленото въоръжаване на Изсраел и ци00ни3кия режим на Невнетанаху за извършване на геноцида над Палестина. Така е Демократично и евроатлантично нек'си. Поредните Пиндостански схеми за нЕкой долар...
15
4
 
2
 
! Отговори
роро преди 3 седмици
Болшинството от коментарите са писани от мюсюлмани.Личи си.Г-да мюсюлмани,свърши се с пасивността на останалия свят,и ние да се чувстваме виновни,защото светът на исляма е един жесток,свиреп свят,но съставен от мързеливи,невежи,подли,коварни и пр.същества.Каквото искахте,близо 50-60 г. ,ви го давахме,или се съгласявахме.Повече не става.Или ще става човеци,или!!!!!!!!Арабите са една с-г-а-н,кояято от нищо не разбира,освен от това,което Израел сега им сервиза.Арабите си го заслужиха.
14
2
 
6
 
! Отговори
е бе лицемери! преди 3 седмици
Сащ зове а в същотот време има непрестанен въздушен мост за снабдяване на Израел със всякакво въоръжение!
13
2
 
10
 
! Отговори
Ха ха преди 3 седмици
Зове, но дават оръжия за 20 млрд на евреите.
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ОСВЕН АМЕРИКАНСИТЕ РОБИ НЯКОИ ДРУГ ВЯРВА ЛИ НА КРАВАРСКИЯ ЗОВ
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
е няма да им е чак толкова удобно на САЩ, ще си получат проксивойната ;) залагам 2 лева, че до края на 2025 ще има потопен самолетоносач.
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сащ зове за прекратяване на огъня, но постоянно доставя оръжия на Из.аел. Нека всеки сам си прави изводите.
9
3
 
14
 
! Отговори
Фен преди 3 седмици
няма такива лицемери аххахахахаххаа
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
40% от тинейджърите мислят, че ивицата Газа е интимна фризура.
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 1 Как няма да вземе като Русия въоръжава Иран? Иначе за другото съм съглсен.
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Газа от къде ги имат тези ракети, бре? Да не им ги продава Зелето? Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахаха
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тия само реват за руски шпиони, а са пълни с израелски.
4
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ми спрете подкрепата за Израел и ще спре бе лицемери без вас Израел е едно голямо нищо.
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Израел не може да изстрелва тези ракети и да убива невинни деца. Израел печели медали да олимпиадата в Париж. Държави агресори не се допускат до Олимпиада.
2
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Невероятна наглост и лицемерие. Да им дават оръжие, а след това да призоват за спиране на огъня.
1
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А, като зове, защо непрекъснато отпуска милиарди за въоражаване на Израел. Това е лицемерие. Хайде Израел да остане без американските помощи, пък да видим тук пишещите, които хвалят Израел, колко са велики, до къде ще стигнат. Същото е и с Украйна. Не са ли тия държави без подкрепата на САЩ са умрели. Израел поне има предимството, че са в добри отношения с Русия, заради многото руснаци там и дълги дипломатични отношения, Русия страна няма да вземе.