Летището в Бейрут забрани носенето на пейджъри

Забраната се отнася за регистриран и ръчен багаж
Обновена: 19 сеп 2024 21:39 | 19 сеп 2024 21:39, Гергана Попова
3
Летището в Бейрут забрани носенето на пейджъри
Снимка: БГНЕС/ EPA

Международното летище „Рафик Харири“ в ливанската столица Бейрут издаде нова директива, с която забранява на пътниците носене на пейджъри и преносими радиостанции тип “уоки-токи“ на борда на самолети, съобщава CNN.

Още по темата

Забраната се отнася за регистриран и ръчен багаж, както и товари, за неопределено време. Авиолиниите са инструктирани да информират пътниците за новото правило, което влиза в сила веднага.

Най-малко 37 души са били убити при две атаки с безжични устройства в Ливан във вторник и сряда, съобщи Министерството на здравеопазването на страната.

Смята се, че "Хизбула" е най-тежко въоръжената недържавна групировка в света. Подкрепяна от Иран и базирана в източносредиземноморската държава Ливан, шиитската ислямистка група е ангажирана в конфронтации с израелските сили на южната граница на Ливан от 8 октомври.

Трансграничните враждебни действия повишиха призрака на регионален пожар и подтикнаха интензивни дипломатически усилия за деескалация на напрежението. Въпреки че не може да се мери с военната мощ на Израел, все по-усъвършенстваният арсенал на "Хизбула" има потенциала да нанесе значителни щети на Израел и неговите съюзници в региона.

"Хизбула" е в състояние да удари цял Израел. Докато Израел има значително превъзходство в армията на "Хизбула", групировката може да се похвали с ракети с обсег до 500 километра (310 мили). Те ще трябва да заобиколят израелската система за противовъздушна отбрана Iron Dome, за да причинят щети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: ЛиванИзраел
Още от Близък Изток
Анкара: Има риск от регионална война, която може да стане глобална
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
До 2 Скроо ще си припомним технологиите на прадядото ти - добрият стар телефон с шайба.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Кой ползва пейджъри през 2024 година бе? Това е технология от времето на баба ми.
1
0
 
3
 
! Отговори
Ааа преди 4 часа
И сега какво? Отиват нашите евродупетати до Брюксел без каквито и да било телефони?