Министрите гласуват мерките срещу кризата

Борисов прие оставката на здравния министър
31 мар 2010 11:02,
55
Министрите гласуват мерките срещу кризата
Снимка: БГНЕС

Правителството ще приеме на заседанието си 59 мерки за излизане от кризата, съобщи министърът на финансите Симеон Дянков.

Тези мерки са договорени с работодателите и синдикатите. Министрите ще приемат и 60-а мярка, което не е окончателно одобрена, но за нея има принципно съгласие.

До 15 дни бизнесът ще получи 550 милиона лева, съобщи премиерът Бойко Борисов. Схемата за плащане е през Българската банка за развитие.

Премиерът заяви, че ако не бъдат развалени необезпечените договори за 2 млрд. лева, ще трябва да се повиши и ДДС, който засега остава 20%.

„Бяхме и критикувани, че сме избрали този начин на работа. На север от София, т.нар. Шопски край, е известен с ината си, а аз съм от там. Когато една политика касае всички съсловия, правилният начин за работа е този“, обобщи Борисов.

Премиерът съобщи още, че е приел подадената във вторник оставка на министъра на здравеопазването. Според уточнението на Борисов обаче Божидар Нанев още не бил освободен от поста, въпреки приемането на оставката.

Още материали след Великденските празници обеща Борисов.

„Единственият шанс да ни повярват хората и Европа е да бъдем безкомпромисни. Не ме интересува от коя партия, дойде ли материал на МВР или ДАНС, аз отгоре пиша "да", закани се Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
12
 
! Отговори
Рени преди 14 години
Ама тези хора от както са дошли на власт само антикризисни мерки приемат, а ние все повече затъваме в тая пуста криза! Така е защото всички са едни ***...... Трява ни правителство от експерти,не приятелите на Б.Б.
9
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Стига с тази Атака на педофили,*** и пияници, че вече и ***
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Премиерът заяви, че ако не бъдат развалени необезпечените договори за 2 млрд. лева, ще трябва да се повиши и ДДС, който засега остава 20%. Ако това го направят това означава , че са слаби в решаване на икономическата криза . Няма по - лесен начин за събиране на пари крайния потребител плаща като грешник
7
7
 
4
 
! Отговори
работещ преди 14 години
Много принципен бе, тоя шоп дървен. Я теслата с ДДСто си остава, за малко по-после. Фуражките и другите държавни лапачи обаче, няма да си плащат здравните осигуровки. Браво, пожарникаря от ДС.
6
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
бях за АТАКА но Волен нещо тотално ме разочарова напоследък.Интересно ми е дали някой гърбав или комунист няма да си каже честно че е подведен :)
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
no kakvi sa merkite ne se kazva 60 merki a nito edna konkretna
4
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тотално ни приключиха с тия мерки, това правителство ще е по-зле и от жан виденовото
3
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Разваляй ги бат'Бойко. Не плащай на никого. Така се излиза от кризата- държавата да не плаща на абсолютно никого.... или в краен случай само на 'наши хора'.
2
9
 
12
 
! Отговори
Балин преди 14 години
Ей Боко, не са хвали с това че си шоп! Защото точно от този край ще те свалят от власт. Спомням си че градчето, което бе родило Буш бе написало на входа си Извиняваме се! Сега и ние шопите се извиняваме на цяла България, извинете че този се роди! ако заради 2 млд вдигнеш ДДС-то съвсем ще се закопаш, то и сега го правиш ама по-бавно!
1
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Има ли още *** ,които да му се връзват на плиткоумията ????? Ако има може да гласуват с --------