"Езерото за шарани" май е законно скъпо

Прокуратурата не откри престъпление при разходване на пари за АЕЦ "Белене"
14 апр 2010 14:36,
70
"Езерото за шарани" май е законно скъпо
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата не е открила престъпление при изразходване на средства за АЕЦ „Белене“.

Софийската градска прокуратура е отказала да образува досъдебно производство по предварителната проверка за разходвани средства за АЕЦ "Белене".

Мотивът е липса на данни за извършено престъпление, пише в официално съобщение на прокуратурата.

В момента се водят 2 предварителни проверки и 5 досъдебни производства, отнасящи се до обекти на енергетиката – ТЕЦ "Марица- Изток 2", АЕЦ "Белене", хидровъзел "Цанков камък", НЕК.

Отказът за образуване на досъдебно производство се отнася за една от предварителните проверки, засягаща разходвани средства за АЕЦ "Белене", защото прокурорите не са открили данни за извършено престъпление от общ характер.

Предварителните проверки и досъдебните производства са за извършени престъпления по чл. 282 от НК – престъпления по служба, извършени от виновни длъжностни лица.

Сигналите в прокуратурата са подадени в периода 2009-2010 година, а един от тях – през 2007-а. Разследванията са на различен етап.

На извънреден брифинг прокуратурата ще даде разяснения.

Очаквайте подробности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
1
 
! Отговори
Борис Борисов преди 14 години
Цанков камък. Който унищожава път от републиканската мрежа той го изгражда със собствени средства. В случаят го възстановяват с държавни пари. Това е едно от престъпленията.
63
0
 
2
 
! Отговори
ХРИСТОС И РАЗПЯТИЕТО преди 14 години
...КОЙТО ПОСЛЕДЕН СЕ СМЕЕ-ТОЙ СЕ СМЕЕ,НАЙ-ДОБРЕ!ПРОВЕРКАТА ,ТЕПЪРВА ЗАПОЧВА....".ПРЕДВАРИТЕЛНАТА"!!!ДО "СЪЩИНСКАТА" И КРАЙНОТО РЕШЕНИЕ ....ИМА ДОСТА ВРЕМЕ!!!РАДВАЙ СЕ ХРИСТОВ.....И ХРИСТОС СЕ Е РАДВАЛ НА РАЗПЯТИЕТО!!!!ТАКА ,ПОНЕ ПИШЕ В БИБЛИЯТА......
62
5
 
2
 
! Отговори
Христов преди 14 години
Ха,каква стана тя,ББ пак се ***.Още Дядо Славейков еказал:Който много хортува,много погрешки струва.Много плямпа,сочи разни ровове и ни "учеше" къде били заровени парите,а то какво стана.Така ще стане и с АП и нагли,медузи,динозаври идр.подобни.Ще стане така,защото на калпав х..,вълната му пречи
61
0
 
4
 
! Отговори
до хаха преди 14 години
ами на печелившите по един гол........................ шаран
60
0
 
4
 
! Отговори
ха ха преди 14 години
на тях шарани, а на вас дето ви мотаят един.............
59
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
да си оди вече боико а дано си тръгне преди да е загазил хептен
58
0
 
5
 
! Отговори
desso преди 14 години
Ай стига бе!!! Съвсем за лапнишарани ни взеха!!!
57
3
 
2
 
! Отговори
Гочо преди 14 години
Заешка топурдия и малко пушилка...
56
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Когато милиционерите започнат да ти обясняват как се правят сърдечни операции и как се строят ядрени централи положението става сериоэно!
55
0
 
4
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
за 50 Моля,моля. Не всички са овце.Имаме и собствено мнение.Но е различно от твоето.
54
1
 
5
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
за 15 Какво разбиреш под"Промити мозъци"?Ти, нормална държава искаш ли? Закони, ред, пазарна икономика,да не се краде от всякъде?Ако е така, дай предложение"КАК ДА СТАНЕ".Колкото по-малко кухи фрази и злоба,калкото повече идеи и действия, толкова по-добре.Разбери ти и останалите.Живеем в общество, конструирано за облагодетелстване на тясна,червена прослойка.Там е проблема.
53
4
 
5
 
! Отговори
дедо преди 14 години
а сега хванете най-големия шаран и го дайте на ББ,а оня слепия на *** дянков.
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ти да не си бил на ускорен курс по евтина пропаганда?
51
5
 
15
 
! Отговори
Dan до към всички преди 14 години
Споменаваш Костов, Царя и Борисов , а нещо за Луканов, Виденов и Станишев няма ли да ни кажеш , или сами да се сещаме , че те са ти присърце...а?
50
2
 
3
 
! Отговори
Д. преди 14 години
Не съм съгласна. първо, не е задължително, че "82" е набор. Може стела82 да е на 82 години примерно. Може да значи всичко... Освен това набор 82 означава, че е на 28 г. Защо да не може човек на 28 г. да е архитект?!
49
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
какъв архитект се пишеш пък ти бе 82 набор та ти онзи ден си завършила сигурно още 1 чертеж на едноетажна къща не си направила ама иначе се пишеш архитект
48
9
 
18
 
! Отговори
към всички преди 14 години
стига наивни ***! костов продаде всичко,царя продаде каквото беше останало, а този Борисов не му стигна подземния свят,банките и т.н. ами започна и от майките детските да спира,от болните да отнема дни, от пенсионерите и т. н. По голям лъжец и изедник не е имало на властНо това ни е за урок! кАТО СЕ ВОДИМ КАТО ОВЦЕ!!!
47
2
 
11
 
! Отговори
Спиро преди 14 години
Всичко е законно, братя! вЕрвайте ми! От 23 години се хвърлят пари на вятъра / у гьола и виновни нема. Търсят се 7 -8 000 000 балъци да продължат делото........
46
11
 
16
 
! Отговори
стела82 преди 14 години
стоп. ББ,ЦЦ, и компания да вървят от където дойдоха - от нищото. Не може да се управлява държава от неуки. Аз съм архитект и представете си как ще лекувам,ако ме поставят на докторския стол. Бойко ни излъга 2009година,но няма да остане до 2013 на власт. Края му е близо.
45
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ми нормално да етолков аскъп тоя гьол.Щом преди това всичко е било бетон и тръби и съоръжения - веднъж е похарчено за да се сложат, втори път за да се изкъртят....и ако някогашните разходи са приведени към сегашна стойност...съвсем за 2 милиарда може и да се окаже че е цената на гьола:)

Спонсорирани публикации