"Езерото за шарани" май е законно скъпо

Прокуратурата не откри престъпление при разходване на пари за АЕЦ "Белене"
14 апр 2010 14:36,
70
"Езерото за шарани" май е законно скъпо
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата не е открила престъпление при изразходване на средства за АЕЦ „Белене“.

Софийската градска прокуратура е отказала да образува досъдебно производство по предварителната проверка за разходвани средства за АЕЦ "Белене".

Мотивът е липса на данни за извършено престъпление, пише в официално съобщение на прокуратурата.

В момента се водят 2 предварителни проверки и 5 досъдебни производства, отнасящи се до обекти на енергетиката – ТЕЦ "Марица- Изток 2", АЕЦ "Белене", хидровъзел "Цанков камък", НЕК.

Отказът за образуване на досъдебно производство се отнася за една от предварителните проверки, засягаща разходвани средства за АЕЦ "Белене", защото прокурорите не са открили данни за извършено престъпление от общ характер.

Предварителните проверки и досъдебните производства са за извършени престъпления по чл. 282 от НК – престъпления по служба, извършени от виновни длъжностни лица.

Сигналите в прокуратурата са подадени в периода 2009-2010 година, а един от тях – през 2007-а. Разследванията са на различен етап.

На извънреден брифинг прокуратурата ще даде разяснения.

Очаквайте подробности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
6
 
! Отговори
Dan до 38 преди 14 години
Аз пък ще чакам ,те и Друмев и Николов уж бяха невинни 2-3 години ама Станишев падна и изведнъж хоп в пандиза единия за 4 другия за 10 години!
43
4
 
8
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
по темата. Убеден съм, че т.н. прокуратура не е намерила доказателства. Защото не ти е търсила.Лесто се затварят очи с пачки. И още.Чета изявленията на някои пишещи тук. Озлоблението няма да ви направи богати.Напротив.Ще бъдете поредните овце за стригане, да не кажа и за дране.Всеки сам си избира състоянието.
42
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Идва ми тея прокурори да ги хвана и да ги удавя в тоз законен гьол
41
0
 
3
 
! Отговори
Езеро преди 14 години
Нали става въпрос за АЕЦ, а не за ВЕЦ. Ясно е, че думата езеро е метафора, но дали е най подходящата и дали точно тази снимка иманещо общо с АЕЦ.
40
0
 
1
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
за 32 Ти луд ли си или просто природно глупав?
39
1
 
4
 
! Отговори
Dan преди 14 години
Както многократно съм казвал, прокурорите съдийте и адвокатите , се напъват да изкарат престъпниците невинни, разбира се не всички само тези който могат да си го позволят....Забравих по кой случай беше, но ме изуми факта, че прокурора защитаваше подсъдимия пред журналистите беше преди 2 месеца...И като казват, че съдебната система е за ремонт от Европа явно имат в предвид цялата, иначе събират някокви доказателства дознателите но прокурорите като повдигнат обвинение в нещо за което са невалидни
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Този гьол законно скъп.Ужас!
37
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Подробности не чакам - те са ясни - Герберите пак се оцапаха.
36
5
 
6
 
! Отговори
перо преди 14 години
ББ е комунист и мутра. Големи очаквания имате, но няма да ви огрее. Пийте си ракията /щото пари за уиски скоро няма да видите/ и не се занимавайте с политика по форумите ....... не ви бива просто.
35
9
 
10
 
! Отговори
Некъв читател преди 14 години
Прокурорите като тръшкаха преди няколко дена Цонев и аверчетата му, тука ръкопляскаха ***, сега ми е интересно дали пак прокурорите ще излезат виновни за некадърността на ББ:)))
34
11
 
14
 
! Отговори
Балин преди 14 години
Пример за работата на нашият премиер, много шум за нищо!
33
6
 
14
 
! Отговори
хаха преди 14 години
Това е музика за Гоце, *** и компания......като опънат внуците ви да плащат за грабежа повечетоот вас ще сте приключили отдавна земния си път........
32
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
По този случай има един виц-шефа на фирмата казал на работниците:искате по-големи заплати,добре.Възложил съм на един програмист и един счетоводител да направят проверка има ли възможност за повишение на заплатите.Ако има възможност ще ви вдигна заплатите...за сметка на заплатите на програмиста и счетоводителя!Не може от хора назначени от Гоце,Доганчо и Сергейчо да чакаме да кажат "да,крадено е,а пък ние си затваряхме очите,защото ни пълнеха устите".Мръсни комунистически гадове!
31
4
 
16
 
! Отговори
коко преди 14 години
До всички празни шопски кратуни не мислете само з София а за цялата държававъзстановете земеделието ,животновъдството дайте работа на хората ,създайте промишленост след като ви командува ЕС работете като тях ,мислете за хората или си върветеда си харчите парите.
30
5
 
16
 
! Отговори
Бах Маамуууу! преди 14 години
*** ти и скъпия гьол! Царе сме па простотиите! Заравяме пари в несвяст, крадат ни като за световно, а в същото време даскалица обира банка, щото я е окъсала яката.... Изродена работа!
29
6
 
16
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Време е да внасяме прокурори и съдии от Западна европа! Да дойдат, да осъдят ВСИЧКИТЕ РОДНИ КРИВОСЪДНИЦИ И ПРОКУРОРИ, да сложат на тяхните места млади и некорумпирани българи и да си ходят.
28
3
 
5
 
! Отговори
26 г преди 14 години
Скрий се, гл...упчо! К'ви баони, бе! ТЕ НИ САДРАХА - тоя БАЛОНИ?!?!?!?
27
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе хора, забелязватели на раменете на Бойко Борисов една много много голяма и изгнила Тиква? мухахахахха
26
1
 
13
 
! Отговори
Риск инженеринг преди 14 години
Продаваме шарани по 1000E килото. Законни.
25
7
 
8
 
! Отговори
psp преди 14 години
Опааааа!!! Балонът се спука! Какво стана. ББ и ЦЦ казаха, че с прокуратурата се работи чудесно. Сега пак ще сме свидетели на акции от рода на тази с Р.Василев, но на мястото на Цонев ще е прокурор предполагам!?!? Вън продажните прокурори. Тричленка - Борисов, Цветанов, Георгие, присъда за 10 м. и един *** от ГЕРБ да изпълнява присъдите. Това е достатъчно. Дефицита на бюджета ще изчезне и справедливостта ще възтържествува.

Спонсорирани публикации