На Балканите е предвоенно! Другото са жълти работи...

Борисов призова за бързо съставяне на правителство, иначе ни чака криза
Обновена: 15 мар 2017 17:29 | 15 мар 2017 12:44,
448
На Балканите е предвоенно! Другото са жълти работи...
Снимка: архив БТА

Ситуацията на Балканите никога не е била толкова предвоенна. Това предупреди лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и си пожела след изборите да се положи "изключителна воля" за съставяне на правителство.

Той призна, че е много притеснен от случващото се в съседните страни.

"Това са рисковете, а аз трябва да обяснявам кой уволнил Гарелов. Жълта работа без никакво значение за вас", отсече Борисов пред симпатизанти.

Още по темата
Вчера след като бе уволнен като медиен съветник на служебния премиер Гарелов обясни, че това е станало след sms от Борисов. Лидерът на ГЕРБ отрече това и днес.

"Видгнах ръце от тези хора. Нинова казва, че служебното правителство е на Борисов. То е на президента Радев, как ще е на ГЕРБ? Казва "Той е уволнил Гарелов"... Ако можех, щях да възстановя и главен секретар и други, но пред публиката излиза, че аз продължавам да ръководя държавата", каза още Борисов.

Той попита и каква работа е на служебен премиер да има медиен съветник, като работата на служебното правителство е само да организира изборите.

Борисов сподели в подробности и тревогите си за Балканите.

Македония – разединена държава, в която не могат да направят правителство. Гърция - кредитен рейтинг "Боклук". Турция – също. "Там толкова се радикализираха всички, невиждани размери. Не съм виждал да се гонят дипломати, да се говори за фашизъм и то за ред държави в ЕС", каза лидерът на ГЕРБ.

Той даде да се разбере, че е притеснен от кризата в отношенията между Турция и държавите донори в ЕС, както и от заплахите на Анкара за мигрантска война.

"Докъде ще есклари всичко това? А Турция е южният ни фланг в НАТО", каза още Борисов.

Той акцентира и на "мощното навлизане и ангажиране на турската държава у нас в лицето на техните дипломати с партия ДОСТ".

"България е изправена пред възможността в парламента да има две партии – ДПС и ДОСТ. В Македония в момента, в който се появиха, се постави въпросът за албанския език", каза Борисов.

Той призова България да се държи здраво за Европа, за Европейския съюз, за спазване на правилата.

"Имаме прецеднт Косово и Крим. Ако се обособи една общност и сложи едно знаме в Кърджали, как ще се развият нещата там?", попита Борисов и допълни:

"Няма ли правителство, ще има силна политическа криза и ще станем като останалите държави. Досега бяхме като оазисче".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


448
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти нямаш армия бе Тиква за да ти е Турция Южен фланг. Нищо Путин и Ердоган ще ти кажат как се замразяват проекти за милиарди в услуга на ''нацистките останки'' Който се прави на немец свършва като фашист, стара немска поговорка от времето на Хитлер.
187
2
 
22
 
! Отговори
Неескенс преди 7 години
Нещо се мъти около Кърджали, щом го е казал, като че ли го иска и той...Господ да пази България, политиците я продават и препродават
186
1
 
19
 
! Отговори
Ердо султан преди 7 години
Казах. Бойко ага го повиших на падишах и той ще командва валията България.
185
0
 
21
 
! Отговори
КАЖЕТЕ преди 7 години
Въпроса е кой докара тази криза и предвоенното положение?кога Цветанов ще излезе и каже с кой и какви преговори водеше в Вашингтон?и каква е цената Демократите в САЩ да подкрепен ГЕРБ!?
184
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе Тиквеникът се уплаши от две жени,сега взел за войни да приказва.То ако Бибитко види две хлапета да се стрелят с водни пистолети,на мига ще се заключи в нужника си в Банкя и една седмица няма да му видим дебелия миризлив пърделник.
183
3
 
16
 
! Отговори
до 192 преди 7 години
Дончева ми е набор. Питам - как 33 годишна жена с малък юридически опит стана - ама точно тя - юрисконсулт на Мултигруп? Не харесвам дискусии, в които се мерят кой е крал повече. Имам спомен от Фидосова, която почти го изрече от трибуната в НС - вие толкова крадохте, нека и ние да покрадем!Не можем да бъдем съдници ние. Ако имаше правосъдна система, то и за това я няма, първият затворник, ще е любимецът ви Боко .
182
0
 
17
 
! Отговори
Сорос и Борисов преди 7 години
И въз основа и на това най-добре пак да ни обяздиш Ти нали тъй г-н Бойкоhttps://vbox7/play:9febce59
181
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки път, когато се оплеска, започва да ни плаши с апокалипсис. Тук за последните 2-3 дни направи няколко гафа и като преспа се усети и обърна посоката. Нали нямаше да има стабилно правителство и щеше да се бори за избори до дупка? Сега вече друга песен пее! Не мога да си представя ако пак седне на премиерския стол, как ще го дишаме отново!!! Хора, гласувайте масово, по сърце и съвест, но не позволявайте пак да повторим това нещастие!
180
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ===стига и ти шорошка латерна за хазарката, я вземи прочети малко биографията и, току ти просветне що за девица е сикуритаткята
179
1
 
16
 
! Отговори
БЕЗ ПАРТИИ преди 7 години
На нас се перчат НАВЪН СА СЪС СВАЛЕНИ ГАЩИТОВА СА ПАРТИЙНИТЕ ШМЕКЕРИ
178
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каго е толкова загрижен, защо сдаде властта. *** който е най добре да го няма въобще. От по голямите знам, че навремето който за нищо не е ставал са го пращали пожарникар, а ние го наредихме и премиер да бъде пък после олеле. Човека толкова си може, той не е виновен, но се взе насериозно.
177
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво е имал предвид бащицата:Че като му се обади Ердоган му дава разпореждания, мутро-пожарникарчето седи мирно и му отдава чест.
176
0
 
19
 
! Отговори
Ловец на глави преди 7 години
КАТО Е ПРЕДВОЕННО НА БАЛКАНИТЕ ТОГАВА ВСИЧКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ ДА ОТИВАТ С ОРЪЖИЯТА ДА ВОЮВАТ- НАЧЕЛО С МИШОЦИТЕ СИ ЛИДЕРЧЕТАДА ДАДЕТЕ ПРИМЕР
175
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя много зле и става все по-зле, все едно чета жената и днес и лична драмa. Лошото е че каскетите напират и му вдигат рейтинга положението е не предвоенно ама е предреволюционно добре мислете какво вършите, че ще ви затрупаме с павета. Най-добре Герджиков да обяви авторитарна власт и военно положение, иначе няма отърване от червените тикви и цоциалисти.
174
0
 
9
 
! Отговори
До 184 преди 7 години
Дончева,ти ли си бе,муцко?Само това ни липсваше-и травестити във властта.То,верно,какви ли нямахме и педофили дори,ама крайно време е да бъдем по-прецизни в избора си,за да не се излагаме пред чужденците./Последното е казано с ирония/.
173
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БългаринА ти помниш ли какво казваше протежето на Борисов - ПлевнЯлиев?"Аз съм президента на ГЕРБ!"И това ако му казваш обединяване.....
172
0
 
15
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
До Анонимен"Как Борисов смята да води страната в "предвоенна ситуация", като го е страх да излезе на дебат срещу жена по телевизията? "Ами има принципна разлика. Ако излезе срещу жена по ТВ ще лъсне колко е бос и ще загуби гласове - т.е няма да има възможност да води страната. От друга страна когато води страната няма да дава 5 пари - важното е да "усвоява" фондове и да се пъчи, а ако стане страшно ще се покрие в бункера и толкоз.
171
1
 
21
 
! Отговори
A преди 7 години
9г вече думата "криза" не слиза от устата на Борисов !Явно трябва да те свалим завинаги за да няма повече криза ....
170
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страхливото лъжливо мутро-пожарникарче пак оцапа памперса.Ако положението беше предвоенно, той не би се кандидатирал да управлява.Фурнаджийска лопата - *** си, ела си....
169
0
 
25
 
! Отговори
pikachu преди 7 години
Ако ме мобилизират и ми връчат калашника в ръцете, преди да почна да стрелям по врага имам едно кратко списъче с предатели, по които ще го "приведа към нормален бой" - както са ме учили в казармата!