Американските инструктори в Украйна - те ли ще подпалят Третата световна

Генерал Чарлз Браун-младши повдига завесата
27 май 2024 07:10, Петър Бойчев
347
Американските инструктори в Украйна - те ли ще подпалят Третата световна
Снимка БГНЕС

Украйна е притисната от Русия на фронта, Киев не може да се бие без чужда помощ, пише Responsible Statecraft. НАТО все по-често говори за изпращане на свои инструктори в помощ на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

С изявлението си, че инструкторите на НАТО в крайна сметка ще отидат в Украйна, председателят на Обединения комитет на началник-щабовете генерал Чарлз Браун-младши наруши една от малкото останали червени линии, предотвратяващи боевете в Украйна да ескалират в пряк конфликт между Русия и Запада.

„В крайна сметка ще стигнем дотам“, каза Браун, според The New York Times, добавяйки, че изпращането им сега би изложило персонала на НАТО „на риск“. Според Responsible Statecraft, Браун имплицитно признава две точки, които западните служители упорито отричат: украинската военна кампания бавно се срива и не може да продължи без засилване на западното участие, съобщава actualno.

Има и трети фактор, който трябва сериозно да безпокои американските и европейските лидери: изпращането на персонал на НАТО в Украйна без широко и прозрачно споразумение с Москва вероятно ще въвлече държавите от НАТО, включително Съединените щати, в пряка и ожесточена война с Русия.
 

Възможно е Кремъл да е доста отворен за някакво официално споразумение, което да установи демаркационни линии в Украйна и да разреши присъствието на западен военен персонал в някои части на страната. Ако стане така, това ще значи, че издирваният от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин би могъл да е по-склонен на отстъпки за край на войната, който да не доведе веднага до ново начало.

Обаче без ясно споразумение със Запада относно обхвата и границите на военното присъствие на НАТО в Украйна, Кремъл вероятно ще гледа на първата вълна от инструктори на Алианса просто като на пробен балон за тестване на отговора на Русия на пряката и широко обхватна западна намеса в Украйна. По този начин е голям рискът Москва да осъзнае необходимостта да атакува тези инструктори възможно най-силно, за да предотврати перспективата за по-голяма военна намеса на НАТО.

Браун признава, че изпращането на персонал сега би изложило на риск този "обучаващ екип на НАТО", но не е ясно какво точно в бойната динамика го е накарало да допусне, че би било по-безопасно да се приложи тази схема в бъдеще, пише Responsible Statecraft.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Някой чете ли цялата статия...ама то като фантастичен роман Ве!!!
234
6
 
51
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 3 месеца
Долните кравари са тумора на планетата!!!Този алчна ,агресивна и продажна *** трябва да бъде изпепелена.ФАЩ са подпалили над 118 войни и военни конфликта в последните 80 години!Война във фашистката дупка Оссрайна НИКОГА НЯМАШЕ ДА ИМА , АКО НЕ БЯХА ПОДЛИТЕ КРАВАРИ И ТЕХНИТЕ ПРИСЛУЖНИЦИ В КИЕВ--ФАКТ!!!ФАЩ СА СВЕТОВЕН ТЕРОРИСТ 1 И НАВСЯКЪДЕ СЕЯТ СМЪРТ И КОНФЛИКТИ!!!ВЪН КРАВАРИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ!!!ОГРАБВАТ СТРАНАТА НИ И НИ ВЪВЛИЧАТ ВЪВ ВОЙНА-ФАКТ!!!
233
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Имам голямо желание, ама не ми стиска и ще давам нишани, а дано сами си поискат, пък аз от кумова срама тъй полека лека ще натисна после.
232
5
 
32
 
! Отговори
Руя преди 3 месеца
Американска ***.Дано изригне Йелстоун да ги затрие.
231
30
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 месеца
С Просията изобщо не трябва да се преговаря. Трябва да се млатят, докато мърдат.
230
41
 
7
 
! Отговори
Русия прави преди 3 месеца
трета световна ...не е САЩ
229
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кой иска мир в Европа? Всяко доставяне на оръжие или жива сила в Украйна може да взриви и ескалира конфликта. Седнете и преговаряйте за мир, т.н лидери!
228
46
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този сайт е изцяло посветен на това да ни убеждава колко велики са Русия и Путин.
227
17
 
7
 
! Отговори
Единственият приятел преди 3 месеца
на Русия е нейният ядрен арсенал.
226
4
 
22
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Доскоро заплаха за Запада се представяха мюсюлманските джихадисти. Само че след грешката на Меркел да повика същите тия джихадисти в Европа, нямаше как да продължим плашенето. Става опасно, да плашим хора с джихадисти, които са им съседи. Затова джихадистите вече са просто съседи, а врагът, който ни застрашава, е зад Украйна. Ние вече не пускаме врахщга на наша територия и не повтаряме грешката на Меркел. Врагът няма да стъпи вече при нас, той винаго ще ни е враг, там някъде за полетата на Укр..
225
3
 
22
 
! Отговори
Lina преди 3 месеца
Значи няма да се пращат военни, а инструктори ?
224
2
 
46
 
! Отговори
америка преди 3 месеца
подстрекава Европа да праща оръжия и пари на киевския жабок и постоянно декларират какви добри отношения имат с тях. А истината е, че интересите на америка и на Европа не съвпадат. америка иска война за да продава оръжие, а Европа не иска нова война на нейна територия. Обединява ги единствено омразата и завистта която изпитват към Русия и руснаците, нищо друго. Тази формула ще работи, докато Европа се подчинява на америка. А после всеки срещу всеки. Не, че сега не е така, но никой не го казва.
223
2
 
37
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 3 месеца
Едва ли ? А и американците войници са доказали, че са най - добри в бягането и изоставянето на военна техника, освен в евтинките крав арски екшъни, където винаги побеждават, защото си имат " непобедимите" :)
222
2
 
35
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
По време на студената война, на Запад е имало голям страх от съветската ядрена заплаха, защото голяма част от хората са преживели втората световна война. Днес никой не помни ВСВ, затова трябва да се създаде отново заплаха, тоя път от Русия. Иначе съществуването на Запада няма никакъв смисъл. Просто хорята бързо ще осъзнаят, че са зле платени роби.
221
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не си играйте с "огъня". Ще пламне и изгори целият свят. Мир, мир трябва на всички, а не оръжие!
220
3
 
7
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 3 месеца
Ами "дърпай шалтера"---- ТА ДА ТИ ДРЪПНЕМЕ И НИЕ ОТ НАТО , КИЛИМЧЕТО ПОД КРАКАТА....ХАХАХА....ЩЕШ ЛИ....????!!!
219
2
 
12
 
! Отговори
Те са следствие преди 3 месеца
драги.Щеше ли да ги има ако я нямаше войната?За всички дивотии обвинявайте причината,а не следствието.Който има поне малко акъл преди да започне нещо първо мисли какво ще последва.Патим си от тия,които не мислят.
218
1
 
32
 
! Отговори
До 232 преди 3 месеца
Тя Европа си е спукана:)Няма нищо освен имигранти!Ресурси трябват ...ресурси:)
217
27
 
4
 
! Отговори
КИТАЙ ГО КАЗА: преди 3 месеца
...." Русия е книжен тигър "....ОЩЕ по време на Даманските събития!
216
4
 
26
 
! Отговори
Дърпайте шалтера преди 3 месеца
на сащ и койотите около тях ще подвият опашки.