Българите първенци по инвестиции в имоти в Гърция

Даваме до 150 хил. евро за ваканционен имот в южната ни съседка
24 юни 2024 21:20, Инна Ангелова
72
Българите първенци по инвестиции в имоти в Гърция
Снимка: Pixabay

Все повече българи инвестират в имот в южната съседка Гърция. Повече от 50% от продадените имоти в префектура Халкидики са в ръцете на чужденци. Ние сме на челно място в класацията, следват ни сърби, румънци, гърци и израелци. Немските купувачи са предимно пенсионери, но имат малък бюджет и търсят предимно малки селски къщи.

Тенденцията към инвестициите на българина споделя съсобственикът на "Halkidiki Properties" Йоргос Цигарас. По думите му - българите харчат големи суми за ваканционен имот, докато израелците идват като купувачи на евтини имоти, с цел да ги обновят и препродадат на по-висока цена. В същото време те гледат и хотелски единици, които се продават, стига да има възможност, съобщава кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция - Силвия Станчева.

"Израелските инвеститори имат основна особеност спрямо другите инвеститори в района на Халкидики, тъй като търсят имоти на ниски цени, докато гръцкият пазар непрекъснато бележи ръст на цените", отбеляза той.

Интересът на чуждестранните инвеститори в района на Халкидики е насочен основно към жилищни проекти и съществуваща хотелска инфраструктура, докато от 10% до 15% от търсенето се отнася за покупка на парцели. Що се отнася до интереса на сърбите, Цигарас подчерта, че те се стремят да купуват предимно малки къщи, като наличните суми варират от 60 хиляди до 70 хиляди евро.

Българските и румънските инвеститори търсят жилища до 150 000 евро, 12% до 15% търсят жилища за един милион евро, докато останалите проценти възнамеряват да похарчат до 500 000 евро. евро. "Има обаче и случаи, когато искането им няма паричен таван", както отбеляза Цигарас.

За туристическата инфраструктура, десетки от които се продават, интересът на чуждестранните инвеститори е насочен основно към съществуващи хотелски комплекси, за които ще се наложи реконструкция, но без дългосрочно забавяне.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от Политика
Политическият език се вулгаризира и опростачи до недопустима степен
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
10
 
8
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 6 дни
По-добре панелка в краен квартал отколкото къща до морето в Гърция - среднобългарска логика.
20
1
 
3
 
! Отговори
ФамилиятаКаламаридис преди 6 дни
Добро утро през целия ден с много или слаб вятъри всичко ще бъде наред, ако облаците духатДобро утро със слънчеви лъчи от красивата ГърцияИ със сняг и със студ винаги оптимизъмЧестит Честит Честит денЗабравете многото завеси и седнете в нашата компанияостави проблемите сиВремето с Цолаки е ежедневен навикние ще ви кажем истинатаДобро утро през целия ден с много или слаб вятъри всичко ще бъде наред, ако облаците духатДобро утро със слънце от красивата ГърцияИ със сняг и със студ винаги оптимизъмНай-добрата компания "добро утро" ще ви каже...
19
5
 
18
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 6 дни
В Гърция край морето със 100% сигурност е по евтино от село Кочмар тервелско.За София да не говорим
18
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Гърция се напълни с бушмени,пакита и помачори.
17
9
 
10
 
! Отговори
TheGreatest преди 6 дни
Продавам всичко в България и заминавам да живея в Гърция копувам имот по хубав и по евтин!
16
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
В Гърция въвеждат 6-дневна работна седмица! Колелото се върти!
15
7
 
10
 
! Отговори
ФамилиятаКаламаридис преди 6 дни
Барба Ганьос не обича Гърция само нормалните хора обичат Гърция.Happy Days!
14
6
 
6
 
! Отговори
Факт преди 6 дни
Всяка година ходя да карам ски в гръцките планински курорти.Във всяко отношение са по-добри от нашите,рийш.
13
7
 
9
 
! Отговори
до 11 преди 6 дни
ама как става номера ? касети с домати и чушки и чувалите с бурканите ги карате и там ги режете и пълните в бурканите или тук сте си приготвили бурканите и там само ги варите ? ако е второто - няма ли да прокиснат докато стигнете ? казан гърците ли осигуряват или си носите таникия от сирене от тук ?
12
6
 
4
 
! Отговори
ФамилиятаКаламаридис преди 6 дни
Ревете ли панелистанци Кисело е гроздето Гърция щото е високо.
11
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Постепенно завладявяме пак Беломорието. Като станем мнозинство ще си направим референдум за отделяне на Беломорската народна република.
10
5
 
24
 
! Отговори
Факт преди 6 дни
Нямам имот в Гърция,но съм бил 2 пъти там на море,100 пъти по-добре от Бг във всяко отношение!Гледам на доста лисици тука,които никога не са стъпвали в Гърция,гроздето им е доста горчиво!
9
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Нормално. Особено в ИТ сектора почти нямам колега да не дава под наем ПОНЕ по 3 имота в Гърция. Лично ние даваме 4, плащаме заплати на 4ма души. Барабар с ипотеката и заплатите сме поне 10к месечно напред. Отделно имаме 2 имота в Алпите. Имате ли пари, инвестирайте във ваканционни имоти. Няма да сбъркате.
8
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
страхотен бизнес е да се отиде на някой каманак ( т.е. плаж) и да се предлага русенско варено и лютеница хорце с не чак толкова голяма надценка . тия гущери ще се избият да ги взимат . бурканите със зимните ще са приключили към средата на ваканцията им.
7
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Всички фенове на Лилипутин и Възраждане киснат в Гръкостан и си разправят колко е хубаво в Сочи и Мухосранск.
6
12
 
8
 
! Отговори
Разбира се преди 6 дни
Кой друг балама ще купи?Руснаците вече нямат денги. Другите не са луди.
5
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Освиниха България с полит фюрери и избягаха да живеят в Гърция... А ние тук какво ще правим?
4
17
 
23
 
! Отговори
Никога повече преди 6 дни
Един път отидох и не повторих. Мазни ориенталци,напечени чукари и 5 пъти по-скъпо от Доминикана или Мексико.Гърция е за комплексари да се снимат по фейса.Самите гърци се чудят какво дирят нашенците там.
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Знам един с имот купен в Гърция
2
15
 
20
 
! Отговори
от БАН преди 6 дни
Кои българи? Тия които ги е страх, че един ден имотите им в България ще да бъдат конфискувани или ония, които презират всичко българско и родно и понеже не могат да си купят имот на Женевското езеро си взимат колиба в Гърция? За един преател питам.