Българите първенци по инвестиции в имоти в Гърция

Даваме до 150 хил. евро за ваканционен имот в южната ни съседка
24 юни 2024 21:20, Инна Ангелова
72
Българите първенци по инвестиции в имоти в Гърция
Снимка: Pixabay

Все повече българи инвестират в имот в южната съседка Гърция. Повече от 50% от продадените имоти в префектура Халкидики са в ръцете на чужденци. Ние сме на челно място в класацията, следват ни сърби, румънци, гърци и израелци. Немските купувачи са предимно пенсионери, но имат малък бюджет и търсят предимно малки селски къщи.

Тенденцията към инвестициите на българина споделя съсобственикът на "Halkidiki Properties" Йоргос Цигарас. По думите му - българите харчат големи суми за ваканционен имот, докато израелците идват като купувачи на евтини имоти, с цел да ги обновят и препродадат на по-висока цена. В същото време те гледат и хотелски единици, които се продават, стига да има възможност, съобщава кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция - Силвия Станчева.

"Израелските инвеститори имат основна особеност спрямо другите инвеститори в района на Халкидики, тъй като търсят имоти на ниски цени, докато гръцкият пазар непрекъснато бележи ръст на цените", отбеляза той.

Интересът на чуждестранните инвеститори в района на Халкидики е насочен основно към жилищни проекти и съществуваща хотелска инфраструктура, докато от 10% до 15% от търсенето се отнася за покупка на парцели. Що се отнася до интереса на сърбите, Цигарас подчерта, че те се стремят да купуват предимно малки къщи, като наличните суми варират от 60 хиляди до 70 хиляди евро.

Българските и румънските инвеститори търсят жилища до 150 000 евро, 12% до 15% търсят жилища за един милион евро, докато останалите проценти възнамеряват да похарчат до 500 000 евро. евро. "Има обаче и случаи, когато искането им няма паричен таван", както отбеляза Цигарас.

За туристическата инфраструктура, десетки от които се продават, интересът на чуждестранните инвеститори е насочен основно към съществуващи хотелски комплекси, за които ще се наложи реконструкция, но без дългосрочно забавяне.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от Политика
Политическият език се вулгаризира и опростачи до недопустима степен
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
16
 
! Отговори
Гогич преди 5 дни
Не случайно сме в сивия списък на ЕС - голям дял на сивата икономика, масово криене на доходи и неплащане на данъци, пране на пари и т.н. Само в БГто може 23 годишно *** без ден трудов стаж да е собственик на кола за 30-40 Хил.лв. То затова и имотите в София гонят цените на виенските имотиАма Софето не е и няма да стане Виена Но парите са изпрани
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Анонимен Може 100 дни седмица и ще почиваш на Коледа ако некой друг ти бачка.
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До ПУРАКАС 100 милярда $ са откраднати и изнесени от бг за 2010-2023 г. Като е плосък данък и бг е в ЕС износа на парата става лесно и без контрол
38
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Копейски вой в коментарите. Относно 6-дневната работна седмица- по желание може да се сключи подобен контракт с допълнително заплащане с двойна ставка за събота. Непонятно за нашия русофилски слугинаж, ринещ дъното по складове и гевреци на баничарки. Относно имотите- колегите от ИТ сектора вече са казали. Рай за инвестиции. Сив сектор? Няма човек бачкатор сивак с имот в Гърция. Само честни платци на данъци предимно млади светила каймак в нашето общество. Измирайте от злоба и яд.
37
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Анонимен В НС като е 20 бона заплата купува имото ав ЕС 40 бона. Прокуроре купия апартамент в Рим за 1 милиона $ но с корупция. Това е в ЕС народа ще обеднева и ще се топи.
36
5
 
4
 
! Отговори
ПУРАКАС преди 6 дни
БЪЛГАРСКИТЕ ИНВЕСТИТОРИ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ ИМОТИ ПОД 15 000 000 ЕВРО!!...
35
4
 
2
 
! Отговори
Сифилиско преди 6 дни
Като цяло на балканите е доста та6***к, ама като сме си от тук е по лесно да не се пътува. Това е истината
34
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Егаси, ещо пак в ЕС който пропада вее, що една поне кАпейка не купи нещо в пРосията ве? Купуват в Гърция понеже българите сме бедни нали, кАпейки? И по времето като бяхме под колхозническата окупация пак така купуваме в чужбина, нали? Що започнахме да купуваме от как влязохме в ЕС? Мистерия!?!
33
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Голяма грешка правят гърците да продават имоти на ***. Ще заприлича тяхното море като нашето.
32
4
 
10
 
! Отговори
Мдадада преди 6 дни
Ахам. Даваме до 250 000 евро в гърция за имоти. И в италия. И в испания купуваме. Нямаме спирка.
31
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Като видиш цените там и цените тук е нормално хората да отидат и да си купят нещо готово за живеене за по малка пари квадрата от тук за едни голи стени. Който може да купува по-хубаво е, по-евтино е, по-спокойно е и най-важното, има правила които се спазват.
30
4
 
15
 
! Отговори
анонимен келеш преди 6 дни
И аз съм с капия там!:):):)Хубаво е много,но най хубавото обаче е че там няма никакви руснаци!При нас долу на Халкидики сме само Гърци,Българи,Сърби,Румънци,Македонци и чат пат Албанци!Точка!Руснаци НЕТь:):):)
29
2
 
22
 
! Отговори
я...пак преди 6 дни
Гърция е държава. Тук коментарите свършват.
28
12
 
3
 
! Отговори
чети внимателно преди 6 дни
"Гърция ще потъне." - Петър Дънов
27
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Как гори лятос Гърция!Сред 10 г. там няма да може да се живее при тези климатични промени.Онзи ден по новините съобщиха за починали от жегата туристи. Гледах кадри от един остров,какъв туризъм без зеленина, без сянка,само едни голи чукари,на които даже българска коза няма се качи.. Една е България!
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Това само показва, че пари от Сивия сектор не липсват. Половин Българите е там и си търгува и после купуват имоти. А вие мислите че само 250 управници са ви виновни. Българина живее по този начин. Само за тези които коментираме тука гледаме негативно защото не сме успели да намажем и псуваме колко зли хора има.
25
3
 
16
 
! Отговори
Мафията изгони преди 6 дни
Българите от България!Чингеджии комунисти и м1рши от ДС искат България саво за себе си!Българскята кло а ка и абсолютен АД Неможе да се сравнява с раят в Гърция!!!!
24
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Гърция в която арестуват българи за здрасти в която трудовите им права не са гарантирани!
23
3
 
9
 
! Отговори
ФавилиятаКаламаридис преди 6 дни
Калимера Олимераа Вулгаросиии и барба ГанYOвциии що плюете по Хубавото в Гърция?!!!
22
3
 
22
 
! Отговори
Рендето преди 6 дни
Българите бягат от държавата си..., показват го не само Изборите. Хората в Бг вече не хранят никакви надежди, че нещо у нас ще се промени или ще се появи политик, който ще ни спаси!!! М:::ната им на Изборите, нищо няма да се промени, всеки се спасява както може...