Зеленски: Путин няма да спре сам, трябва да бъде принуден за мир

Войната няма да бъде прекратена с преговори, а само с действия
25 сеп 2024 07:00, Александър Попов
242
Зеленски: Путин няма да спре сам, трябва да бъде принуден за мир
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Войната на Русия ще приключи, не защото някой се е изморил от войната, а защото Уставът на ООН ще проработи, трябва да проработи, каза украинският президент Володимир Зеленски пред Съвета за сигурност на ООН.

"Правото на Украйна да се защитава трябва да победи", заяви Зеленски.

Украинският лидер отбеляза, че всеки ден има ранени или убити украинци, а Русия не дава обяснение защо напада съседна държава. Освен това Москва няма "легитимна причина да прави Иран и Северна Корея съучастници във войната си в Европа".

"Всеки разрушен украински град доказва, че Русия нарушава международното право", добави Зеленски. "Путин наруши толкова много международни закони и правила, че няма да спре сам. Русия може да бъде само принудена да сключи мир", каза още украинският лидер.

Той подчерта, че "войната няма да бъде прекратена с преговори, а само с действия".

По думите му всички точки от неговия план за мир са част от Устава на ООН.

"Има само един Устав на ООН, който обединява всички ни. Трябва да обединява всички ни", добави Зеленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от Звезди
Камелия прибрала 10 хиляди евро, за пее на уше на Джокович
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
2
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 часа
До Анонимен/206 "Да се смея ли, да плача ли?" - смей се. Про'с'таци дет гласуват за ччужди интереси не заслужават да ги бъде.
199
3
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 часа
До Анонимен/201 "Пълно е с бедни и недохранени хора в ЕС и САЩ седнали да хранят украинци" - поне у нас болните и недохранените гласуват да се хранят украинците. Така че аз проблем не виждам.
198
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Не го разбирам Зеленски. Всеки път едни и същи приказки и всеки следващ път ситуацията е по-зле. Трябва да смени плочата. На всички вече е ясно, че дори да задържи сегашното положение е невъзможно, какво да говорим за победи. Спасение му е майката.
197
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
До Дядо Соци/195 "Да мачка Путин , ама не може .Излага се жестоко." - бе друго излиза в медиите.
196
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
"Европейците също се включиха в натиска върху ръководството на САЩ. Всяка атакувана държава има право на самоотбрана. И това право не свършва на границата на собствената ви страна, казва Роб Бауер, ръководител на Военния комитет на НАТО." .... КОЕТО ОЗНАЧАВА ЧЕ ПАЛЕСТИНА, СИРИЯ И ДРУГИ НАПАДНАТИ ОТ КРАВАРИТЕ ДЪРЖАВИ СЪЩО ИМАТ ПРАВО НА САМООТБРАНА...
195
0
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 часа
До Така е ../194 "Путин започва директно с ядреното и ни унищожава." - че то полза от матрял дет 85% гласува други да го командват, има ли?
194
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
То беше ясно от самото началото --на салфетка кактко преди за един територии за другия сто синджира роби ! С приятел като фащ врагове не ти трябват !
193
1
 
2
 
! Отговори
ку40 преди 3 часа
кое е по опасно, английските имперски фантазии или американска световна империя. не е глобализъм, а една империя със столица вашингтон. ама тогава на кого ще продават оръжие. абе има ваксини
192
1
 
0
 
! Отговори
Войводата преди 3 часа
1. Аз имам според мен много красива бяла кожа. Нямам нищо против другите цветове2. САЩ планират и тук да въведат тази мода но още не могат3. Преди 3 седмици чакам на един светофар. Две чернокожи симпатични момичета ме зоговарят. От САЩ. Бяха красиви и се замислих 4. А аз като се замисля мисля войводски5. Имат и предимства
191
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Как ги прецакаха Укрите само. ХАХА. Да се смея ли, да плача ли? Вкараха ги във война,сваляха им звезди и накрая ги онодиха и захвърлиха като мръсно куче. Едно от многобройните доказателства ,че на САЩ не трябва да се вярва, не трябва и да съществуват защото са вредни за човешкия вид !!
190
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Краварите закриват проект укрия, приема се за загубена кауза, ще има само много ръкопляскания, потупване по рамото и дребни милиончета вече за заблуда, че помагат.
189
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Това пропагандно *** което няма място в Българските форуми ''омбр-то'' трябва да разбере ,че така няма да стане ! Марш в окопите долен нацист !
188
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
До последния украинец ! Никакъв МИР !
187
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Пълно е с бедни и недохранени хора в ЕС и САЩ седнали да хранят украинци които на всичкото отгоре не искат да работят. Ми тогава украинците да заминават на фронта .
186
3
 
8
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 4 часа
Не са думите на Зеленски,това му диктуват от островчето, но островчето може да изчезне в Google maps!
185
3
 
7
 
! Отговори
Точен преди 4 часа
Съгласен съм, след този мир няма да има украйна...
184
1
 
17
 
! Отговори
Имало само един преди 4 часа
Устав на ООН. Този един Устав на ООН няма ли да се произнесе за войната срещу Палестина и Ливан? Няма ли заклейми убийците на десетките хиляди жители?
183
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Няма да миряса това зеленото, докато не вкара света във война. Ама, като има кой да му обръща внимание.....
182
1
 
17
 
! Отговори
До Дадо Соци преди 4 часа
Май някой друг се излага с неговата наглост и просия,щом британския министър на отбраната даже му каза "Нагъл неблагодарник не сме ти склад за оръжие"
181
9
 
5
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 часа
До Христо Христов 190 Да мачка Путин , ама не може .Излага се жестоко.

Спонсорирани публикации