Китай изстреля междуконтинентална балистична ракета над Тихия океан

Изпитанието не е било насочено срещу никоя държава
25 сеп 2024 08:06, Елка Василева
36
Китай изстреля междуконтинентална балистична ракета над Тихия океан
Снимка: архив, БГНЕС

Китайската народоосвободителна армия успешно изстреля междуконтинентална балистична ракета над Тихия океан,  заяви китайското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс.

В изявлението се посочва, че изпитанието не е насочено срещу никоя държава и че е проведено в съответствие с международното право.

По-рано тайванското министерство на отбраната каза, че в последно време се наблюдава "интензивно" изстрелване на ракети от страна на Китай, съпроводено от други военни учения. Ведомството допълни, че в сряда в около Тайван са били засечени 23 китайски военни самолета.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от НОТИФИКАЦИИ
Откриха нов вид призрачна акула край Нова Зеландия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 минути
За неразбрслите.Знаменателни са думите на Си.Цитирам:-"Няма значение котката дали е черна или бяла.Важното е да лови мишки" т.е.дали бизнеса е Държавен или Частен е все едно,щом е в нтерес на всички в държавата.В момента в континенти Китай системата е различна от тази в ХонгКонг,но Въпреки това а може и заради това,Китай върви напред с4.5% иконом.ръст през 2023-та.А ЕС и САЩ са в регрес и населението е в потрес.Само политическите алабализми все още го омайват,но дъното е близко.
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 минути
За неразбрслите.Знаменателни са думите на Си.Цитирам:-"Няма значение мотиката дали е Черна или бяла.Важнотоне да лови мишки" т.е.дали бизнеса е Държавен или Частен е все едно ,щом е в нтерес на всички в държавата.В континенти мен Китайците системата е различна от тази в ХонгКонг,но Въпреки това а може и зарадинтова,Китай върви напред с4.5% иконом.ръст през 2023-та.А ЕС и САЩ са в регрес и населението е в потрес.Само политическите алабализми все още го омайват,но дъното не близко.
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 22 минути
До32.Извинявам се за правописните грешките в поста ми.Но за съжаление не мога да корегирам автоматичен на редактор веднага.Оплачете се на Al.
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 25 минути
България е огледален образ наЕСТука от 35 години все едни и същи са на власт,макар и с различни имена.(Сетете се сами ,кои са те)И вЕС от толкова години са все едни и същи само"куклите"им на конци се сменятЗатова Англия си"би шута"от ЕСНе си го представяха,най-старата феодална държава(Кралицата им по него време)владели половината свят)да се подчинят на бедните си роднини(Европейските феодали)подкрепяни и от червения"Исток"и се скарахаНаложи се,да се започне война на Исток,за да се подчини Европа
32
1
 
0
 
! Отговори
До 27 преди 35 минути
Хаос се пише с О, не с У, а в българския език никога множественото число не завършва с Й.
31
0
 
2
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 36 минути
Още ли не разбрахте че Сащ и Европейския съюз с бясна скорост потъват и ако не започнат 3 световна война ще останат изолирани държави от 3-я свят!
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 51 минути
Елементарно е.Разликата между двете системи е,че в САЩ,Държавния интерес,се съобразява с частния.А в Китай,частния интетерес се съобразява с Държавния.А в ЕС към момента е хаус.Нито едното е нито другото.Т.е.всеки е за себе си и никой за общото благо.Съюз от Републики и Монархий, или едно голямо ала-бала.И всички са на различна"скорост"И в него най-добре са тези,там където са управляващи,старите феодални фамилий.Затова и икономически рухва.Няма алтернатива.А демокрацията е само Фон.
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 55 минути
Елементарно е.Разликата между двете системае е,че в САЩ,Държавния интерес,се съобразява с частния.А в Китай,частния интетес се съобразява с Държавнияили.А в ЕС към момента е хаус.Нито едното е нито другото.Т.е.всеки е за себе си и никой за общото благо.Съюз от Републики и Монархий, или едно голямо ала-бала.И в него най-добре са тези,там където са управляващи,старите феодални фамилий.Затова и икономически рухва.Няма алтернатива.А демокрацията е само Фон.
28
0
 
2
 
! Отговори
До 27 преди 1 час
Не случайно вече масово има пенсионери, които се изнасят да жвеят в Китай. Подредено, сигурно и евтино. Например с Канадска пенсия човек може да си живее царски. https://youtu.be/6Jj6WM8c1Es?si=fYr9VrfUiiFil4-e
27
0
 
5
 
! Отговори
Вижте и тогава преди 1 час
говорете. Погледайте малко за какви градове става въпрос. За каква инфраструктура. Всеки един от тези градове има БВП колкото държава от Европейския Съюз. Чисто, подредено, осветено, красиво. https://youtu.be/S5aI1DkzP3Y?si=-P6HRCLdYDne00L6
26
7
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 час
До Всички мълчаха напротив, шизимби. другаря си показа на васала пу, че не само те имат очен сложние ракети.
25
0
 
8
 
! Отговори
Всички мълчаха преди 1 час
Путин им каза, че ако продължават. Ще ядат Атома. ВСИЧКИ МЪЛЧАХА! Сега китайците решиха нагледно да им покажат!
24
0
 
6
 
! Отговори
Евроатлантико преди 1 час
Много сте наивен ако си мислите че Си държи едноличната власт и контролира всяко едно зъбно колелце в системата. Ролята му е по-скоро на обединяващ образ и на човек който задава големите стратегически задачи. Единствената причина да го преизберат и да му дадат неограничен мандат е точно САЩ. САЩ постоянно дрънкат оръжия и заплащват Китай и нажежават Азиатския регион до краен предел. В тази ситуация опитът на Си е решаващ. Затова и единодушно му гласуваха доверие.
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Уникална инфраструктура. Явно много ги боли Краварите щом пищят така напоследък и всячески се мъчат да стартират конфликт в Азия. А междувременно Канадските пенсионери емигрират в Китай. Ето един! Живее си страхотен живот човека. https://youtu.be/lHsxnTfxRSQ
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Еднопартийна система е формално на хартия! В действителност така наречената партия е една огромна структура от около 90 милиона души, сред които най-способните се изкачват до върха и им се дават управленски лостове на държавно ниво. Вътре в партията има идейни течения и сериозно противопоставяне и дискурс. Това е причината да са толкова добре икономически.
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Истрелването е превантивно,за да няма още една война на Земята,че жертвите може да над хвърлят милиарди.САЩ обичат да си играят с огъня когато е далеч от тях.Но ако Куба или Венецуела започнат и те да изсрелват такива ракети,ще се снишат по- ниско от тревата.Не че ще е по-добре за останалия Свят,но вече изглежда,като необходимост.Игнасио Лула,вООН,на форума,каза,че ще трябва реформа вООН организацията и е прав,защотоПланетата вече е едно голямо село с2-3,махалиИ ако пламне една ще запали всички
20
1
 
4
 
! Отговори
Мачкай бат Си преди 1 час
Намачкай либерастите.
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Истрелването е превантивно,за да няма още една война на Земята,че жертвите може да над хвърлят милиарди.САЩ обичат да си играят с огъня когато е далеч от тях.Но ако Куба или Венецуела започнат и те да изсрелват такива ракети,ще се снишат по мисли от тревата.Не че ще е по-добре за останалия Свят,но вече изглежда,като необходимост.Игнасио Лула,вООН,на форума,каза,че ще трябва реформа в ООН организацията.И е прав,защотоПланетата вече е едно голямо село с2-3,махалиИ ако пламне една ще запали всички
18
2
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 час
"Никоя държава" е като "великите сили" - там, където още са васали на монголите.
17
1
 
6
 
! Отговори
до 14 преди 1 час
Има и друг сценариий, Китай се съюзява с Русия срещу запада!