Взеха луксозните поршета на шефовете на Volkswagen

Те обаче са завели дела в съда по трудово право
1 юли 2024 22:45, Петър Бойчев
56
Взеха луксозните поршета на шефовете на Volkswagen
Снимка БГНЕС

Шефовете на Volkswagen вече са лишени от привилегията да карат служебни поршета. Директорът на немския гигант Оливер Блуме нареди да бъдат съкратени разходите на цялата група с милиарди евро. Това включва екстрите на шефовете. Висшето ръководство вече няма кара луксозните Porsche, а ще трябва да премине към Volkswagen.

Bild пише, че компанията е издала забрана за служебни поршета за членове на така наречения Top Management Circle или висшето ръководство. Писмото от ръководството е изпратено на повече от 200 засегнати служители във Волфсбург в началото на годината.

Но топ мениджърите не искат да ходят на работа без Porsche, така че Bild съобщава, че са завели дело срещу работодателя в съда по трудово право в Брауншвайг.

Само мениджърите на Porsche и висшия мениджмънт на VW все още имат право да поискат Porsche като служебна кола. Volkswagen е в процес на амбициозна реорганизация, чиято цел е намаляване на разходите и увеличаване на възвръщаемостта на продажбите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: шефовесъдпоршелишени
Още от Коли
Mercedes пренасочва вниманието си към ДВГ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Нито на чините, нито на швабите електричките ще се купуват, хората искат коли, не ефтини електрокари с батерии - фоерверки за много пари. Очаква ги всички хванали се с чините фалит.
33
3
 
2
 
! Отговори
Развеселен преди 4 дни
До Анонимен 32 "немските коли защо не ги купуват " Ти кога пробва да си купиш нова немска кола? :))) За Порше няма да питам, там е безнадеждно :)))
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
"Директорът на немския гигант Оливер Блуме нареди да бъдат съкратени разходите на цялата група с милиарди евро." - ми що така бе, немските коли защо не ги купуват? Не са ли убави немските коли?
31
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Айде стига с хвалебствия за щайгите на чините, на тия производството им е винаги с дефекти.
30
4
 
2
 
! Отговори
Развеселен преди 4 дни
До Анонимен 29 Епа, вземи се хвани на работа в голяма руска фирма. Там има и изобилие от суровини и китайците са безгранични партньори, пък и чух, че икономиката на Разия станала най-голямата в Еуропа :)))
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
И аз работя в голяма европейска фирма, но в малко по-различен бранш. И при нас от три години сме на зверски икономии. Общо взето само от заплати не се икономисва, защото само това оставяше, преди тотално да се сринат нещата. И май положението е същото в много европейски фирми. Както всички се досещаме - комбинацията от скъпи суровини, залени сделки и китайци, направо ни разказва играта. И все по-зле ще става в Европа.
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До сега лесно беше, спират пред дискотеката с новото Порше и украинките ще се избият коя първа да му седне... в колата.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Произвеждат коли и имат служебни, един познат работи по 10 часа в кухнята на един ресторант и то карат да си таксува пържените картофи щото били със сирене и минералната вода, щото вода имало и на чешмата.
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Британски учЕн - порше не е фолксваген,ами фолксваген е порше. Фолксваген е собственост на Порше.
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
В Германия си задават въпроса, защо в класацията за краш тест на Euro NCAP за 2023г. в топ 3 няма нито един немски производител, дори европейски, а там са само Тесла и китайски марки.
24
0
 
2
 
! Отговори
Британски учЕн преди 4 дни
какво означава няма да карат поршета ами ще минат на фолксваген, ами Порше е Фолксваген, трябва да минат на шкоди за назидание, пак е фолксваген ама опърпан ефтин вариант. Все кола, ще им върши същата работа като Порше.
23
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Новият suv NIO ES8 отвява BMW и Mercedes обратно в училище да се учат да правят автомобили. На краш тест Euro NCAP набира повече сумарни точки от BMW X5, BMW iX и BMW серия 3. Изцяло алуминий. Максимална комплектация 84$ хил. 33 сензора, автопилот, автопаркиране, два елмотора 650 конски сили, 4.1 сек. до 100км/ч. Въздушно окачване с техлнолгия CDC, 6 лидара сканират постоянно неравности на пътя и се грижат за перфектен комфорт, регулиране височината на клирънса(12 - 21 см.). Фаровете с лидари и знаят как и кога да светят. Кожа напа навсякъде с масаж, вентилация и отопление.
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До 17. Стига с тия чини. Всичко лошо е от тях. Искат техен ред и всички ресурси да са техни и сега са маоисти.
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До 17 Ако не друго, то поне Китай прави най-лесно самозапалващите се автомобили. А Ривиан се славят, че и много лесно им се сменят гумите- сами се откачат на пътя.
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Яко са го закъсали след като такива икономии трябва да правят. Я шефовете направо на колела, след като следват чине моделът и са зелени, да дават пример, колите за народа.))
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До 16 Не се развива. Покрай електрокарите са на ръба на закриване на фабрики. Просто никой не ще да ги купува, а държавата принуждава срещу всяка двг кола да е произведена електричка. Ок, не 1:1, но всяка трета трябва да е такава и да гние непродаваема.
18
1
 
0
 
! Отговори
Порше да го духа преди 4 дни
Drag Race: Zeekr 001 FR vs. Tesla Model S Plaid vs. Porsche 918 Spyder
17
7
 
2
 
! Отговори
няма демокрация преди 4 дни
Китай прави най-добрите автомобили, вече превъзхождат немските по всички показатели. Китай започна да прави коли едва от 20 години, преди 20 години в Китай всички караха колела и ходеха с еднакви сини дрехи. Германия прави автомобили повече от 100 години, над 100 години опит и know-how в автомобилостроенето. Освен това в Китай няма политически партии, в Китай не се провеждат избори, в Китай няма демокрация.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
А защо трябва да съкращават разходите? Немската автомобилна промишленост не се ли развива добре?
15
4
 
3
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 4 дни
Ако имахме истински мъже управляващи като Владимир и Ким,тия Шевчета щяха да чистят снега от улиците на Сибир с лопата

Спонсорирани публикации