България с най-голям скок на цени на жилища в ЕС

Това сочи Евростат
5 юли 2024 18:45, Стела Стоянова
31
България с най-голям скок на цени на жилища в ЕС
Снимка БГНЕС, архив

България е страната в ЕС, където цените на жилищата са нараснали с най-голям темп - 7,1%, спрямо последното тримесечие на 2023 г.

Справка в данните на Евростат показват, че това е най-значителното увеличение на цените на жилищата у нас от последното тримесечие на 2007 г., показват най-новите данни на Евростат.

Цените на жилищата през първото тримесечие на годината са спаднали с 0,4% в еврозоната и са се повишили с 1,3% в ЕС в сравнение със същото тримесечие на предходната година

От статистическата служба на ЕС припомнят, че през четвъртото тримесечие на 2023 г. цените на жилищата се понижиха на годишна база с 1,2% в еврозоната и се повишиха с 0,2% в ЕС.

В сравнение с четвъртото тримесечие на 2023 г. цените на имотите са спаднали с 0,1 на сто в еврозоната и са се повишили с 0,4 на сто в ЕС през първото тримесечие на 2024 г., предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: БългарияжилищаЕС
Още от Общество
Граждани срещу данък "водомер"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
По обяви, мекеренца, по обяви. С тия минимални доходи няма кой да се харчи за тухли и бетон в западналата американска колония. Никой не ви се връзва от години на опитите за реклама на бранша.
28
1
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 2 дни
Мантрата,че цените на имотите в България са ниски спрямо други държави от ЕС е заблуда.Навсякъде в ЕС цените са за реална квадратура.Само у нас общите части са включени.
27
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 2 дни
Свърши тая. Даже и по коментарите се вижда. Само 28 за 4часа и половина. Това кога е било. Хората са се отказали.
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
А в същото време навсякъде ти обясняват, че нямало балон, ама преувеличено било, ама вижте сега не сме като през 2009, ама вижте сега доходите растяли. Докато в София има 1000 брокера, а в ютюб всяко второ *** на по 25г. се изживява като Кийосаки или Тръмп, и дава съвети как да правиш бързи пари с недвижими имоти. Ами не, няма балон...има направо слон!
25
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
След като в България цените на жилищата са най-евтините в Европа, нормално е скока да е най-голям. Въпреки този скок, пак сме много назад по цените
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Брендо като раздаде кеша на адввокати и съдии, ще се купят.
23
2
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 дни
Балонът се надува,надува,надува!Внимавайте момченца,ще стане на парченца!!!Пук!!!!!В другите европейски държави се пукатКолелото се върти и при нас ще стане!!!
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Да много подменени, друг път. Келявитя Изток и Изгрев са на цени като в Европа.
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Струват ми се подценени имотите. Не искам да лъжа хората, като им давам по-малко пари. Ще купя на справедлива по-висока цена. По-малко от 5-6 хиляди евро на квадрат не давам, защото не съм измамник. България е член на НАТО и ЕС. НАТО ни пази, ЕС ни храни.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Мидко Калайжиев ще изкупи всичко.
19
1
 
4
 
! Отговори
Пен преди 2 дни
Ако имах 500 000 лв с удоволствие бих си купил двустаен в младост(хол с кухня, малка спалня и тоалетна). Това си е голяма инвестиция, вярвайте ми! :))
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Има логика, да. На заплати 1-2-3к = цени 150-200к евра за соц. панелка
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Аз на тия дето гласуват с минус за таванското без асансьор ли да вярвам или на леля Грета от Хановер?
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
У чужбина жилищата са шега, 5-6етажа без асансьор как ти се виждат? Естестено твоя е под тавана...
15
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Мутрите са най-алчни. В Европа за тези жилища няма да им дадат и 100 евро. Голи стени, лошо качество, съседния блок на ръка разстояние, малки помещения, липса на парко място, гаражи на цената на жилища. Селянията се кефи, че ще е в града и плаща при скъпо за това. Интелигентен човек няма да си даде парите за подобно нещо. За по малко пари ще си купи обзаведено в Европа.
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Брат, на банката не й пука че дава 100 хил евра на човек с 2000 лв заплата, защото тези пари не са на банката :)
13
2
 
9
 
! Отговори
ПП, ВЪЗРАЖДАНЕ, ИТН преди 3 дни
4 ГОДИНИ ТОВА ПРАВЯТ - ПРОТЕСТИ, ИЗБОРИ, ДЕПУТАТСКИ ЗАПЛАТИ, ЗАСЕЛИХА СЕ В СОФИЯ, ИЗКУПУВАТ ИМОТТИ... И ПАК - ИЗБОРИ, ДЕПУТАТИ, ЗАПЛАТИ, РАЗТУРЯНЕ НА ПАРЛАМЕНТА, ДА ИМАТ ВРЕМЕ ЗА ОГЛЕД НА НОВИ ИМОТИ...... И ПАК - ИЗБОРИ, ДЕПУТАТИ, РАЗТУРЯНЕ......
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Руснаци масово купуват!
11
4
 
18
 
! Отговори
Панела преди 3 дни
Така ще е, докато им балъчета да дават луди пари за панелка, а банките да отпускат кредити само да те осигуряват на 2000 БРУТО нищо няма да се промени. София вече се презастрои, въздуха е мръсен, но на селтака не му пука. Той е готов на всичко
10
5
 
6
 
! Отговори
Като преди 3 дни
Има откачалници да копуват ще скачат.Разбирам разни кратци на държавни хранилки да копуват , пари изкарани без труд за тях е ясно , но хора работещи в чужбина вече устроели се там и да се върне тук да копува имоти това направо си е глупост. Имам такива роднини 30 години ги нямаше със къщи там и идва тук в нибитието, направо им се чудя