Шофьорите на BMW най-агресивни на пътя

Водачите на баварци са далеч пред останалите в проучване на ADAC
Обновена: 3 сеп 2012 14:31 | 3 сеп 2012 14:31,
110
Шофьорите на BMW най-агресивни на пътя
Шофьорите на BMW са най-агресивни на пътя според проучване. Снимка: BMW

Когато седнеш зад волана на BMW, явно адреналинът ти се покачва, а шофирането става по-агресивно. Това твърдение едва ли е новина за някого, но сега то официално бе потвърдено от анкета, организирана от Германския автомобилен клуб (ADAC).

Изследване на тази организация показа, че шофьорите на "баварци" са далеч по-агресивни на пътя от останалите. Поне на такова мнение са 50.6 % от участвалите в анкетата автомобилисти.

Второто място в тази класация е за собствениците на автомобили Mercedes-Benz (32.2 %), следвани от тези на Toyota (10.9 %) и Porsche (8.7 %).

Друг определящ фактор за поведението на шофьорите на пътя, според мнението на експертите от ADAC, е цветът на автомобила, който управляват.

Най-недружелюбни са водачите на черните коли (43.5 %). Далеч след тях се нареждат собствениците на автомобили, боядисани в сиво – 9.7 %. Почти всички анкетирани обаче са на мнение, че най-голямата заплаха на пътя са шофьорите на мощни коли.

По-рано тази година австралийската застрахователна компания AAMI направи собствено проучване, според което марката не играе роля за поведението на шофьорите на пътя. Експертите на тази организация бяха на мнение, че най-опасни са водачите на малки коли, които с агресивно каране компенсират размера на возилата си.

Още любопитни новини от света на автомобилите вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: BMWагресивни шофьори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
туу развенчаха голфаджийте
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
те са и най-често срещаните при ПТП с несъобразителна скорост, а това си е от край време в България ПОДКРЕПЯМ И bertram Заглавието е объркано - НАЙ-ПРОСТИ
13
6
 
15
 
! Отговори
az преди 11 години
Тук някаква седянка на хора, които не могат да си купят BMW ли е? Изключително злобни комевнтари :))) За ман най-опасни са селяните на пътя, без значение каква кола карат. Марката и цената на колата, която караш не те прави по-добър човек. Простака в каквато и кола да го сложиш си остава ***.
12
6
 
16
 
! Отговори
до 10 преди 11 години
Статистиката за Сааб показва че никой не си ги купува :) затова фалираха
11
4
 
15
 
! Отговори
bertram преди 11 години
Заглавието е объркано - НАЙ-ПРОСТИ
10
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защото BMW най-често е предпочитана марка от комплексираните младежи. Направете статистика за Сааб например.
9
5
 
14
 
! Отговори
да да да преди 11 години
Това не се отнася за България, ние тук си караме на фарове и вече сме застраховани от катастрофи, така че тук е без значение с каква кола си на пътя, щом си включваш фаровете няма да имаш проблеми :)
8
1
 
23
 
! Отговори
А бе кво да говорим! преди 11 години
Само *** по българските пътища, няма значение с каква кола са- 80% от шофьорите са пълни ***. Елате на запад да видите култура, а после говорете дали само Голф и БМВ са проблема!!!!
7
0
 
53
 
! Отговори
nona преди 11 години
Най-голямата заплаха на пътя са ЕДИНСТВЕНО простаците,без значение с каква кола са или от къде са!!!
6
16
 
30
 
! Отговори
карач преди 11 години
Шофьорите на БМВ са най-големите селяни на пътя.
5
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вярна е статията - най-злобни и опасни са полумните с 15+ годишните БМВ-та., защото тези коли вече са по джоба на ниско интелигентната прослойка която доскоро караше голф2. Настигат те с последни издихания те изпреварват и почват да спират на следващия наклон, защото *** умира или пък се разпада в завоя. Аз също карам БМВ но не се смятам за част от тези за които пиша горе.
4
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
като е така да се вдигне застрахователната премия за автомобили БМВ - и без това ги карат хора които плащат - само идея за оше приход в този вид бизнес :)))
3
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Брей какво страшно изследване са направили-50.6% смятат ,че хората с БМВ-та са най-агресивни,а останали 49.4% пък смятат друго.Та както казваше дядо ми или има вода в това дере ,или няма ,демек 50 % има ,50% няма.Аз карам едно старичко БМВ и правя път на всеки *** с таратайка.Два пъти обаче нямаше какво да направя-едни пияни се удряха в мен с Голф и Поло-и от тях и от колите им нищо не ставаше после-аз си смених и двата пъти по една предна дясна врата и толкоз.А БМВ-то ми е от 1989г
2
6
 
30
 
! Отговори
:) преди 11 години
В България е малко по-различно с Голф 2 и Опел Вектра до 1996-та са най-злобните ...о и Опел Кадет...маи много станаха :)))
1
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е преди да почнат да карат с фарове. Сега с ангелските очи ще са безопасни! Гарантирано от Герб!